Minecraft'ın En Sevilen Sürümleri!

reallifealp

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
35

Discord:

AlpAlpAlp#8258

maxresdefault (5).jpg

Minecraft'ın En Sevilen Sürümleri!
Bunlar Hangi Sürümler?
Aslında sevilen sürümler, kişiden kişiye değişir. Ben sizlere topluluğun en sevdiği sürümleri seçtim ve tanıtacağım. Bunlar 1.8, 1.12, 1.13, 1.14 ve 1.16 sürümleri. En çok tercih edileni ise 1.8 nedenini siz de tahmin ediyorsunuzdur, PvP sistemi. Çoğu oyuncu, yeni gelen PvP sistemi yüzünden yeni sürümlere geçmeyi tercih etmiyor ancak bir eklentiyle PvP sistemini eskiye çevirmek mümkün, bu sayede yeni sürümlerde tercih edilmeye başlandı.

minecraft_villager-wallpaper-1920x1080.jpg

1.8 Sürümü
Eskiler, her zaman sevilmiştir. Sadece PvP sistemi yüzünden değil, bazen de sade olduğu için sevildi 1.8 sürümü. En çok sunucunun bulunduğu sürüm de olabilir. 52 adet Snapshots eklendi, 3 adet Pre-releases eklendi. Bu sürümün genel adı Bountiful Update (Bol Güncelleme). Eklenenleri buraya yazarsak, sadece 1.8 için konuyu açmış oluruz ancak en belirgin güncellemeler: Seyirci (Spectator) modu, okyanus anıtları, yeni bloklar, zırh standı ve yeni büyüler gibi bir sürü yeni şeyler eklendi. Optimizasyon'un en iyi olduğu sürüm diye söyleyenler de mevcut. Tekrardan Herobrine silindi. 1.8 sürümü aniden kaldırılsaydı ne yapardınız?
[TABLE=collapse,centered]
[TR]
[TD]Canavar[/TD][TD]Blok[/TD][TD]Eşya[/TD][TD]Genel[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Endermite, guardian, elder guardian, rabbit.[/TD][TD]Kapı, çit, bariyer, afiş, sünger,
diyorit, andezit, granit, prismarine, tuzak kapısı, slime bloğu.
[/TD][TD]Prismarine kristalleri, çiğ koyun eti, tavşan ayağı, sıçrama iksiri.[/TD][TD]Zırh standı, anıt, başarılar, seyirci modu.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Minecraft 1.8.png

1.12 Sürümü
Renklerin sürümü! Mojang, bu sürüm ile tüm renkli bloklarda; yünler, flamalar, betonlar ve yatakların renklere daha canlı bir bakış açısı getirdi. Bu sürümün en sevilen yönü, renklerin canlandırılması olduğunu söyleyebiliriz. Bu sürümün genel adı, World of Color Update (Renklerin Dünyası Güncellemesi). En belirgin güncellemeler: Papağanlar, ilerleme sistemi, sohbet robotu ve tarif kitabı getirildi. Optimizasyon'un en kötü olduğu sürüm deniliyor ve tekrardan Herobrine silindi.
CanavarBlokEşyaGenel
Illusioner, papağan.Concrete, pişmiş toprak.Bilgi kitabı.Ksilofon sesi, çan sesi, flüt sesi, gitar sesi, yemek tarifi kitabı.

World_of_Color_Update.png

1.13 Sürümü
Su altı güncellemesi! Bu güncellemede bir sürü yenilik eklendi, deniz canavarları, gemi enkazları gibi yeniliklerin geldiği bu sürüm neden sevilmesin? Bu sürümün en çok konuşulan yönü, deniz yenilikleri. En belirgin güncellemeler: Yeni dünya türü, "Optimize World" (Dünyayı Optimize Et) seçeneği, yüzme animasyonu gibi şeyler eklendi. Bu sürümün genel adı, Update Aquatic (Su Güncellemesi). Tekrardan Herobrine silindi.
CanavarBlokEşyaGenel
Yunus, kaplumbağa, balık, boğulmuş adam, fantom.Odun, mavi buz, kanal, mercan, varek, deniz turşusu, kaplumbağa yumurtaları.Hazine haritası, denizin kalbi, varek, nautilus kabuğu, hayalet membran, üç dişli mızrak.Soğuk okyanus biyom, Soğuk derin okyanus, sıcak okyanus, küçük End adaları.

Update_Aquatic.jpeg

1.14 Sürümü
Köylerin güncellemesi! Önceki güncellemeler de olduğu gibi sadece belli bir konuya odaklanıldı. Yeni köylülerin ve yağmacıların geldiği bu sürümü sevmeyen yoktur ancak köylüler haricinde, en çok sevilen diğer yenilik pandalar! En belirgin güncellemeler: Yeni biyom, yeni bloklar ve bambu eklendi. Bu sürümün genel adı ise, Village & Pillage (Köy ve Yağma). O da ne? Gene Herobrine silindi.
CanavarBlokEşyaGenel
Kahverengi mantar ineği, kedi, tilki, panda, yağmacı, ravager, lama, gezgin tüccar.Döşeme, duvarlar, merdiven, bambu, varil, çan, yüksek fırın, kamp ateşi, peygamber çiçeği, fletching masası, fener, kürsü, tezgah, iskele, sigara tiryakisi, taşçı, gül.Afiş deseni, siyah boya, yaylı tüfek, tatlı meyveler.Bambu ormanı, baskın, yağmacı karakol, karlı köyler.

Mojang114.jpg

1.16 Sürümü
Bu sürüm daha eklenmedi ama neden buraya koyduk? Topluluk, güncelleme gelmeden bu sürümü çok sevdi. Nether zaten seviliyordu ancak bu sürümle daha çok sevileceği belli oluyor. En çok konuşulan özelliği Nether! En belirgin güncellemeler: Yeni canavarlar, yeni biyom ve yaşam gibi şeyler eklendi. Bu sürümün genel adı ise, Nether Update (Cehennem Güncellemesi). Daha sürüm çıkmadı onun için Herobrine'nin silinip silinmeyeceği belli değil!
CanavarBlokEşyaGenel
Höglin, piglin, stride.Eski enkaz, bazalt, netherite bloğu, kızıl ve çarpık mantar, kızıl ve çarpık nylium, kızıl ve çarpık tahtalar, ruh ateşi, ruh toprağı, hedef, ağlayan sarmaşıklar.Netherite hurdası, netherite külçesi, netherite zırhı.Soulsand vadisi, çarpık Orman, kızıl orman, takas.

fnbqxi6h9yf41.png

Son düzenleme:

Her ne kadar Türkiye'de 1.8 sevilse de şu son zamanlarda 1.15.2 ilgisi artmaya başladı ki şahsen bende çok beğenmiştim. Kaleminize sağlık :<3:

Güzel bi forum olmuş bende 1.8 hayranıydım ama 1.5.2 oynadım acayip bişey olmuş

arada girip böyle ilk sürümden son sürüme kadar oynamak çok zevkli oluyor

Yararlı konu bilgilendirici bende en sevdiğim 1.12.2

1.7.2'in listeye girmemesine üzüldüm :(​

1.8 En Sevdigim

1.7'yide eklemelisin

1.7.2 den vazgeçebileceğimi sanmıyorum :(

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl