Rehber Neden citizens yerine zNpc kullanmalıyız ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

naganetwork

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
34
Minecraft
KINGXIEJ

Discord:

xiej_

Minecraft Sürümleri
1.16.5
Selamlar bugün kendi sunucumdan aldığım gerçek veriler ile neden ücretli olan citizens eklentisi yerine ücretsiz olan zNpc eklentisini kullanmalıyız bundan bahsedeceğim,genel olarak veriye ve teste dayalı olduğundan pek fazla diss-argüman alacağımı düşünmüyorum gelin birlikte inceleyelim!

1.Neden;Znpc Ücretsiz !;
Znpc eklentisi citizens gibi oyun içinde interaktif npcler oluşturabileceğiniz bir npc eklentisi ve citizens gibi ücretli bir eklenti değil !
2.Neden;Neredeyse aynı!;
Znpc eklentisi Citizens pluginin sağladığı neredeyse her şeyi size ücretsiz bir şekilde sağlıyor;
Sağladıkları;
1-Npclere type atama,iskelet,zombi,arı görünümlü npcler oluşturmak.
2-Npc özelleştirmeleri,(köylü tipi,creeper tipi,)gibi değişimlere destek veriyor.
3-Npc yürütme,hareket ettirme özelliği citizens path komutundan kat ve kat daha iyi çalışıyor.
4-Npc skin değişimi.
5-Npc üstüneisminin yanı sıra ekstra hologram ekleyebiliyorsunuz ve bütün hologram pluginlerini destekliyor.
6-Npclere efekt atama örneğin,glow(parlama) gibi efektleri npye vermek znpc ile cidden ama cidden daha kolay.
7-Npcler ile menülü diyalog sağlıyor!
-Kendi aklıma gelen özellikler bunlar paylaşacağım öğretici videosu ile daha detaylı bakabilirsiniz.
3.Neden ve en önemlisi çok daha fazla performans sağlıyor!;

NOT!:Bu performans testi aynı gün aynı saat içinde yapılmış olup,sunucuma test amaçlı ortalama 150 pasif oyuncu girişi yapıp öyle test edilmiştir! TOTAL NPC SAYISI(13+1(hareket ediyor).
-Citizens Performans testi;
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

-Znpc Performans testi;
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Sonuç;
Citizensi ortalama 5-6 ay aktif sunucumda kullandım,ancak timings ve spark değerlerimde sabit duran npclerin bu kadar
yüzdelere sahip olması nedeniyle zNpc eklentisini 4-5 gündür deniyorum,ayarlayamadığım şeyleri rahatça ayarlamaya başladım,performans testide ortada.Citizensin bana göre bu pluginden belki tek artısı daha rahat ayarlanabiliyor olması vs,ancak zNpc ortalama 30 dakikalık bir kullanımdan sonra rahatça kullanabiliyorsunuz.
Kaynak&indirme Linki;
İndirmek için:

Öğretici (İngilizce) video için;

Son düzenleme:
Yararlı bir konu olmuş lakin citizens eklentisinin ücretsiz bir versiyonu bulunmakta bu versiyon en üst sürümlerde bile çalışmakta.

1 yıldır znpcs ve citizens kullanıcısı olarak aralarındaki farkları yazayım

Citizens çok optimize değil, komut atama vb işlemleri çok kolay ve eklentide reload atabiliyorsunuz( /npc reload)

Znpcs bayadır kullanmaktayım optimize bir plugin lakin çoğu komutu desteklemiyor. Örnek olarak deluxemenus plugininin kasa açım komutları gibi. Citizenste göre daha yavaş kalmakta. Alışması biraz zor. Sunucular arası aktarım için bu plugini kullanmak isterseniz kullanmanızı önermem. Komutları karışık. Son olarak ise eklenti de /znpcs reload diye bir komut yok eklentiyi yeniden yüklemek için sunucuya aç kapa yapmanız gerekmekte ve siz gidipte dosyaları üstünden birşey değiştirdiğininizde veya Türkçe bir karakter kullandığınızda hata vermekte, bunlar büyük eksiklikler.

Citizens e puanım 8/10
Znpcs e puanım 6/10

ZNPCs sanılanın aksine optimize bir eklenti değil, Citizens2 gibi modüler bir yapısı yok sadece komut atama gibi şeyler var.

Citizens2 ücretsiz bir eklentidir. SpigotMC'de ki sayfasında sadece bağış tarzında satın alanlara daha fazla premium destek sunuluyor eklenti açık kaynaklı ve ücretsiz;

Github sayfası:

Jar hâlinde indirebileceğiniz Jenkins sayfası:

Burada şunu demek lazım;
Citizens2 ağır bir eklentidir, yaklaşık 12 yıldır geliştiriliyor bir npc ortalama 10-500mb arasında ram harcıyor çünkü Citizens2 server-side kullanıyor yani sunucunun ram kaynağını harcıyor.
Bir sunucuda maksimum 20 tane npc olmalı npcler çok ram ve işlemci kaynağı harcıyor.

Kısacası Citizens2 kullanıp npcleri azaltın npcler artık pek önemsenmiyor oyuncular tarafından tüm işlemleri menüden yaptırtın.

Client-side NPC eklentisi yazarak sunucunuzun ram kullanması yerine oyuncunun clientdeki rami kullandırtabilirsiniz.

Selamlar bugün kendi sunucumdan aldığım gerçek veriler ile neden ücretli olan citizens eklentisi yerine ücretsiz olan zNpc eklentisini kullanmalıyız bundan bahsedeceğim,genel olarak veriye ve teste dayalı olduğundan pek fazla diss-argüman alacağımı düşünmüyorum gelin birlikte inceleyelim!

1.Neden;Znpc Ücretsiz !;
Znpc eklentisi citizens gibi oyun içinde interaktif npcler oluşturabileceğiniz bir npc eklentisi ve citizens gibi ücretli bir eklenti değil !
2.Neden;Neredeyse aynı!;
Znpc eklentisi Citizens pluginin sağladığı neredeyse her şeyi size ücretsiz bir şekilde sağlıyor;
Sağladıkları;
1-Npclere type atama,iskelet,zombi,arı görünümlü npcler oluşturmak.
2-Npc özelleştirmeleri,(köylü tipi,creeper tipi,)gibi değişimlere destek veriyor.
3-Npc yürütme,hareket ettirme özelliği citizens path komutundan kat ve kat daha iyi çalışıyor.
4-Npc skin değişimi.
5-Npc üstüneisminin yanı sıra ekstra hologram ekleyebiliyorsunuz ve bütün hologram pluginlerini destekliyor.
6-Npclere efekt atama örneğin,glow(parlama) gibi efektleri npye vermek znpc ile cidden ama cidden daha kolay.
7-Npcler ile menülü diyalog sağlıyor!
-Kendi aklıma gelen özellikler bunlar paylaşacağım öğretici videosu ile daha detaylı bakabilirsiniz.
3.Neden ve en önemlisi çok daha fazla performans sağlıyor!;

NOT!:Bu performans testi aynı gün aynı saat içinde yapılmış olup,sunucuma test amaçlı ortalama 150 pasif oyuncu girişi yapıp öyle test edilmiştir! TOTAL NPC SAYISI(13+1(hareket ediyor).
-Citizens Performans testi;

-Znpc Performans testi;

Sonuç;
Citizensi ortalama 5-6 ay aktif sunucumda kullandım,ancak timings ve spark değerlerimde sabit duran npclerin bu kadar
yüzdelere sahip olması nedeniyle zNpc eklentisini 4-5 gündür deniyorum,ayarlayamadığım şeyleri rahatça ayarlamaya başladım,performans testide ortada.Citizensin bana göre bu pluginden belki tek artısı daha rahat ayarlanabiliyor olması vs,ancak zNpc ortalama 30 dakikalık bir kullanımdan sonra rahatça kullanabiliyorsunuz.
Kaynak&indirme Linki;
İndirmek için:

Öğretici (İngilizce) video için;
Citizens2 ücretsiz bir eklentidir, lütfen yanlış bilgi vermeyelim.

Citizens"i alan biri olarak citizens kat kat daha iyidir diye düşünüyorum ve ayrıca ZNpc optimize değildir.

Evet bende jenkins sürümünü kullanıyordum spigotda ücretli diye bir tık yanlış bir anlatım olmuş ancak optimize konusunda direkt olarak,ne kadar harcadığını ss li bir şekilde gösterdiğimi düşünüyorum,nps path muhabeti bin kat falan daha iyi çalışıyor citizensden,örneğin;
npc path citizensde yarım blokları saymayıp tam bir blok gibi ocelot npcsini yürütüyordu
znpc de böyle bir şey yok vs vs

Evet bende jenkins sürümünü kullanıyordum spigotda ücretli diye bir tık yanlış bir anlatım olmuş ancak optimize konusunda direkt olarak,ne kadar harcadığını ss li bir şekilde gösterdiğimi düşünüyorum,nps path muhabeti bin kat falan daha iyi çalışıyor citizensden,örneğin;
npc path citizensde yarım blokları saymayıp tam bir blok gibi ocelot npcsini yürütüyordu
znpc de böyle bir şey yok vs vs
Znpcs nin çok eksiği var hocam citizens e göre yukardaki yorumda yazmıştım. Değmez bana göre znpcs kullanmak mecbur olmadıkça

Znpcs'den Citizens'e geçiş yaptım çok rahatladım. Bence citizens daha iyidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl