Rehber Minecraft Zorluk Modları (Peaceful / Easy / Normal / Hard) – Ne Değişiyor, Ne Değişmiyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zyph0rr

Founder of RedTedNW
Elmaslar
282
Minecraft
Zyph0rr

Discord:

ZINKKK

Minecraft Zorluk Modları (Peaceful / Easy / Normal / Hard) – Ne Değişiyor, Ne Değişmiyor?​

Bu zorluk ayarı konusu hep “mob daha çok vuruyor” diye geçiştiriliyor ya… doğru ama eksik. Çünkü bir süre sonra şunu fark ediyorsun: olay sadece hasar değil. Oyun akışın değişiyor. Geceye yaklaşınca yaptığın plan bile değişiyor, mağaraya iniş şeklin değişiyor, köylüyle uğraşıyorsan zaten bambaşka.

Ben kendi gördüğümü yazıyorum, teknik teknik anlatıp boğmayacağım ama önemli yerleri de kaçırmayacağım.

1) Peaceful (Barışçıl) – Tehdit yok, rahat oyun​

Peaceful’da düşman mob işi yok. Creeper yok, skeleton yok, zombie yok. Gece oldu mu “yatak nerde?” paniği de yok.

İyi mi? İyi. Özellikle yeniysen harika. İlk base’i kurarsın, etrafı gezersin, “şuraya ev yapayım, buraya depo” diye takılırsın. Bir şey patlayıp duvarını indirmiyor, arkandan ok yemiyorsun. Rahat.

Ama Peaceful’ın şöyle bir “sonradan tokatlayan” tarafı var: bazı kaynaklar mobla geliyor.

• Barut lazım oluyor (roket, TNT falan). Creeper yoksa barut nereden?​
  • Kemik/ok meselesi var. Skeleton yoksa ok da yok, kemik de zor.​
  • İp lazım oluyor bazen (olta, yay, bazı craft’lar). Örümcek yoksa o da yok.​

Yani Peaceful “kolay mod” değil aslında; daha çok “sakin mod”. İleride hedef büyütürsen (elytra, roket, farm işleri vs.) bir noktada durup düşünüyorsun: “tamam da bunun malzemesi… nasıl olacak?”

Kısacası: keşif ve inşa için güzel, ama uzun vadede bazı şeylerde elin kolun bağlı kalabiliyor.
kf1z90x.png

2) Easy (Kolay) – Survival var ama affediyor​

Easy’de moblar geliyor. Gece dışarıda kalırsan sıkıntı çıkar. Mağarada da risk var. Fakat hata yaptığında oyun seni direkt silmiyor.

Örnek: iki skeleton denk geldi, üstüne bir de creeper sesi geldi. Normal/Hard’da bu kombinasyon insanı yatırır. Easy’de “kaçtım–yemek bastım–blok koydum” diye toparlama şansı daha fazla oluyor.

Ben Easy’yi genelde şu amaçla mantıklı buluyorum:

• oyuna yeni başlıyorsan,​
  • ya da dünyayı açtın, daha yatak yok, daha zırh yok, daha düzen yok…​

İlk 1-2 gün için bile rahat ettiriyor.

3) Normal – Çoğu kişinin “tam ayar” dediği yer​

Normal’de artık bazı şeyleri ciddiye alman gerekiyor. Açlık daha fazla hissediliyor, mağara “gezinti” olmaktan çıkıyor. Kalkan taşımanın, düzgün zırh giymenin, yanında blok bulundurmanın farkını görüyorsun.

Ama yine de oyun “acımıyor” modunda değil. Dikkatli oynarsan sıkıntı yok. Bu yüzden çoğu kişi Normal’de uzun uzun dünya kuruyor zaten. Ne çok rahat, ne çok stres.

4) Hard (Zor) – Hazırlıksız yakalanınca affetmiyor​

Hard’a girince ilk fark edilen şey hasar. Özellikle mağarada, Nether’da, kalabalık mobda… bir hata büyüyor. “Ben bunu toparlarım” dediğin anlar daha az oluyor.

Hard’da oyunun senden istediği şey basit:

• yanına blok al,​
  • yemek stoğunu boş bırakma,​
  • kalkanı unutma,​
  • “kaçış yolu” düşün.​

Bir de köylü tarafı var. Köylüyle ticaret yapan, zombile–iyileştir olayını kullananlar Hard’ı ayrı seviyor. Çünkü köylü işi Hard’da daha “işe yarar” bir hale geliyor (çok detayına girmeyeyim, köylü direkt gitmesin dönüşsün olayı).

Hard’ın olayı şu: uzun vadeli dünya kuruyorsan çok tatlı. Çünkü her şey değerleniyor. Ekipmanın değerleniyor, hazırlığın değerleniyor. Ama “ben akşam girip 40 dakika kafa dağıtayım” diyorsan bazen yorabiliyor, yalan yok.
84cbt3f.png

Ben olsam hangisini seçerim?​

Şöyle yapan çok var (ben de yapıyorum):

• Dünya yeni açıldıysa bir süre Easy/Normal (yatak, food, demir set, base işleri otursun)​
  • Düzen kurulduysa Hard (özellikle köylü/farm/Nether işi yapacaksan)​

Peaceful’ı da bazıları inşa yaparken açıyor, sonra geri dönüyor. (Creeper derdi çekmek istemeyen adamı da anlıyorum.)

Siz ne oynuyorsunuz?​

Benim merak ettiğim şu: siz genelde hangi zorlukta oynuyorsunuz?
Hard’a geçince “oyun daha zevkli oldu” diyen de var, “ben sinir oluyorum” diyen de. Siz hangi taraftasınız?

Solo en son çocukken oynadığım için hep normalde gezinmișirimdir daha hardcore serüvenim olmadı hep sunucularda takıldığım için 🥲

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl