Tanıtım 🧱 Minecraft’ta Gelişmiş Metin Taşı Deneyimi: MineBlocks Eklentisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
356
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

Minecraft Sürümleri
1.16 - 1.21 Sürümleri Arası
MineBlocks - Kaydır.webp

Selam değerli MC-TR ailesi nasılsınız?

Bi süredir TR sunucularında Metin Taşı olayı yine patladı ya, özellikle Skyblock veya Emek modunda spawn'da ya da farm alanlarında herkes aynı bloğa dalıyor, biraz kapışma, biraz şans, biraz da ödül kavgası... İşte tam bu boşluğa oynayan bi plugin var: MineBlocks. Adamlar blok koyuyorsun, oyuncular vurdukça kırılıyor, vuruşlara göre ödül falan dağıtılıyor. Temel mantık bu yani.

Benim kafamdaki Metin Taşı zaten şöyle: tek bi hedef, etrafı kalabalık, biraz hırs, biraz şans, bi de düzenli ödül döngüsü. MineBlocks da bunu blok canı üzerinden çözmüş. Bloğun canı var, vurdukça düşüyor, sıfırlanınca ödül patlıyor ve mesajlar gidiyor. Sonra da bi süre pasif kalıyor, yeniden spawn oluyor falan.

Peki MineBlocks tam olarak nasıl çalışıyor? (Kısaca özetleyeyim)

İşin kalbi şu ayarlar: bloğun konumu, ne tür blok olacağı, kaç canı olacağı, üstünde çıkacak hologram yazıları ve istersen kırma izni (permission). Config'te world/x/y/z diye konum veriyorsun, blok tipi mesela GOLD_BLOCK falan seçiyorsun, canı giriyorsun. Hologramda da top 1-2-3, kalan can, timeout gibi placeholder'lar koyabiliyorsun.

MineBlocks - MC-TR.webp

Ödül Sistemi: Bence En Zevkli Kısmı

Ödüller baya esnekmiş. Sadece son vuruşa değil; top ödüller, her vuruşta ödül, koşullu ödül, şanslı komutlar falan... Her şey komutla dönüyor, o yüzden ilk başta göz korkutabiliyor. Spigot yorumlarında da "ödül ayarlamak çok uğraştırıyor" diyenler var. Ben de genelde böyle şeylerde önce 2-3 basit ödül koyup sonra yavaş yavaş dallandırıyorum, daha mantıklı geliyor.

Kırma Şartları: "Herkes Vurmasın" Diyorsan Tam Burası

TR sunucularında en büyük kavga buradan çıkıyor: "Metin spawn'da ama herkes kazmayla vuruyor, ekonomi mahvoluyor" ya da "macro gibi vuruyorlar" şikayetleri... MineBlocks'ta buna karşı iki güzel şey var:

Alet Filtresi:Kazma tipini regex'le filtreliyorsun (STONE_.* gibi), enchant seviyesi sınırlayabiliyorsun (Efficiency 4-5 arası mesela), hatta eşyanın ismiyle bile şart koyabiliyorsun.
Hız Limiti:Options'ta "block-break-limit" diye bi şey var; oyuncu bloğu kırdıktan sonra tekrar vurması için milisaniye bazında bekleme koyuyorsun. Aşırı hızlı vurmayı frenliyor, macro'ya karşı basit ama etkili.

Sonuç: Sunucuya koyulur mu?

Bence evet, eğer sunucunda "toplanma noktası" ve düzenli ödül döngüsü lazımsa MineBlocks gayet güzel bi araç. Skyblock/Emek kitlesi zaten "taş kesme" olayına alışık, anlatması da kolay. Ama ödül/ekonomi tarafını salarsan bir gecede taş farmı olur, her şey çöker. O yüzden küçük başlayın, yavaş yavaş büyütün derim. Kullanan varsa özellikle TR sunucularda "ödül dengesini nasıl kurdunuz, spam tıklamayı nasıl kestiniz?" diye detayları merak ediyorum, yazın buralara.

Herkesin sevdiği bir eklenti görsel olarak birebir metin2 tașları olsa daha çok göze hitap eden daha çok zevk alabiliceğimiz noktaya gelir yapanı vardı bi ara

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl