İnceleme Mitolojiler mi? Tarih mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mega Team

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
28
Minecraft
eksen4
Bildiğiniz gibi binlerce yıldır insanlık yanlışlarıyla doğrularıyla yürüdü bu topraklardan. Kimisi ayakta kaldı kimisi düştü. Fakat sizce de yaşanan onca tarihe göre günümüzdeki dünya çok mantıksız içerik içermiyor mu? Özellikle sömürge ve petrol savaşları.

Şimdi size yıllarca konuşup tartışabileceğiniz bir barut bırakıyorum ateşlemek elinizde. Başkaları tarafından kurgusal fantastik olarak yazılan Mitolojiler mi yoksa Tarih'mi daha hareretli. Ya da tarihin herhangi bir noktasına gitmek mi yoksa bir mitolojide yaşamak mı?

Sonuçta Silmarillion, Yunan, Türk, İskandinav gibi çok geniş içerikli mitolojiler mevcut. Özellikle Silmarillion gibi bizim dünyamızdaki dramalara benzeyen içinde elfler ve cüceler gibi farklı ırklarında olduğu büyük mitler mevcut. Lütfen bu seçimi yaparken yok Osmanlı tarihi şöyleydi tabii ki Tarih gibi seçimler yapmayın ve objektif bakın. Dünya'ya Osmanlı ve Türkler olarak değil Dünya olarak bakın. Dünya'nın içindeki tüm kötülükleri ve iyilikleri ele alarak objektif bir yanıt verin ve tartışalım. Eğer seçim yapamadıysanız sevdiğiniz bir fantastik evren veya mitolojiyi yoruma yazabilirsiniz.

tarihin herhangi bir noktasına gitmek daha heyecan verici

Tabii ki de Tarih. Tarih, insana yıllar öncesinde olan duygularını tekrar katan bir şeydir. Mitolojiler ise çok uzun geçmişleri kapsayan belirsizliktir :)

UZrAM0.jpg

Tabii ki de Tarih. Tarih, insana yıllar öncesinde olan duygularını tekrar katan bir şeydir. Mitolojiler ise çok uzun geçmişleri kapsayan belirsizliktir :)

UZrAM0.jpg

belirsizlik olduğunu düşünmüyorum dostum. sonuçta bu şeyler ne kadar hayal ürünü olsa da sağlam temellere sahipler. Bilinen insanlık tarihinden önce dahi mitolojiler vardı. Belirsizlik derken hala neyi kast ettiğini de anlamadım doğrusu.

Tarih her zaman daha ağır basar ve birçok kişi tarafından sevilir. Tabii bu kişiden kişiye değişir.

Şahsen tarihi daha zevkli görüyorum ben. Tarih okumaktan keyif alıyorum. O yüzden tarih derdim.

Dünya hakkında hükmü, tarih verir der susarım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl