Sol Reklam

NASA Gelirlerini Artırmak İçin Uzay Araçlarına Reklam Alacak

  • Konuyu başlatan Silinen üye 87069
  • Başlangıç Tarihi
  • 708
S

Silinen üye 87069

Ziyaretçi
NDBvyk.png

Uzay araçlarının üretilmesi ve kullanılması ateş pahası! Devlet kurumu olmalarına rağmen, NASA reklam sektörüne girmeyi planlıyor.

Elimizde ki bilgiler şu anlık varsayım olsa bile önümüzdeki bir kaç yıla NASA'nın ürün yerleştirme kullanacağı yönünde. Ek olarak kurum daha fazla gelir elde etmek için büyüklü küçüklü bir çok firma ile reklam anlaşması yapacak.

NASA Ağustos ayında yaptığı toplantılarda, nasıl ticari faaliyer gösterebilecekleri bir grup oluşturdu. Maxar Technologies’den Mike Gold başkanlığında oluşturulan grup, NASA'nın uzay araçlarını markalaştırmak için büyük reklamcılar ile çalışacaklarını ve astronotların hem dünya üzerinde hem de dışında onay ve medya fırsatlarını nasıl ele alabileceklerini tartışacak.

Kuruluşundan bu yana reklam işlerine karşı olan NASA'yı , trklam desteklerine açmak için önemli değişikliklere adım atılacak. Yeni yasal düzenlemelere neden olacak yeni ticarti anlaşmaların, umuldupu kdar kaarlı olmama ihtimali de ayrı bir mevzu olacak gibi gözüküyor. Aslında daha önce de bu tip reklam venzeri çalışmalar tapılmış olda bile hiçbir devler çalışanının marka anlaşması yapıldığını ima etmemesi gerekiyor.
nasa-logo-web-rgb.png


Örneğin NASA 1985'ye Coco Cola ve Pesi şişelerini mikro yerçekiminde dağıtabilecek bir makine geliştirmişti. Astronotların denemesine izin veren şirketler, bunu medyaya paylaşma konusunda tedirgin olmuşlardı. NASA’da eski yöneticilerden biri olan Alan Ladwig, “Reklam olabilecek ürünlerin gösterilmesi gerektiğinden, fotoğrafların paylaşılması için engeller vardı” dedi.

Buna benzer bir reklam çalışması, özel şirketler için hayal kırıklığı oluşturabilir. Hükümetler rekabete giremeyecek şirketler, reklam gelirlerinin azalacağı konusunda tedirgin. yrıca bu konu “Diğer devlet kurumlarının gelir için benzer yollar izlemesi için açılan bir kapı mı?” sorusunu da kapı aralıyor.

Grup başkanı Mike Gold “Kapitalizm Dünya’da gerçekten iyi çalışıyor. Uzayda da kullanmamak için hiçbir sebep yok” dedi.

2183612963-nasa_1024.jpg


!! Minecraft Türkiye Üyeleri sizin bu konuda ki fikirleriniz nelerdir ?
!! NASA, reklam içeriklerine karşı çıkıp uzay araçlarına reklam alabileceğini açıklaması sizce mantıklı mı ?
!! Lütfen görüşlerinizi paylaşın ^>^​
Esen kal MC-TR!
-Keinga
!! Hatalarım varsa affola​
 

Aselgeia

Evren Etkin | Helio Art Director

Discord:

Aselgeia #7842

Katılım
2 Ağustos 2018
Mesajlar
284
Elmaslar
373
Puanlar
7.070
Yer
İstanbul
Minecraft
Aselgeia
Güzel konu, biraz fazla yazım hatası var o kadar ._.
Uzayda kimlere reklam yapacaklar acaba? ^^
 

Gamercaner

Birisi mi Spawnlandı?
Katılım
16 Ağustos 2018
Mesajlar
1
Elmaslar
3
Puanlar
0
Yaş
49
İlginç geldi biraz bana :D
 
S

Silinen üye 87069

Ziyaretçi
T

ThanatosUltio

Ziyaretçi
@Hai koş gı reklam ver MC-TR'Nin sıraya gir :D
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı