Nasıl Yapılır? | Minecraft'ta 3 Boyutlu Eşya Tasarlama

Violet Evergarden

From bottom of my heart "I Love You"
Elmaslar
702

Discord:

Violet Evergarden#9379

cubikstudio_logo_notext_small.png

Herekse selam bu gün sizlere CubikStudio aracılığıyla nasıl 3 boyutlu eşya (Texturepack) yapılır onu göstereceğim.
Öncelikle Cubik studio ne işe yarar onu anlatıyım.Bu program sayesinde hem 3 Boyutlu eşyalar yapabilir hemde obj gibi format olarak kaydedebilirsiniz.

1. ADIM
v1.PNG

Öncelikle yandaki tablodan Voxel'i seçiyoruz.Sonra Setup'a tıklıyoruz.

2. ADIM

v2.PNG

Sonra her bir Voxel'in ne kadar büyük olmasını seçiyoruz.Çok detaylı yapmıyorsanız 32 yetecektir fakat detaylı yapacaksanız ve zamanınız varsa 64 yapabilirsiniz.

3. ADIM

Sonra bir destek temeli atıyoruz.PNG

Sonra yandaki mavi bloktan destek alarak bir temel atıyoruz.

4. ADIM

amodel.PNG

Sonra yandaki renk şablonunu kullanarak bir eşya tasarlıyoruz.Ben şimdilik böyle bir tasarım yaptım.Siz daha da detaylandırabilirsiniz.

5. ADIM

asdasdasdas.PNG

Önce yandaki Elements i seçiyoruz.Daha sonra yandaki küçük şeyi sağ tuş ile büyütüyoruz.Ve tam modelimizi kaplayacak şekle getiriyoruz.

Bu konuluk bu kadardı.Gelecek konumda size nasıl elinde tutunca nasıl gözükeceğini ayarlamayı anlatacağım.

Ekli dosyalar

• we-g19-gen4-tan-airsoft-tabanca-green-gas-we-1361-26-B.jpg
    we-g19-gen4-tan-airsoft-tabanca-green-gas-we-1361-26-B.jpg
    24,3 KB · Görüntüleme: 75
Konuyu beğenerek okudum gayet güzel anlatmışsın tebrikler.​
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada gelecek konunu sabırsızlanarak bekliyorum​

Anlatım güzel ama kısa olmuş ayrıca resimlerlede desteklenmiş. Lakin daha detaylı bir anlatımla yapsaydın, arkadaşlar daha iyi anlayabilirdi (toolları vs.). Bunun haricinde güzel olmuş. Başarılar :).

Konu yararlı ve bilgileyici olmuş gerçekden tebrikler

Kısa, öz ve bilgilendirici bir konu olmuş.​

Bunun için ilk önce CubicStudio satın almanız lazım sonra yapabilirsiniz, ve güzel bir konu olmuş çok teşekkürler.

Birçok forum üyesi, daha önceden 3D yapıtlarını forum içerisine paylaşıyordu ki nasıl yaptıklarını merak ediyordum. Neyse ki konusunu açmışsınız.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl