Çözüldü ! Nasıl Bu 128 GB Ram li Server Satın Alabilirim ?? YARDIM Ve Ne Kadar Ram Gerekir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lorexsx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 669
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lorexsx

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
3
Minecraft
lorexss
Aga şimdi ben nasıl 128 GB ram lik bir sunucu kurabilirimm Hosting sitelerini ve server sitelerine baktım ancak hiçbirinde 128 GB ram lik server bulamadım. Veya arkadaşlar beni bı aydınlatın 40 - 50 pluginli her sunucusunda olacak şekilde bir Bungeecord Hub sunucusu kuruyorum Lobi / Sky Wars (5 map) / Beş Wars (5 map) / Survival oyunlarından oluşacak bunun için hangi oyuna ne kadar ram vermem gerekir. Yardım ederseniz mutlu olurum.

128 GB'lik bir sunucu açman başlangıç için tamamen zarardır, Sana önerim sanal sunucu satın alman (ortalama olarak 24 gb'lik alabilirsin) -güvenilirlik puanlarına ve daha önceki müşterilerin şikayetlerine bakmayı unutma- duruma bağlı olarak kasma olur mu olmaz mı diye başlangıç için denemelik ram'leri dağıt, kasma durumu olursa ve boşta ram'in var ise ekleyebilirsin yeterli olmadığını düşünüyorsanda yükseltme talebinde bulunabilirsin.

128 GB'lik bir sunucu açman başlangıç için tamamen zarardır, Sana önerim sanal sunucu satın alman (ortalama olarak 24 gb'lik alabilirsin) -güvenilirlik puanlarına ve daha önceki müşterilerin şikayetlerine bakmayı unutma- duruma bağlı olarak kasma olur mu olmaz mı diye başlangıç için denemelik ram'leri dağıt, kasma durumu olursa ve boşta ram'in var ise ekleyebilirsin yeterli olmadığını düşünüyorsanda yükseltme talebinde bulunabilirsin.
Eyw reis öncelikle şuan zaten sanal sunucu alıcağım. Ancak ilerde sunucuyu çok büyütmeyi düşünüyorum bana 32 64 veya 128 gb ram gerekirse nasıl temin edebilirim.

Maksimum 64GB vardı galiba ama 128 GB tek sunucu almak saçma olur. Bunun yerine 4 tane 32GB ya da 8 tane 16 GB sunucu alabilirsin. Neden diye soracak olursan her sunucu için ekstra çekirdek ve işlem gücü verecek böylece. Birbirine bağlayınca tek 128 GB sunucudansa çok çok daha iyi performans alabilirsin. @Bilmeadimiasd 'nin dediği gibi ram dağıtımını ana oyunlara ağırlıklı mini oyunlara daha az verilecek şekilde başta dağıtıp oyuncu dağılımı,tps gibi değerlere bakarak tamamen oturtabilirsin. Başarılar..

Maksimum 64GB vardı galiba ama 128 GB tek sunucu almak saçma olur. Bunun yerine 4 tane 32GB ya da 8 tane 16 GB sunucu alabilirsin. Neden diye soracak olursan her sunucu için ekstra çekirdek ve işlem gücü verecek böylece. Birbirine bağlayınca tek 128 GB sunucudansa çok çok daha iyi performans alabilirsin. @Bilmeadimiasd 'nin dediği gibi ram dağıtımını ana oyunlara ağırlıklı mini oyunlara daha az verilecek şekilde başta dağıtıp oyuncu dağılımı,tps gibi değerlere bakarak tamamen oturtabilirsin. Başarılar..
Öncelikle teşekkürler. Peki ya bu 8 sunucuyu nasıl birbirine bağlıyacağım

Öncelikle teşekkürler. Peki ya bu 8 sunucuyu nasıl birbirine bağlıyacağım
Sana tavsiyem birkaç şeyi araştırıp açman bu şekilde açarsan herhangi bir hatada tökezlersin. 1-2 hata derken sunucuda oyuncu kalmaz. Boşa para harcamış olursun. Ve ekstradan ilk alacağın sunucu direkt 128 GB olmasın yani tüm oyunları baştan ekleme. İlk skyblock olarak aç kitle oluştuktan sonra yavaş yavaş mini oyunları falan eklersin. 12-16 GB başta yetecektir diye düşünüyorum.

Tam hatırlamıyorum fakat bungeecord yükleyip spigot sunucuları gibi başlatıyorsunuz. Oluşan config.yml dosyasında "servers:" kısmına ekleyip address kısmınına sunucunuzun sayısal ip'sini yazıyorsunuz. Sunucularınızın spigot.yml dosyasından da "bungeecord: false" kısmını true olarak değiştiriyorsunuz. Tüm sunucuları baştan başlatıyorsunuz. Daha önce hiç denemedim belki ekstra şeyler gerekiyordur. Ama basit şekilde böyle yapılıyor.

Size zahmet her şeyi detaylı anlatırmısınız ? Şimdi ben 4 farklı vds almiyacakmıyım
Evet alacaksın. Sunucuları zaten birbirine bağlamak için bungeecord kullanmalısın. Bungeecord'u Detaylı olarak öğrenmek istiyorsan forumda ki mevcut konulara bakabilirsin.
Örnek olarak

Bu iki konuya bakabilirsin ilki çok daha detaylı onu tercih edebilirsin.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl