- Elmaslar
- 9
- Minecraft
- Yigit20
Minecraft'ın Meşhur Hatası Olan Mürekkep Balığı Sütü Nasıl Ortaya Çıktı?
Bir zamanların viral olan Minecraft hatası hakkında detayları öğrenmek için doğru yerdesiniz.
Minecraft dünyasında son zamanlarda her şey yoluna görünüyor. Minecraft Live etkinliği büyük bir başarıyla geçti, son çıkan Snapshot sürümleri uzun menzilli savaşlara hem de ip kullanıma dair iyileştirmeler getirdi ve Minecraft filmi son derece güzel başarı elde etti. Tüm bunlara rağmen her oyunda olduğu gibi de Mojang Studios, Minecraft'da zaman zaman teknik sorunlar yaşadı. Aranızda belki tecrübeli oyuncular var ise dans eden Enderdragon'u hatırlayacaktır. Hatta Minecraft'ın en ikonik düşmanı olan Creeper yaratığı, aslında domuzlar için tasarlanan karakter modelinin hata ile bükülüp uzaması sonucu ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Mojang Studios'un baş yaratıcı sorumlusu olan Jens Bergensten, Minecraft'daki en meşhur hatalardan birinin anısını hatırlatıyor. Hiç aranızda "mürekkep balığı sütünü" hatasını hatırlayan var mı?
Minecraft'da yeni bir dünya oluşturduğunuzda kendinize dost canlısı mürekkep balığı bulmaya çalışın. Öncelikle mürekkep balığının su içerisinde yüzdüğünü fark edeceksiniz. İkincisi de tabii ki ne kadar uğraşırsanız uğraşın onu inek gibi sağamıyorsunuz. Minecraft'ın önemli geliştiricilerinden biri, bu durumun her zaman böyle gelişmediğini açıklıyor.
"Minecraft'da ilk çalışmaya başladığım zamanlar her şeyin tam olarak nasıl işlediğini pek bilmiyordum." diyor. (2010 yılından beri Minecraft geliştiricisi olan Bergensten'in sözüdür.) "Yeni bir yaratık elde etmek istedim. Bu sebepten dolayı bir mürekkep balığı oyuna ekledim. Bunu yapmanın en kolay yolu da mevcut bir yaratığı kopyalamaktı. Bu yüzden mürekkep balığını inek canlısından aldım. Tabii ki sağma davranışını kaldırmayı unuttum. Bir süreliğine gerçek anlamda mürekkep balığını sağmanız mümkündü. Bu kulağa elbette saçma geliyordu... İstemediğimiz bir davranıştı. Mürekkep balığı benim oyuna eklediğim ilk canlıydı. Bu yüzden ona daha fazla sorun da bir yandan eklemiş oldum. Hareket kodunu yanlış yazım şeklim nedeniyle, sunucu ve istemci mürekkep balığının her nerede olduğundan emin olamıyordu. İşte bundan bazen mürekkep balıklarının havada uçuyor gibi görünüyor olmasına sebep oluyordu." sözleriyle meşhur mürekkep balığı sütü hatasını anlattı.
|
Mürekkep balığı sağma özelliği oyundan 2011 yılında Minecraft'dan kaldırıldı. Peki, siz bu hata ve hikayesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.