Çözüldü MMORPG SKYBLOCK + AÇIK DÜNYA TR'de Tutarmı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kadirizm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 521
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kadirizm

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
20

Discord:

kadirizm_

Merhaba mmorpg skyblock sunucusu geliştiriyorum ve aklımda günlerdir onlarca soru var.

Temel skyblock sistemlerini eklemyi düşünüyorum artı olarak sunucuda ana hikaye olacak ve oyuncular 20000x20000 dünyada görevler yapıp keşifler yapacaklar, açık dünyanın alanlar olacak her alan için ayrı ayrı gereksinimler olacak (Skyblock level vs) oyuncular yeni alanlara geçiş yaptıklarına hikaye genişleyecek yan görevlerde olacak.

Aklımda takılan sorun ben ilerleme kaydettikçe acaba boşa mı uğraşıyorum gibi bir hissin gelmesi, sürekli ben bunu sunucuya mükemmel şekilde nasıl entegre edeceğim yada türkiyede beklediğim ilgiyi görürmü ?

Açık dünyayı Witcher 3 tarzı düşündüm.

Türkiye de böyle projeler denenmedi değil ama tutan bir sunucu göremiyoruz bende kendi oyun modlarımı geliştiren birisi olarak türkiyede bu tarz custom modların tuttuğunu görmedim. ama sizin oyununuzda temel skyblock olcağı için kitleyi çekebilir önemli olan düzgün bir reklam strateji uygularsanız bu sayede sunucunuzu oynatabilirsiniz ama kitle bence mmorpg tarafına çok bakmayacak gibi düşünüyorum tabiki burdan yazdıklarımın gerçekleşme ihtimali olmadığı gibi oynanma ihtimali var önemli olan düzgün bir reklamlama ve basit bir oynanış kitleyi yönetebilirseniz ve alıştırsanız oynanmayacak bir proje değil.

Şuan tam odağım oynanış ve sıkmayan bir hikaye yaratmakta. Sınırlı bütçe ve yetersiz kodlama bilgimin olması tamamlanmasını biraz gecikireçektir. Elde tutulur bir prototip yapabilirsem burada konu açıp herkesin fikrini alacağım.

Öncelikle selamlar hocam Türkiye'de kesin olarak söyleyebileceğim tek yargı TR piyasasında özgünlük iş yapmıyor birbirinin aynısı sunucular hatta ücretsiz paketle açılan sunucular özgün sunucuların bile önüne geçiyor bu sizin için değil tüm kurucu arkadaşlar için bir risk teşkil ediyor o yüzden hiç tavsiye etmem yeni tarz oyun modu açmanızı globalde açarsanız aradığınız ilgiyi göreceğinize eminim iyi forumlar

Hocam öncelikle değerli mesajınız için teşekkür ederim.

Amacım bu önyargıyı kırmak. Minecraft sunucularındaki tek amaç saatlerce kasılıp rütbe atlamaktan ibaret olmamalı.
Oyuncular elbette biryerden sonra sıkılmalı !

Bu tarzda bir sunucu ben tr de görmedim açıkçası denemeye değer diye düşünüyorum. Bu hazır paketle sunucu açma çılgınlığı elbet birzaman patlayacaktır.

O kadar uğraşmana gerek yok. RPG envanter, itemler, statlar falan ekleyip dümdüz warplar ayarlayıp mob farm yaptırabilirsin insanlara. Komplike şeyleri sevmiyorlar ama yeterince RPG ve p2w element varsa tutar.

Öncelikle selamlar hocam Türkiye'de kesin olarak söyleyebileceğim tek yargı TR piyasasında özgünlük iş yapmıyor birbirinin aynısı sunucular hatta ücretsiz paketle açılan sunucular özgün sunucuların bile önüne geçiyor bu sizin için değil tüm kurucu arkadaşlar için bir risk teşkil ediyor o yüzden hiç tavsiye etmem yeni tarz oyun modu açmanızı globalde açarsanız aradığınız ilgiyi göreceğinize eminim iyi forumlar
Bu etkinin sebebi tr kitlesi öğrenmeye bile üşenen bir kitle, aynı sistemleri görünce daha çok seviyorlar
Gerçekten yenilik isteyen insanlar son bir güzel sunucuda oynayıp minecraft defterini kapattı ya da sunucu yapmaya falan başladı oyuncu olarak kalmadı yani

Hocam öncelikle değerli mesajınız için teşekkür ederim.

Amacım bu önyargıyı kırmak. Minecraft sunucularındaki tek amaç saatlerce kasılıp rütbe atlamaktan ibaret olmamalı.
Oyuncular elbette biryerden sonra sıkılmalı !

Bu tarzda bir sunucu ben tr de görmedim açıkçası denemeye değer diye düşünüyorum. Bu hazır paketle sunucu açma çılgınlığı elbet birzaman patlayacaktır.
axitr spawnıyla başladı hala da devam ediyor patlayacağını sanmam

Konuya bir cevap vermek gerekirse de bırakın yeniliği falan çocuklara yönelik sunucular yapın derim ben

Son düzenleme:
Zamanında Tr de ilk denebilecek sistemleri survival üstüne getirmiştim. Videolu açıklamalar olmasına rağmen ve milyon tane duyuru rehber eklememize rağmen gelen insanlar oyunu normal survival tarzı oynamaya çalışıp sunucudan zevk alamayıp çıkıp gidiyorlardı.

TR kitlesi genel olarak farm yapalım, hızlı kasılalım en iyisi olalım ve oyunun mantığı düz olsun şeklinde ilerliyor. Hiç kimse yeni tarzlar denemiyor. Buda sürü psikolojisi ile çok oyuncusu olan yer iyi bir yerdir mantığı doğuruyor.

TR de bu tarz bir server açmanızı önermem. Yurtdışı tabanlı çalışmanız daha iyi olacağı görüşündeyim. Örnek olarak yurtdışı tabanlı olan ve bir animeden esinlenmiş olan mineinabbys survival sunucusu var. Sunucu fikri olarak her ne kadar animeden esinlenmiş olsa bile bu tarzda olan ilk ve tek sunucu olduğu için her girdiğinizde oynadıkça farklı içerikler bulabiliyorsunuz.

Zamanında Tr de ilk denebilecek sistemleri survival üstüne getirmiştim. Videolu açıklamalar olmasına rağmen ve milyon tane duyuru rehber eklememize rağmen gelen insanlar oyunu normal survival tarzı oynamaya çalışıp sunucudan zevk alamayıp çıkıp gidiyorlardı.

TR kitlesi genel olarak farm yapalım, hızlı kasılalım en iyisi olalım ve oyunun mantığı düz olsun şeklinde ilerliyor. Hiç kimse yeni tarzlar denemiyor. Buda sürü psikolojisi ile çok oyuncusu olan yer iyi bir yerdir mantığı doğuruyor.

TR de bu tarz bir server açmanızı önermem. Yurtdışı tabanlı çalışmanız daha iyi olacağı görüşündeyim. Örnek olarak yurtdışı tabanlı olan ve bir animeden esinlenmiş olan mineinabbys survival sunucusu var. Sunucu fikri olarak her ne kadar animeden esinlenmiş olsa bile bu tarzda olan ilk ve tek sunucu olduğu için her girdiğinizde oynadıkça farklı içerikler bulabiliyorsunuz.
TR deki insanların çoğu hayatında mmorpg oyun oynamadığı için sunucunun konuyu anlamıyor.

Merhaba mmorpg skyblock sunucusu geliştiriyorum ve aklımda günlerdir onlarca soru var.

Temel skyblock sistemlerini eklemyi düşünüyorum artı olarak sunucuda ana hikaye olacak ve oyuncular 20000x20000 dünyada görevler yapıp keşifler yapacaklar, açık dünyanın alanlar olacak her alan için ayrı ayrı gereksinimler olacak (Skyblock level vs) oyuncular yeni alanlara geçiş yaptıklarına hikaye genişleyecek yan görevlerde olacak.

Aklımda takılan sorun ben ilerleme kaydettikçe acaba boşa mı uğraşıyorum gibi bir hissin gelmesi, sürekli ben bunu sunucuya mükemmel şekilde nasıl entegre edeceğim yada türkiyede beklediğim ilgiyi görürmü ?

şuan şahsen benimde skyblock olmasada açık dünya keşme dayalı mmorpg oyun yapma fikrim var çoğu sistem var ama destek yok tekde yapmak sarmıyor.

şuan şahsen benimde skyblock olmasada açık dünya keşme dayalı mmorpg oyun yapma fikrim var çoğu sistem var ama destek yok tekde yapmak sarmıyor.
evet hocam aynı sorun bendede var ekip olsa çok iyi bir iş çıkar ortaya.

Konu ve fikir güzel lakin Türkiye gibi basit klasikleşmiş şeylere bağlılık oranı bu tarz sunucuların maalesef bir kitleye sahip olmasını engelliyor. Yabancılarda halen oynanabiliyorken Türkiye'de bu tarz oyun modlarına şans verilmemesi epey kötü fakat açacak olursan kesinlikle oynayacağım tarzda bir sunucu olurdu

kendi düşüncem ama skyblockdan çok survival daha iyi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl