Minecraft Türkiye'de Yenilikçi ve Sıradışı Bir Sunucu Açmak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet mesela bir eleman yenilikçi boxpvp açıyorum diye cart curt hazır pluginle eklenen skiller silaha sağ tıklayınca uçma muçma birşeyler ekliyor yenilik yaptım diyor beğenilmiyor yenilik kötüymüş diye geziniyor ortalıkta babacım kimse böyle bir şey istemedi ki senden, bir sizin yaptığınız yenilik ile yabancı sunucuların yaptığı yeniliği karşılaştırsanız sorunu anlarsınız zaten.

Random bi takımdan hazır paket al, 10K para ile klanlara, instagrama reklam ver, tiktoka 2-3 video at, 3-5 para çekilişi yap ödüllü oylama yap bitti kral ne özgün sunucusu ya.
mc-tr yi kafada bitirmiş geliştirici +1

o zaman yaptığın sistemler güzel değilmiş, çiftçi sisteminin yerini alamamış veya ondan güzel olamamış, güzel olsaydı niye onun yerine başka bir şey istesin? sorun "özgün" sistemler olması değil zira sen "özgün" bir şey ekledim desen bile güzel keyifli bir şey olmayabilir gene, sonra oyuncu beğenmeyince aaa demek ki yenilik kötüymüş diyorsunuz. Böyle yazan herkesin sunucularına girip bakıyorum çoğunda yenilik dediği şeyler çok basit şeyler ve güzel de değil. Ki çoğu dümdüz modlar açıyor, düz towny düz skyblock vb. açıyor bunlara da yenilik olarak eklediği şey mod ile alakalı değil :D
Mesela boxpvp mapin güzel ama çok fazla büyük o mapte kimse pvp atamaz 3 oynanması çok normal, Eğer yenilikçi bir şey ekleyecekseniz saçma bir şey değil oyuncunun seveceği oyun modunu bozmayan bir şey eklemeniz gerekiyor, suçu boşuna oyunculara atıyorsunuz
Saygıdeğer Dostlarım,

Aslında demek istediğim yenilik kötüdür gibi bir şey değil. Aksine, asıl sorun yenilik yapma isteğiyle oyuncu beklentisi arasındaki dengeyi tutturmanın oldukça zor olması. Elbette her özgün sistem iyi olacak diye bir kural yok; buna ben de katılıyorum. Oyuncunun sevmediği ya da oynanışı olumsuz etkileyen bir sistemin tutmaması son derece normal. Ancak burada bahsettiğim durum şu: Oyuncuların bir kısmı, sistemi deneyimlemeden, sadece alışık oldukları bir özellik yok diye doğrudan olumsuz karar verebiliyor. Ben özellikle bu kitleden bahsediyorum. Yoksa yeniliğe açık, araştıran oyuncuların bu grubun dışında olduğunu düşünüyorum. Yani sorun yalnızca sistemin kalitesi değil; oyuncunun yeni bir şeye şans verme eşiğinin oldukça düşük olması. Bu durum da sunucu sahiplerini ister istemez daha risksiz, klasik sistemlere yöneltiyor. Eleştirini bu noktada anlıyor ve hak verdiğim yerler olduğunu da belirtmek isterim. Yeni bir mod kurmanın ya da mevcut modları (skyblock, survival, factions vb.) gerçekten eğlenceli hâle getirmenin kolay bir iş olmadığını hepimiz biliyoruz. Biz de genelde mevcut olanı nasıl daha keyifli hâle getirebiliriz diye düşünüyoruz ve doğal olarak bu denemeler her zaman başarıyla sonuçlanmayabiliyor. Buna rağmen, yeniliği seven ve sunucuma gelip bu sistem gerçekten güzel olmuş diyen, araştırmacı oyuncular da oldu. Discord kanalımda bu sohbetlerin örneklerini görmek mümkün. Ancak maalesef bu kitle sayıca çok az ve tek başına bir sunucuyu ayakta tutabilecek seviyede değil. En basitinden örnek vermek gerekirse; sunucuya gelen 100 oyuncunun yaklaşık yarısı bu modları daha önce hiç oynamamış, hatta register sistemini bile bilmeyen bir kitle olabiliyor. Çünkü ister istemez daha çok çocuklara hitap eden bir ortamdayız.

Neyse, konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Anlatmak istediğim temel nokta buydu.

Eskiden 1.8 zamanlarında kitpvp oynardım sürekli şu bildiğin büyük mapte FFA pvp attığın olan mod practice 1v1 olandan bahsetmiyorum, türk sunucularına girdiğin zaman dümdüz demir elmas kit verir pot verirdi kitler çok basitti bütün sunucu bundan ibaretti.
Yabancı bir sunucuya girdiğim zaman her kit farklı bir şey yapıyordu ninja kiti vardı falcon kiti vardı bir kaç saniye uçabilmeni sağlıyordu, kitlerin yetenek ağacı vardı örneğin ninja kitinde görünmez mi yoksa hızlı mı yoksa ninja star atabilmeyi tercih edebiliyordun yetenek ağacında ve puan açtıkça gelişiyordun, mapin her yerinde interaktif birşeyler vardı koth vardı bosslar vardı minigameler vardı boss kesersen puan alıyorsun ama aynı zamanda diğer oyuncular da var, sürekli ve her gün eventler dönüyordu, mapin bir yerinde sandıklar spawnlanabiliyordu bazen onların üstünde savaşabiliyordun, KLAN SAVAŞLARI dahi vardı. Bunların hepsi güzel şeylerdi ve saatlerce oynardım online sayıları da yüksekti. Bugüne dek böyle bir kitpvp açan türk sunucusu hala göremedim, eğer böyle bir sunucu açsalardı tutardı niye tutmasın gayet. ama açılmamış, bu da sunucu sahiplerine yazar, bak adamlar neyin güzel yenilik olduğunun formülünü bulmuş yapmış ve tutmuş sen bulamıyorsun demek ki.

Oyuncuların bir kısmı, sistemi deneyimlemeden, sadece alışık oldukları bir özellik yok diye doğrudan olumsuz karar verebiliyor
Her oyun modunda beklenilen özellikler vardır bu gayet doğal ve kötü bir şey değil bende bir survival sunucusuna girsem işte sallıyorum sandık kitleme claim vb. böyle şeyleri beklerim, skyblockta da o dediğin şeyler gayet beklenilir bunu ben de yapıyorum, sen gidip o sistemleri kaldırsan o zaman ben de diğer oyuncularda çıkar, o zaman o sistemlere alternatif eklemen lazım onun yerini alabilecek şeyler eklemen lazım veya olan sistemi daha eğlenceli yapman lazım. Sonuçta çoğu kişi düz modlar açıyor yenilikçi yazsa bile dümdüz aynı mod herhangi sunucuya çok benziyor, düz modlarda hakkını vererek yenilikçilik oynayamazsınız zaten o zaman farklı bir mod olur, düz mod açacaksan olan sistemleri kaldıramazsın kaldırcaksan da alternatifini/benzerini eklemen lazım, demek ki eklediğin şeyler alternatif olamamış millet eskisini aramış. Üstteki kitpvp örneğine bak adamlar daha eğlenceli kit sistemi yapmış, tabii ki kit dizaynını güzel yapmasalardı millet eski setler nerde derdi hep tabii ki. ama adamlar dizaynı güzel yapmış ve alternatif olmuş.

Mesela boxpvp mapin güzel ama çok fazla büyük o mapte kimse pvp atamaz 3 oynanması çok normal, Eğer yenilikçi bir şey ekleyecekseniz saçma bir şey değil oyuncunun seveceği oyun modunu bozmayan bir şey eklemeniz gerekiyor, suçu boşuna oyunculara atıyorsunuz
yanlış anla fakat çok biliyorsan sen yap oynat ozaman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl