Minecraft videoları Shader içermeli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FreadFries
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 190

Minecraft videoları Shader içermeli mi?

• Evet, içermeli

Oy: 5 62,5%
  • Hayır, içermemeli

Oy: 3 37,5%

• Kullanılan toplam oy
    8

FreadFries

Tasarımcı (Yankılı)
Yazar Şefi
MinePass
Elmaslar
221
Minecraft
Furkan0936

Discord:

freadfries

Selamlar, biliyorsunuz ki son dönemlerde YouTube üzerinde video yapan Minecraft YouTuber'ları artmaya başladı. Fakat bu videoları gözlerken bazılarının shader kullanarak, bazılarının shader olmadan video çektiğini fark ettim. Ki bu da bende merak uyandırdı: İzleyici olarak video izlerken shader olmasını mı tercih edersiniz, yoksa sade oyun gözünüze daha mı hoş geliyor?

Fikirlerinizi konunun altına yazın, tartışalım.

Selamlar, biliyorsunuz ki son dönemlerde YouTube üzerinde video yapan Minecraft YouTuber'ları artmaya başladı. Fakat bu videoları gözlerken bazılarının shader kullanarak, bazılarının shader olmadan video çektiğini fark ettim. Ki bu da bende merak uyandırdı: İzleyici olarak video izlerken shader olmasını mı tercih edersiniz, yoksa sade oyun gözünüze daha mı hoş geliyor?

Fikirlerinizi konunun altına yazın, tartışalım.
Bana göre video tarzına göre değişir ancak shadersız daha sade ve güzel duruyor.

Bence içermeli görsellik ve atmosfer açısından çok farklı hava katıyor

İçeriğe göre değişir. Neyin ön planda olmasını istiyorsan ona göre karar vermelisin videoyu izleyen kişinin odak noktası neyse ona göre shader kullanılmalı.

Örneğin gameplay içeriği üreten birisi için shader daha iyi olur ama kısa kesitlerden oluşan bir shorts videosu için shadersız daha iyi olur çünkü hızlı geçişlerde izleyenin daha rahat görmesi için daha mantıklı.

Shader şart değil kanka. Görsel olarak güzel duruyor ama her videoya gitmez. PvP, speedrun gibi içeriklerde shadersız daha net ve akıcı oluyor. İçeriğe göre kullanmak en mantıklısı.

Göz yormayacak bir shader çokta sorun olmaz gibi

Shader şart değil kanka. Görsel olarak güzel duruyor ama her videoya gitmez. PvP, speedrun gibi içeriklerde shadersız daha net ve akıcı oluyor. İçeriğe göre kullanmak en mantıklısı.
Survival serilerinde kullanımı hakkında düşünceniz nedir?

Bana kalırsa shader, videolarda ve görsellerde oldukça güzel duruyor. Bence kullanılmalı, izleyen kişiye daha hoş bir görüntü sunuyor.

Bana sorarsanız genel Minecraft videoları(hardcore gibi) shader içermemeli. Ancak müzik klibi tarzı içerikler shader barındırmalı.

Benim zannımca video'nun türüne göre değişir ama normalde shader kullanmayı pek sevmem sunucu içeriğinde zorunlu ise kullanıyorum harici single player da ve normal bir oynanış videosunda da görmeyi pek tercih etmem ama yine de izlerim.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl