Nasıl Tarzda Bir Sunucu Açmalıyım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HaciGandalf

Katniss Everdeen
Elmaslar
72
Discord İzni
Minecraft
HaciGandalf

Discord:

hacigandalf

Herkese merhabalar arkadaşlar. Uzun zamandır yapacağım sunucu için uğraşıyorum. Aklıma bir sistem geliyor kodlayıp köşeye atıyorum kodlayacak vaktim yoksa detaylarına kadar yazıp not tutuyorum. Sunucuyu yapabilmek için gerekli bilgi birikimine ve imkanlara sahibim. Kafamın takıldığı şeyden ötürü bu sunucuyu bir türlü adam akıllı yapmaya başlayamıyorum. Sorun şu ki ne tarzda bir sunucu açacağımı bilmiyorum. Bir sürü survival sunucusunun discorduna gidip insanlarla konuştum. Önceden açtığım sunucularda oynayan oyuncular ile de karşılaştım. Yorumlardan bazılarında oyuncular oynayacak daha güzel sunucu olmadığından "zorunlu" oynadıklarını söylediler. Kimisine de mmo tarzı bir sunucu yapmak istediğimi söyleyip biraz içerikten bahsettim ve yorumlar çok netti. Kimisi kesin açmalısın oynarım dedi kimisi de bu tarzı sevmediğini daha kolay şeyler tercih ettiğini söyledi.

Aslında nasıl bir sunucu açmak istediğimden biraz bahsetmem gerekiyor. Videoda gördüğünüz gibi bir meslek sistemine sahip. Özel bosslar ve bunların bulunduğu zindanların olduğu, eğer biliyorsanız rust oyunundaki dünya gibi loot bölgelerinin olduğu, herkesin kendine ait bir sınıf seçip üzerinde ilerleyip farklı aşamaları istedikleri yolları tercih ederek geliştirdikleri bir sınıf sistemi gibi özellikleri barındıran kasılmaya yönelik bir sunucu.

Sunucuya söyle bir baktığım zaman aslında yapmam için her şey hazır. Fakat benim bu tarz bir sunucunun tutacağına inancım kalmadı. Bu piyasada oyuncu olarak da geliştirici olarak da uzun zamandır bulunuyorum ve oyuncuların çoğunluğu vip alınca bir ton eşya versin warp ormanda vs atalım tarzında düşünüyor ve anlamadığım şekilde kalitesiz sunucularda oynuyor. Geçen bir sunucuya girdim hiç bir şeyi türkçeleştirmek için uğraşmamışlar, sunucuda klasik sistemler var, vipler bir ton şey kazandırıyor ve sunucuda 150 kişi varsa 50si afk hesap. Böyle bir sunucu açıp tutmasını sağlamak yerine çok kaliteli bir iş çıkartmak istiyorum. Bunu yapabilirim fakat sunucu mmo tarzı yaparsam oynanmayacak diye düşünüyorum ve emeğimin boşa gitmesini istemiyorum. Ama bahsettiğim tarzda bir sunucu da açarsam benim içim rahat etmez. Kafam çok karışmış durumda umarım şu kargaşadan çıkmama yardım edebilirsiniz. Herkese iyi günler.

()

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl