Minecraft'a Windows 10 İşletim Sistemi İçin RTX Desteği Geliyor!

WheeZeTR

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
26
Minecraft
WheeZeTR

Discord:

WheeZeTR#9538

mcrtx1.jpeg

Minecraft'a Windows 10 İşletim Sistemi İçin RTX Desteği Geliyor!
Daha Gerçekçi Bir Minecraft Deneyimine Ne Dersin?

Öncelikle hepinize iyi günler, iyi forumlar diliyorum! Dünyanın en çok satan video oyunlarından biri olan Minecraft günden güne gelişiyor ve gelişmeye devam ediyor. Bu yeni gelecek sistem ile Minecraft, çok daha gerçekçi grafiklere sahip olacak. Minecraft, RTX özelliği sayesinde Ray Tracing teknolojisine ulaşacak. Bununla birlikte oyunculara daha güzel grafikler ve oyun deneyimi sunacak.

Minecraft RTX Özelliği Nasıl Bir Destek Sunacak?

Nvidia tarafından geliştirilen Ray Tracing teknolojisi, önceden birden fazla yeni çıkmış oyuna can verdi bunun yanı sıra Quake 2 gibi bazı eski yapım oyunlara da can verdi. Şimdi ise çok daha düşük grafiklere sahip olan Minecraft'a bu teknolojiyi sunacak.

minecraftrtx2.jpg

Minecraft oyunu şimdiye kadar piksel ve blok yapısıyla ön plana çıkmıştır ki oyunculara kendini sevdirten asıl yapısı da budur. Nvidia teknolojisiyle oyun geliştirilse de asıl özünden yani blok grafiklerinden çıkmayacak. Yani yine blok grafikli yapısını kaybetmeyecek. Bu yeni grafiklere ek olarak oyuna ışık efektleri de eklenecek. Bu ışık efektleri sayesinde belirtilen grafik detayları daha iyi bir hale bürünecek:
  • Gökyüzü, Güneş, lav gibi yüzeyler farklı ışık kaynaklarından doğrudan aydınlatma
  • Işık kaynağının büyüklüğüne, şekline ve mesafesine doğru orantılı olarak gerçekçi, sert ve yumuşak gölgeler
  • Her piksel başına emisyonlu aydınlatma
  • Yaygın, küresel aydınlatma
  • Yansımalar
  • Kırılma ve yansıma ile şeffaf malzemeler (su, buz vb.)
  • Atmosferik saçılma, yoğunluk. (sis, gerçekçi gökyüzü)

minecraftrtx3.jpg

Bu Eşsiz Grafiklerle Beraber Nasıl Oynayabilirim?

Ray Tracing teknolojisi ile tekrardan tasarlanmış olan Minecraft, RTX ekran kartı sahibi olan oyuncular tarafından oynanabilecek. Ayrıca sadece Minecraft Bedrock Edition yani Windows 10 işletim sisteminde oynanabilecek. RTX ekran kartı sahibiyseniz kesinlikle denemenizi öneririm.

Bu konumuzun da sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu RTX olayı gerçekten benim çok hoşuma gitti, umarım sizin de hoşunuza gitmiştir. Sağlıcakla kalın!

Her ne kadar bu ekran kartına sahip olmasam bile sahip olanların çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü oyun içerisine sahiden çok da güzel bir görünüm katıyor ve bence bu görünümü görmeyi herkes hak ediyor. Uzun lafın kısası Nvidia'nın yapmış olduğu bu ekran kartının gayet güzel ve hoş görünüm gösterdiğini söyleyebilirim ki açıkçası konuyu okumaktan da baya bir zevk aldım. Anlatımınız da hoştu. Kaleminize de sağlık <3

Her ne kadar bu ekran kartına sahip olmasam bile sahip olanların çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü oyun içerisine sahiden çok da güzel bir görünüm katıyor ve bence bu görünümü görmeyi herkes hak ediyor. Uzun lafın kısası Nvidia'nın yapmış olduğu bu ekran kartının gayet güzel ve hoş görünüm gösterdiğini söyleyebilirim ki açıkçası konuyu okumaktan da baya bir zevk aldım. Anlatımınız da hoştu. Kaleminize de sağlık <3
Aynen öyle, RTX gerçekten de sınırları zorluyor ve gayet güzel işler çıkarıyor ortaya. Yorumun için teşekkürler. <3

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl