Çözüldü MustafaSZ Dolandırıcılık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nixoly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.277
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nixoly

The best shaper
Elmaslar
78
Minecraft
Nixoly

Discord:

nixolyw

Merhabalar 1 ay önce @MustafaSZ adlı şahıs ile iletişime geçtik ve bir Skyblock paketi 3000 TL karşılığında sıfırdan bir Skyblock paketi'ne anlaştık paranın %70'ini önden gönderdik geri kalanını iş bitince gönderecektik şahıs bize 2 hafta söyledi 2 haftadan fazla süre geçti ve 2 hafta öncesine kadar bize geri dönüş sağlıyordu ama 2 hafta öncesinden sonra geri dönüşü sağlamadı / Numarasını değiştirdi (kanıtlar altta) Discord üzerinden mesajları sildi ve cevaplamamaya başladı. Halen ulaşamıyoruz ama farkettikti Discord üzerinden isminide değiştirdi bir problem olsaydı discord üzerinden adını değiştirmezdi besbelli dolandırıcılık, bu arkadaşın MC-TR üzerinden yasaklanmasını talep ediyorum.

Anlaşma kanıtı:
1760794636626.webp

Ücret Dekontu:

1760870340724.webp

1760796523631.webp

1760796529872.webp

Son düzenleme:
Geçmiș olsun günümüzde hâla böyle dolandırıcı elemanları görmek șașırtmıyor insanı umarım gereken cezayı en kısa sürede alır birdaha böyle bir olay ile karșı karșıya gelmezsiniz

Geçmiș olsun günümüzde hâla böyle dolandırıcı elemanları görmek șașırtmıyor insanı umarım gereken cezayı en kısa sürede alır birdaha böyle bir olay ile karșı karșıya gelmezsiniz
İnşallah 2000 TL için düştüğü durumlara bak

Cimere şikayet edebilirsin sonuçta faturanı vermediler iade kesse bile bu yaşanır ben yaşamıştım kapıya gelip 250 tl için 15 bin tl fatura kesmemişsin denilmişti. Yaptığı büyük sıkıntı arkadaşın. 6 aylık bir süreç sonunda kapısına 3 memur gelir yoklama imzalatırlar fazlasıyla öder.

Öncelikle açılan şikayette belirtilen dolandırıcılık iddialarını kabul ediyorum.
Belirtilen tarihte tarafımdan alınan Skyblock paketi siparişinin durumu yaklaşık %65 - %70 oranında tamamlanmıştı. Ancak bulunduğum şehirde yaşadığım ciddi kişisel problemler ve tehdit olayları nedeniyle, @Batuhan Ayaz adlı arkadaşımın da birebir şahitliğinde bulunduğum şehirden yaklaşık 600 km uzaklıktaki başka bir şehre hiçbir eşyam olmadan acil şekilde taşınmak zorunda kaldım. Bu süreçte elimde ne bilgisayarım ne de hat takılı bir telefonum bulunuyordu.

Yaşadığım bu ani ve zorlu süreç, müşterilerimi mağdur etmek gibi bir niyetim olmamasına rağmen iletişim kopukluğu yaşanmasına sebep oldu. Bu nedenle şikayet konusu olayda hatalı tarafın ben olduğumu kabul ediyor, mağdur olan kullanıcıdan özür diliyorum.

MC-TR platformunda bugüne kadar onlarca işi eksiksiz teslim etmiş, güven kazanmış bir satıcı olarak tek bir olay üzerinden bu şekilde bir durumla karşılaşmak beni gerçekten üzmüştür. Dostum dediğim kişilerin bile bu süreçte bana yabancı biriymişim gibi davranması, günümüzdeki çıkar ilişkilerine dair bana büyük bir ders olmuştur.

Yine de yaşanan bu olayın sorumluluğundan kaçmadan, şikayetçi olan kişiden ricam forum özel mesaj (DM) üzerinden iletişim numarasını veya ulaşabileceğim bir kanalı paylaşmasıdır. Maddi iade konusunda elimden gelen tüm desteği sağlamaya çalışacağım.

Son olarak, forum yönetiminden hakkımda gerekli görülen ceza işlemlerinin uygulanmasını talep ediyorum. Yaşanan bu olayın benim için bir ders, karşı taraf içinse telafi edilebilir bir süreç olmasını umuyorum.

Saygılarımla.
(Karaliste açıldığı konusunda uyaran batuhan ayaz'a teşekkür ederim.)

Son düzenleme:
Şikayet konusu olaydan önce @MustafaSZ adlı kişiyle iletişimdeydim ve yakın arkadaşımdır. Bahsedilen dönemde gerçekten ciddi kişisel problemler yaşadığına ve ani şekilde şehir değiştirmek zorunda kaldığına birebir şahit oldum. Hatta bu süreçte telefon hattını dahi kullanamadığı, bilgisayarına erişimi olmadığı bir dönem geçirdi.

Dolandırıcılık amacıyla hareket ettiğini kesinlikle düşünmüyorum. Uzun süredir forumda ve farklı platformlarda iş yapan, işlerini düzgün tamamlayan birisidir. Yaşanan bu olay tamamen beklenmedik bir kişisel durumun sonucudur.

Yine de mağduriyet yaşanmışsa bunu gidermek için elinden geleni yapmaya çalışacağını kendisi bana da iletti. Bu nedenle sürecin iyi niyet çerçevesinde çözülmesini ve tarafların uzlaşmasını temenni ediyorum.

Öncelikle mağduriyetiniz için üzüldüm fakat "dolandırıcılık" şikayetinin biraz fazla ve abartı olduğu yönünde görüşüm. MustafaSZ'yi 5-6 yıl kadardır tanıyorum. Benim için birçok Towny ve Skyblock paketi yapmıştır.

Bahsedilen ürünün teslim edilmemesi konusunda ise bizzat ailevi sorunlarına şahit olduğum için bunların büyük bir etkisi olduğunu biliyorum.

Kendisi ürün teslim etmeyecek bir karaktere sahip değil, bir şekilde paranızın karşılığını bulacağınıza eminim Mustafa tarafından.

Öncelikle mağduriyetiniz için üzüldüm fakat "dolandırıcılık" şikayetinin biraz fazla ve abartı olduğu yönünde görüşüm. MustafaSZ'yi 5-6 yıl kadardır tanıyorum. Benim için birçok Towny ve Skyblock paketi yapmıştır.

Bahsedilen ürünün teslim edilmemesi konusunda ise bizzat ailevi sorunlarına şahit olduğum için bunların büyük bir etkisi olduğunu biliyorum.

Kendisi ürün teslim etmeyecek bir karaktere sahip değil, bir şekilde paranızın karşılığını bulacağınıza eminim Mustafa tarafından.
İşte bizde bu olayı bilmiyorduk MustafaSZ discordda adını değiştiriyordu aktifdi ve whatsappdada numarasını değiştirdi bize hiç cevap vermedi sence böyle birşey yaşasan ve sana asla geri dönüş yapmasa ne olur dolandırılmış olursun. ve bence bu abartıya girmez Mustafanın böyle bir olay yaşadığını bilmiyordum şuan ona yazdım paketi teslim etmesini veya iade sağlamasını söyledim. Sonuçlanınca formu çözümlendi olarak işaretleyeceğim.

Nasıl hissettiniğinizi çok iyi anlıyorum ama "dolandırıcılık" başlığı ile konu açarak isim zedelemeye gerek yoktu.

Nasıl hissettiniğinizi çok iyi anlıyorum ama "dolandırıcılık" başlığı ile konu açarak isim zedelemeye gerek yoktu.
Hocam ne diye açmalıyım beni aydınlatarmısınız bu durumda dolandırıldığınızı düşündüğünüz durumda

Ne diye konu açmalıydı bence içeriğe uyumlu bir başlık ile konu açmış. "Paramı aldı hizmet vermedi sıkıntı yok" diye mi açmalıydı.

Discordkimliğini değiştiren birisi için bence gayet yerinde bir başlık. Bahsi geçen olaylar yaşanırken discord bilgilerini değiştirip mesajlara dönüş yapmaması, mesajları silmesini nasıl açıklayacaksın ?

Discordkimliğini değiştiren birisi için bence gayet yerinde bir başlık. Bahsi geçen olaylar yaşanırken discord bilgilerini değiştirip mesajlara dönüş yapmaması, mesajları silmesini nasıl açıklayacaksın ?

Konusu geçen Discord hesabının isminin ne zaman değiştirildiği hakkında herhangi bir bilginiz yokken, sadece isim değişikliğine dayanarak yargılama yapmanız doğru bir yaklaşım değil. Bahsi geçen Discord hesabı şu anda Ankara ODTÜ’de bulunan abimin laptopunda da açık durumda. Dolayısıyla isim değişikliği veya hesaba erişim durumu, o anki yaşanan olaylarla doğrudan ilişkilendirilemez.

Ayrıca, karşı tarafın savunması haricinde bu şekilde “isim lekeleme” amaçlı yorumlar yapmak, gerçekten haksız bir durum yaratıyor. Bu platformda yıllardır onlarca kişiye ücretsiz şekilde yardım ettim, ücretli olmasına rağmen destek amaçlı paket ve hizmet verdim. Buna rağmen hiçbir araştırma yapmadan “dolandırıcı” etiketi yapıştırmak, bir ismi yıkmak kadar kolay olmamalı.

Karşı tarafa gerekli açıklamayı yaptım ve konunun artık anlayışla karşılandığını düşünüyorum. Şu anda Isparta’da, @Batuhan Ayaz kardeşimin desteğiyle kaldığım misafirhanedeyim. Yavaş yavaş toparlanmaya başladığım için buradan yazabiliyorum.

Mesaj silme konusuna gelince; bu kısmı yeni görüyorum. Karşı tarafa açıkça soruyorum: Hangi mesajı sildim?
Somut bir kanıt olmadan yapılan bu tür iddialar, yalnızca gereksiz kargaşa yaratıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl