Minecraft’ta Eksik Olan Sistemler Sizce Neler?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Werths

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
32
Minecraft
Werths

Discord:

werthdev

Selamlar MCTR ailesi,

Sizce de artık Minecraft’a gelen güncellemeler bir noktada birbirini tekrar etmeye başlamadı mı? Elbette her gelen içerik oyuna yeni bir soluk katıyor ama artık birçok oyuncu, "Gerçekten büyük bir değişiklik gelse de oyunu baştan keşfetsek" moduna geçti gibi geliyor bana.

Yani tamam, yeni biyomlar, yeni moblar, birkaç blok derken güncellemeler geliyor ama oynanışın temelini değiştirecek, bizi biraz zorlayacak ya da daha fazla içine çekecek sistemler eksik kalıyor gibi. Mesela uzun zamandır “Artık oyuna ne gelebilir ki?” diye düşünmeye başladım. Çünkü oyunun sundukları belli bir noktada sınıra dayanıyor.

Özellikle yıllardır oynayan kişiler için oyun çok tanıdık. İlk defa oynayan biri yine büyüleniyor belki ama biz artık bazı şeyleri ezberden yapıyoruz. Bu yüzden de yeni sistemler, oyunun ömrünü ciddi anlamda uzatabilir. Mesela, mevsim döngüleri ya da farklı çeşitlerde farm gibi şeyler gelirse, oyuna bambaşka bir dinamik kazandırabilir.

Açıkçası ben artık sadece yeni bir blok ya da mob yerine, oynanışı derinleştirecek, bizi oyuna tekrar bağlayacak sistemlerin gelmesini istiyorum. Minecraft hâlâ müthiş bir potansiyele sahip ama bu potansiyel, sürekli aynı döngüde kalırsa yavaş yavaş heyecan kaybı yaşanabilir.

Sizin görüşleriniz nedir? forum'da sizi bekliyor olaağım görüşlerinizi lütfen belirtiniz.

bu fakat geliştiren ekip 50 yıldır bitiremedi, basitçe bloktan yaptığımız yapıların bütün halde hareket edebilmesi ve hareket halindeyken bile blok koyup kırabilemmiz

Kendimce belirtmek gerekirse, oyunu modlu oynamak yerine Minecraft’ın kendisi bazı eklemeler yapabilir. Örneğin, efsunlu kılıçlar, yaz-kış mevsimleri, kar yağması, iklim değişiklikleri gibi özellikler eklense daha güzel olabilir sanki. Ayrıca, anime sever arkadaşların da bileceği üzere, Sword Art Online’daki gibi arada bir zindan bulup 10 katlı, 30 katlı yapılarla karşılaşmak fena olmazdı. Bunu yapan modcular elbette vardır ama oyunun kendisini de biraz geliştirmek hiç fena olmaz bence.

bu fakat geliştiren ekip 50 yıldır bitiremedi, basitçe bloktan yaptığımız yapıların bütün halde hareket edebilmesi ve hareket halindeyken bile blok koyup kırabilemmiz

Evet harika duruyor keşke geçirilebilse..

Kendimce belirtmek gerekirse, oyunu modlu oynamak yerine Minecraft’ın kendisi bazı eklemeler yapabilir. Örneğin, efsunlu kılıçlar, yaz-kış mevsimleri, kar yağması, iklim değişiklikleri gibi özellikler eklense daha güzel olabilir sanki. Ayrıca, anime sever arkadaşların da bileceği üzere, Sword Art Online’daki gibi arada bir zindan bulup 10 katlı, 30 katlı yapılarla karşılaşmak fena olmazdı. Bunu yapan modcular elbette vardır ama oyunun kendisini de biraz geliştirmek hiç fena olmaz bence.
Evet olabilir oyun anlayışını tamamen değiştirebileceğini düşünüyorum.

açlık barı gibi susuzluk barıda getirilebilir su kaynatır içeriz :D

açlık barı gibi susuzluk barıda getirilebilir su kaynatır içeriz :D
Daha önce olan bir sunucuda oynamıştım gayet keyifli oluyor ve susuzluğu potlarla karşılamakta pvpciler için gayet rahat oluyo, netherda daha hızlı susama gibi mekaniklerle oyunu ilginçleştirebiliyor

nourishment sistemlerini de çok seviyorum ben aynı yemeği yiyemiyorsun dengeli beslenmen gerekiyor ve beslenirsen de çeşitli bufflarla sarı kalplerle falan ödüllendiriyor

Son düzenleme:
susuzluk barı hud eklentileri ile çok rahat getiriliyo artık. bence en büyük eksiklik texturepackla zırhlara müdahale edemememiz 3d zırhlar yapmak için sabırsızlanıyorum ama bi türlü gelmedi optifine'de bile yok. ve diğer bir seçenekte HD skin desteği isteyen HD skin yapabilse mükemmel olur en kötü optifine desteği eklensede güzel olabilir. kılıç savurma ve daha iyi hareketler de gelebilir modlar var ancak mc animasyonları hala leş bari kaynak paketi desteği olsa. şimdilik bunlar geldi aklıma.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl