Sol Reklam

Minecraft vergilendirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

StayLing

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
26
Puanlar
6.555
Minecraft
_StayLing_

Discord:

StayLing

Merhaba, iyi günler dilerim. Biz ekibim ile birlikte bir Minecraft sunucusu kurmak istiyoruz. Aklımda takılan sorulardan birini sizlere sormak isterim. "Minecraft sunucumuzda yapacağımız ufak çaplı bakiye satışları için fatura kesmemiz gerekiyor mu?" "Fatura nasıl kesilir?" "Vergi ödemek için şirket mi kurmamız gerekiyor?" "Vergi ödememiz için yıllık/aylık bir sınır bulunuyor mu?" Konu hakkında bilgi sahibi herhangi birisi varsa ve yardımcı olursa bizim için iyi olur, şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, iyi günler dilerim. Biz ekibim ile birlikte bir Minecraft sunucusu kurmak istiyoruz. Aklımda takılan sorulardan birini sizlere sormak isterim. "Minecraft sunucumuzda yapacağımız ufak çaplı bakiye satışları için fatura kesmemiz gerekiyor mu?" "Fatura nasıl kesilir?" "Vergi ödemek için şirket mi kurmamız gerekiyor?" "Vergi ödememiz için yıllık/aylık bir sınır bulunuyor mu?" Konu hakkında bilgi sahibi herhangi birisi varsa ve yardımcı olursa bizim için iyi olur, şimdiden teşekkür ederim.
Bildiğim kadarıyla vergi ödemek için aylık bir gelir olması gerekiyor, e fatura için yeni gelen güncellemesi ile birlikte @minexon paraşüt entegrasyonu getirdi inceleyebilirsin.

Size birkaç saçma sapan cümle kurayım;

"Belirli bir kazanca kadar vergi muafiyeti var"
"Siz satış yapmıyorsunuz sunucunuza bağış topluyorsunuz vergi ödemenize gerek yok"

Bu tür cümlelere kesinlikle inanmayın, Türkiye'de sattığınız 1 TL'lik ürünün dahi vergisini vermek Zorundasınız
Aksi halde ufak bir şikayetle hayatınızı karartırlar. Başına gelen bir sunucu sahibi var.

Bilgilendirme için teşekkürler, diğer soruları yanıtlayabilir misiniz?

Bu konuyu maliye bakanına sormak lazım yoksa işin içinden çıkamayız :D

ilk zamanlar kimse sormaz ama ciddi anlamda aylık bir gelirin olursa ve tespit edilirse ceza yeme oranın yüksek ilk ciddi para kazandığında çıkart vergi levhanı %20 zaten kdv, aylık 550tl falan diye hatırlıyorum sanırım muhasebeci parası hariç

Tam olarak olay nedir pek anlayamadım bizimde serverimiz var fakat ciddi bir gelirimiz olmadığı için vergi ödemeye gerek yok diye düşünüyorum

Tam olarak olay nedir pek anlayamadım bizimde serverimiz var fakat ciddi bir gelirimiz olmadığı için vergi ödemeye gerek yok diye düşünüyorum
Konu hakkında ciddi bir araştırma yaptım ve öğrendiğim kadarıyla zorundasınız. Şuanda bir banka hesabı üzerinden ( IBAN ) ödeme alıyorum ve vergi otomatik olarak kesiliyor. Şikayet edilmeniz durumunda başınıza belki ciddi bir sorun açabilir.

vergi her türlü kesiliyor fakat genç girişimci diye bir olay var eğer ona sahipseniz 150Kya kadar muaf oluyorsunuz ve vergi levhası zorunlu tabii ki

Genç girişimci teşviğinden yararlanırsanız eğer 18-29 arası. 1 Yıl boyunca devlet bağkurunuzu ödüyor. Geçici gelir vergisinden muaf oluyorsunuz (Kdv,Gelir vergisi yine geliyor). Ek olarak koskeb teşvikleri ile kurulum bedelini de bedavaya getirmeniz mümkün.
-
1.5 yıl şahıs şirketi işletmiş birisi olarak. Vergi ve faturalara dikkat etmenizi tavsiye ederim. Şirket öncesi satışınız var ise de geriye dönük beyanname verebilirsiniz.
-
Vergiler birazcık ağır gelebilir buna hazır olun!
-
Aylık Gelir vergisi, Geçici gelir vergisi(3 aylık kazancınızın vergisi), Yıllık gelir vergisi, Bağkur (Ayda 2bin küsur), Muhasebe defteri, Stopaj, Aylık ortalama 400 TL üstü Muhasebeci Gideri, Noter giderleri vb. giderlerleriniz olacak, tabi bunlar çalıştığınız muhasebeciye ve aldığınız teşviklere göre değişkenlik gösterebilir.
-
Şirket açmak zor değildir ama kolay da değildir. Devlette geciken vergi direk icraya düşer.
-
Özgün ve kalıcı sunucu açmanız dileği ile, Başarılar.

Evet, eğer sunucun için web sitesi üzerinden bir satış gerçekleştireceksen aylık kazancını faturalandırman ve bunun bir kısmını vergiye vermen gerekmektedir.
Eğer cevabım sizleri tatmin ettiyse başlığınızı kapatmayı unutmayın :)
Cevabımı beğendiyseniz bir elması çok görmeyin derim <3

Devlet 1 TL'nin bile vergisini sizden alıyor. Şahıs şirketi kurarak yukarıdaki arkadaşların bahsettiği gibi 1 yıl boyunca çoğu ödemeden muaf tutulabilirsiniz ancak kazansanız da kazanmasanız da ödemeniz gereken faturalar her türlü çıkacaktır buda kaliteli bir projeniz yoksa içine girmek istemeyeceğiniz bir durum. İbandan aldığınız ödemeleri yine birisi şikayet eder ve incelenirse kesin olmamakla beraber başınıza iş çıkarabilir, riske atmayın. Burada kazandığınız parayı bağış olarak gösterip vergi kaçırıyorsunuz ve cezaları ağırdır, boşuna kazanamadığınız parayı ödemeye başlamayın. Tavsiyem güvendiğiniz bir projeniz varsa (klasik tr skyblock veya towny sunucuları olmayacak, üstüne 1 - 2 tane sistem yapıp açmanızı önermem) şahıs şirketiyle başlayıp sunucuda ki gelirinizi kendinize ayırmadan ileride ödeyeceğiniz faturalara saklamanız. Ayrıca ilk şirketiniz olacağından 1 yıl boyunca bağkur ödemeyeceksiniz (48.000TL, başka bir yerde çalışırken açarsanız bağkur ödemenize gerek yok.) 3 yıl boyunca da yıllık 150.000TL gelir vergisi avantajınız olacak. Anonim şirket açmaya kalkışmayın, sadece açılışta 14.000TL para ödersiniz. Anonim şirketlerde ekstradan ödeyeceğiniz vergilendirme ve faturaları söylemiyorum bile. İyi günler, başarılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!