Anı Minecraft'ın Eski Tadını Özlüyor musunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan byleagues
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 34

byleagues

⟳ 404 Not Found
Yıldız Moderatör
Usta Moderatör
MinePass
Sunucu Sahibi
Elmaslar
67
Minecraft
ByLeagues

Discord:

.byleagues

Selamlar MC-TR ailesi,
Eski Minecraft sürümlerini, arkadaşlarla oynanan survival dünyalarını ve o dönemki sunucuları özleyenler var mı?

Sizce Minecraft'ın eski tadı gerçekten var mıydı, yoksa bu sadece nostalji mi?
Eski Minecraft'tan unutamadığınız bir anınızı da paylaşabilirsiniz.

Eski derken hangi dönemden bahsettiğimize göre değişir. 2013-2018 arası minecraft topluluğu gerçekten farklı bir atmosfere sahipti. Sonrasında oyuncu kitlesinde büyük bir değişim yaşandı ve topluluk yapısı eskiye kıyasla oldukça farklı bir hale geldi. Özellikle son 5 yılı değerlendirdiğimizde birçok online oyunda benzer durumları görmek mümkün. Bu sadece minecraft'a özel bir sorun değil, genel olarak online oyun topluluklarının kalitesi zaman içinde değişti.

Bahsettiğim dönemlerin içinde yer almış insanlar bilir ki bu kadar memnuniyetsizlik yoktu. Günümüze baktığımızda ise herkes birbirinin açığını arar olmuş. Yazdığın yazılardan, yaptığın işlerden cımbızla küçük bir kısmını çekip oradan saldırıya geçer bir halde geldi insanlar. Yazdığım her yazıda belirttiğim gibi burada da belirtmek istiyorum, insanların birbirine saygısı kalmamış. Dalga geçme, aşağılama, ciddiye almama, hakaret etme, gereksiz bir şekilde egolu ve kibirli davranışlar sergileniyor.

Biz o dönemlerde birlikte oynadığımız insanlara telefon numaralarımızı veriyorduk. Aynı şehirde olduğumuz insanlarla buluşup takılıyorduk. Günümüze baktığımızda ise, insanlar sanal ortamda bulunmanın ve anonim olmanın vermiş olduğu saçma bir özgüvenle saçma işler yapabiliyorlar.

Sistemler açısından zayıftı kabul ediyorum. Bu kadar detaylı, bu kadar renkli ve bu kadar havalı eklentilere sahip değildik ama keyif alıyorduk. Oyunu, gerçekten oyun olarak görüyorduk. Gereksiz hırslarımız ve kimseyi ezmek gibi niyetlerimiz yoktu. Eğleniyorduk. Şimdi? Hayallerinin de ötesinde işler yapabiliyorsun ama eğleniyor musun? Ben eğlenmiyorum çünkü eğlenmesini bilen insan yok. Hırs, hırs, hırs... Ego, ego, ego... Günün sonunda ise mutsuz bir kapanış.

Yazmaya kalksam belki bir kitap bile yazarım ama neye fayda... Şu yazdığımı bile kaç kişi adam gibi okuyup anlatılmak istenileni adam gibi anlayacak ki... Muhtemelen birkaç tane eleman çıkıp yazdığım yazıyı eleştirip birkaç şey sallayacaktır illa ki... veya bir tane moderatör tarafından yazım kaldırılacaktır. Okumayan, anlamayan, idrak edemeyen ve gelişime kapalı basit topluluklar haline geldik. Her neyse, yazdıkça konudan sapıyorum.

Özlenen şey eski sürümler değil, eski insanlar ve eski toplum yapısı. Sonuç olarak o sürümlerin hepsi kütüphanede duruyor. Girsen bile aynı zevki alamazsın çünkü işi zevkli kılan o eski insanlar yok. Yenilere de laf söylenmiyor zaten hemen kavga çıkıyor. Her şeyin en iyisini bildikleri için :)

Kim özlemez ki o günleri Her çocuğun bir efsaneyle başlaması APK indirmeyi (Toprak Koç Sağolsun) öğrenip arkadaş ortamlarına yaymamız tabletlere telefonlara yüklediğimiz o ilk heyecanlar Youtuber olma sevdasıyla çekilen 144p telsiz sesi gibi cızırdayan o videoların yeri bende her zaman çok ayrı Yıllar geçti elbette o çocuklar büyüdü hayat kavgasına daldı ama Minecraft sevdası hiçbir zaman bitmedi Günümüzde bile hâlâ güzel zaman geçirten samimi dostluklar kurduran nadir sığınaklarımızdan biri

Bazen insan düşünmeden edemiyor Minecraft gibi bir efsane de bir gün biter mi diye Zaman çok garip dünya çok hızlı değişiyor Bir gün belki her şey yok olacak geriye sadece anılar kalacak Belki o anılar bile unutulacak Bundan 30 40 yıl sonra 60 70 yaşlarımıza geldiğimizde o eski güzel günleri o çocuksu heyecanları ve kurduğumuz dostlukları hatırlayıp tebessüm edebilecek miyiz bilmiyorum Ama bildiğim tek şey o günlerin ruhu hiçbir zaman geri gelmeyecek

Son düzenleme:
Çok özlüyorum

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl