Merhaba, yıllardır geliştirilen topluluk desteği olan bu oyunu aslında yanlış oynuyor olabilir miyiz ? Kime göre neye göre bu oyunu oynuyoruz ? Çoğu oyun size ne yapmanız gerektiğini dikte ederken, Minecraft size 'Ne yapabilirsin ? ' diye sorar. Bu temel soruları bir kenera atarsak kendimce bir şeyler değerlendirmek istiyorum.
++ Bu oyunu; zamanı ve emeği verimliliğe dönüştüren, oyun mekaniklerinde ustalaşarak devasa sistemler kuran insanların vizyonuna özenerek oynuyorum.
-- Çünkü yanlış yapıyorum, insanlara özenmemem gerekli, kendimce hiç bir etkene bağlı olmadan oynamak istiyorum. Bu oyunda devasa bir dünyada ağaçları kırıp taşları ovup hayvanlarla kendimce küçük samimi bir çiftlik kurmak istiyorum. Ama bir yerde tıkanıyorum oyun kendisini tekrar ettiriyor, devasa gibi görünün dünya boyutunun küçük mekaniklere sıkıştığını gördüğümde oradan uzaklaşarak gidiyorum. Terraria gibi olsun istiyorum, oyun bana durmadan karşıma düşman moblar spawnlasın :) beni sıkmasın istiyorum, tam sıkıldığımda 'dur kardeşim gitme al sana düşman öldür onu ' desin istiyorum. Arazilerde ovalarda ormanlarda boş boş dolandığımda bir şeyler olsun istiyorum, yerel halklar, kabileler olsun istiyorum onlarla alışveriş yapmak istiyorum.
++ Minecraft Kendisini Anlatabildi mi ?
-- Bence Hayır Anlatamadı. Yarım kalmış oyun gibi hissettiriyor, Proje başlangıcındaymışsın gibi hissiyat veriyor. Çok zor değil sürekli karşıma düşman moblar çıkarsın, bloklarla yaptığım ufak evde zaman geçirdiğimde bir an kapım tıklansın yerel halkdan bir insan gelip bana eşya veya item satsın yada ben ona satayım. Tamemen oyunun mekanikleriyle uyumlu rastegele bir şeyler yaşansın istiyorum.
** Siz bu oyunu neden oynuyorsunuz ?
Sizce de Oyun Kendisini Anlatabildi mi ?