Haber Mojang Bu Sefer Şaşırttı: Minecraft 26.1 Snapshot 2 - Bu Sefer Cidden Olmuş mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
355
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

Merhaba değerli MC-TR ailesi!

Selamlar arkadaşlar, forumda Minecraft tayfası yine hareketli, ben de şu son çıkan 26.1 Snapshot 2 olayına bir dalayım dedim. Valla biliyorsunuz, Mojang bu sene sürüm numaralarını komple değiştirdi, artık yıla göre gidiyoruz falan derken kafalar bir tık karışmıştı ama snapshotlar gelmeye başlayınca işin rengi belli oldu. Bu sabah erkenden bilgisayarı açıp bir kurcaladım, "Cutest Drop Ever" (Yani en şirin güncelleme mi desek, ne desek artık?) muhabbetinin hakkını vermişler gibi duruyor.

Açıkçası ben ilk başta "Yine mi mob görselleriyle uğraşıyorlar, oyunun mekaniğine dokunsalar ya" falan diye içimden geçirmedim değil. Ama oyuna girip o yeni bebek mobları görünce, ne yalan söyleyeyim, bence bir tık yumuşadım. Eskiden bebek inekler sadece yetişkin halinin kafası büyük versiyonuydu, şaka gibi duruyordu yani. Şimdi ise hepsini sıfırdan modellemişler.

Bebek Moblar Sonunda "Bebek" Gibi Olmuş

Benim gördüğüm kadarıyla bu güncellemenin asıl olayı bu görsellik. Mesela o yeni civcivler... Eskiden neydi öyle? Küçültülmüş tavuk gibiydi. Şimdi ise resmen sarı bir küp yapmışlar, altında incecik bacaklar, pıtır pıtır geziyorlar. Keza kuzular da öyle, böyle pofuduk pofuduk duruyorlar. Ama bence burada en büyük artı sesler. Hatırlarsınız, eskiden bebek kurtlar yetişkin kurdun sesini ince tonda çıkarırdı ve aşırı kulak tırmalardı. Şimdi ise o minik havlamalar, kedi miyavlamaları falan çok daha doğal olmuş. Yani oyuna bir canlılık gelmiş, sadece bir model değişikliği değil bu. Bizim sunucularda falan millet kesin bunların çiftliğini kurup saatlerce izler, demedi demeyin.

1768645491959.webp

İsim Etiketi (Name Tag) Çilesi Bitiyor mu?

Ha, bir de şu var; bence bu snapshot'ın en "hadi be, sonunda!" dedirten özelliği isim etiketlerinin artık üretilebiliyor olması. Ya yıllardır zindanlarda, madenlerde o sandıktan bu sandığa koşup etiket arıyorduk ya da köylülerin ağzının içine bakıyorduk. Şimdi bir tane kağıt ve herhangi bir metal parçasıyla (altın, demir ne varsa) yapabiliyoruz. Bu bence oyunun keşif hissini bir tık baltalıyor gibi gelebilir bazılarına ama dürüst olalım, o kadar evcil hayvan varken üç beş tane etiket için saatlerce köylü kasmak gerçekten sıkıcıydı. Benim fikrim, Mojang burada oyuncu dostu bir hamle yapmış.

Köylü Ticareti ve Teknik Zımbırtılar

Biraz da teknik tarafa bakacak olursak, köylülerin ticaret sistemini yine elden geçirmişler. Ama bu sefer öyle büyük bir değişiklik değil, daha çok veri tabanlı (data-driven) bir yapıya geçmişler. Yani artık datapack hazırlayan arkadaşlar çok daha rahat özel köylüler oluşturabilecek. Bir de şu Java 25 meselesi var; oyun artık daha güncel bir sistem istiyor. Benim bilgisayarda bir tık takılmalar azaldı gibi geldi, belki de 4GB RAM olayını varsayılan yapmalarındandır. FPS değerlerim %10-15 arası oynadı yukarı doğru, ama bu her pc'de aynı olur mu bilemem.

Bu Snapshot'ın Artıları ve Eksileri
Özellik
Benim Yorumum
Görsel Yenileme​
Bebek moblar harika, oyunun o soğuk havasını bir tık kırmış.​
İsim Etiketi Tarifi​
Büyük kolaylık, gereksiz grind'ı bitirmişler.​
Performans​
Java 25 ve RAM düzenlemesi stabiliteyi artırmış.​
Eksiklik​
Hala envanter yönetimiyle ilgili bir şey yok, bence asıl dert bu.​

Genel Değerlendirme ve Şahsi Fikrim

Genel olarak bakarsak, 26.1 Snapshot 2 öyle dünyayı kurtaran bir güncelleme değil, ama oyuna bir ruh katmış. "Mojang yine boş işlerle uğraşıyor" diyen bir kitle var biliyorum, bazen ben de onlara hak veriyorum ama bu seferki değişiklikler oyunu daha "bitmiş" hissettiriyor.

Eskiden bazı şeyler çok yarım yamalak duruyordu, şimdi o eksikler kapanıyor gibi. Yine de içimde bir ukde var, yani bence artık şu envanter sistemine el atmaları lazım. Chestleri doldur taşır yapmaktan hepimizin canı çıktı. Ama neyse, civcivlerin tatlılığıyla kendimizi avutacağız herhalde bu yamada.

Siz ne diyorsunuz beyler, bu bebek mob olayını beğendiniz mi yoksa "biz pvp'ciyiz, bize aksiyon lazım" diyen tarafta mısınız? Forumda bir tartışalım bakalım.

Tabiki tatlı olmuș lafımız yok ama bazen küçük ama güzel șeyler getiriyor bazende büyük ama kötü șeyler getiriyor bizi üzüyor mojangın tam gaz çalıșması lazıım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl