Sol Reklam
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dazshy

Bazı haksızlıklar oldu..

Discord:

Dazshy#8198

Katılım
3 Temmuz 2020
Mesajlar
149
Elmaslar
55
Puanlar
3.975
Minecraft
Dazshy
Aslında son 3 yıl içerisinde emek skyblock op skyblock ve op factions kapışıyordu ama bu yıllarda survi ortaya girdi bu 4 sunucu türleri genellikler tutuluyor gayet güzel bir konu olmuş iyi forumlar..
 

atomickill7

Züm... Zümrü... Zümrüt...
Sunucu Sahibi

Discord:

AtomicKill7#8809

Katılım
13 Aralık 2017
Mesajlar
807
Elmaslar
346
Puanlar
15.285
Yer
Muğla, Bodrum
Minecraft
AtomicKill7
Yine de yoğunluğun toplandığı yeni doğanların hali:

Wiki:
on join:
    execute console command "op %player%"
 

BruilsiozPro

Birisi mi Spawnlandı?

Discord:

BruilsiozPro#5370

Katılım
3 Şubat 2021
Mesajlar
3
Elmaslar
2
Puanlar
900
Minecraft
BruilsiozPro
Büyük bir emek verilmiş, güzel anlatım ile aşırı faydalı olmuş ellerine sağlık...
 

Suveris

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi

Discord:

Suveris#8913

Katılım
21 Şubat 2021
Mesajlar
10
Elmaslar
3
Puanlar
195
Yaş
22
Detaylı ve güzel, anlaşılır bir konu olmuş. Teşekkürler ?
 

Naxly

Bir Kömür Göründü Kaptanım!

Discord:

Naxly#4442

Katılım
3 Nisan 2021
Mesajlar
142
Elmaslar
60
Puanlar
2.410
Yaş
24
Minecraft
Naxly
Eki Görüntüle 141005

Türkiye'de En Çok Hangi Oyunlar Tercih Ediliyor?
Bir sunucu kurmak istiyorsunuz fakat hangi oyun türünde sunucumu kurarsam oyuncu çeker? Sorusunu kendinize mi soruyorsunuz? Eğer ki bu soruyu kendinize bir kere bile sorduysanız sizlere bu konumuzda bunları ele alacağız ve cevaplayacağız. Ön sözümüzü fazla uzatmadan konumuza geçiş yapalım ve sorularımıza cevap bulmaya başlayalım. Bakalım hangi oyun türleri ülkemizde çok popüler?

Eki Görüntüle 141007

SkyWars
Skywars, son zamanların en popüler minioyunu olması ile beraber çok fazla sunucuda olmadığı için belirli sunucularda her gün binlerce oyuncu tarafından oynanıyor. Oyunumuza dilerseniz tek başınıza dilerseniz ile en fazla dört kişi ile birlikte giriş yapıyorsunuz. Sonrasında ise karşınıza kit menüsü geliyor, bu kit menüsünden oynadığınız sunucuya bağlı bir şekilde topladığınız coinler ile birlikte kit alabiliyorsunuz. Bu aldığınız kiti seçiyorsunuz ve sonrasında oyuna giriş yapıyorsunuz. Tabii ki kit seçmek zorunlu bir şey değil, kitsiz bir şekilde de oyununuzun keyfini çıkarabilirsiniz. Oyuna giriş yaptıktan sonra bir camın içerisinde doğuyorsunuz ve etrafınıza bakındığınızda oyunun adı gereği havada olduğunuzu ve oyun başladıktan sonra bulunduğunuz camın içerisinden bir adanın içerisine düştüğünüzü göreceksiniz. Oyununuz başladıktan sonra ise düştüğünüz adanın içinde belli sandıklar bulunuyor. Eğer ki amacınız oyunu kazanmak ise bu sandıkları toplamanız gerekiyor. Etrafınızda bulunan sandıkları elinizden geldiğince hızlı bir şekilde toplamaya başlayın. Oyunda bulunan amacımız etrafımızda olan sandıkları hızlı bir şekilde toplayarak ortaya varmak. Sandıkları topladıktan sonra ortaya doğru gidiyorsunuz. Ortaya gitmenizin sebebi, hem oyunun sonunda alan daralırken ölmemeniz, hem ortada bulunan sandıklardan aşırı güçlü eşyalar çıkması. Ha, sandıkları toplarken ölmemeye çalışın. Etrafınızda kim varsa kılıçlayın! En son ise eğer takımınız ile girdiyseniz, sona kalarak takımınıza oyunu kazandırın. Tek başınıza oyuna girdiyseniz ise sona kalıp oyunu kazanın. Oyunun mantığı çok basit ve oynaması bir o kadar zevkli olduğundan dolayı birçok kişi Türkiye'de bu oyunu tercih etmekte. Eğer bir sunucu açacaksanız ve paranız belli bir miktardan üst ise bu oyun türünü koymanızı şiddet ile tavsiye ederim.

Eki Görüntüle 141008

BedWars
Bedwars, SkyWars mini oyun türünden sonra çok fazla tercih edilen bir oyun türüdür. Oyuna aynı şekilde tekli veya takım arkadaşlarınız ile girebiliyorsunuz. Bu oyun türünün sevilme amacı arkadaşlarınız ile oynarken hem stratejinizi geliştiriyorsunuz hem pvp olarak gelişiyorsunuz. Bu yüzden oyuncular arasında önde gelen oyun türlerinden bir tanesi olarak BedWars tahtını korumaya devam ediyor. Oyunumuz aynı şekilde takımlı ve solo şeklinde ayrılıyor en fazla dört kişi ile birlikte takım olabiliyorsunuz. Sonrasında ise aynı şekilde SkyWars oyun türünde olduğu gibi önümüze kitler çıkıyor, bu kitler size oyunu daha kolay kazandırıyor. Fakat üstte dediğim gibi kitsiz bir şekilde de oynamaya devam edebilirsiniz zaten oynadıkça kit alabilirsiniz. Sonrasında ise eğer kitiniz varsa kitinizi seçiyorsunuz ve oyuna giriyorsunuz. Aynı SkyWars oyun türünde olduğu gibi burada da cam fanus içinde doğuyorsunuz ve bir adaya düşüyorsunuz. Oyun başladıktan sonra ise demir ve altın madeni üreten bir yer görürsünüz. Oraya gidip öncelikle kasılmanız gerekiyor, oraya gidip kasılıyorsunuz. Sonrasında ise hızlı bir şekilde ortaya gitmeye çalışın. Ortaya gittikten sonra ise ortada zümrüt bulunacaktır. Bu zümrüt ile dilerseniz yatağınızı obsidyen ile kaplayabilir, dilerseniz ise üstünüze bir elmas set çekebilirsiniz. Adalarınızın yanlarında ise elmaslar bulunacaktır, bu elmaslara gidip elinizde bulunan eşyaları yükseltebilir ve geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda diğer kişiler gelince sizi uyarsın diye alarm bile satın alabilirsiniz. Oyunun başında ise size deri set ve tahta kılıç veriyor. Her öldüğünüzde ise bu deri set ve tahta kılıç gitmiyor. Bu yönden de BedWars diğer oyun türlerine göre çok tercih ediliyor. Ortadan zümrüt kaptığınıza göre gelişin, geliştikten sonra karşı takımın yatağını kırıp oyunu kazanın. Anlatması kadar zevkli bu oyun türü diğer oyun türlerine göre son zamanların popüler oyunlar listesinde yer almakta.

Eki Görüntüle 141009

EggWars
EggWars, ise son zamanlarda BedWars ile neredeyse aynı şekilde oynanan bir mini oyun türüdür. Oyuna tekli veya takımlı bir şekilde girebiliyorsunuz. Tercih edilmesinin ana sebeplerinden biri ise aynı şekilde üstte gösterdiğim oyun türlerine benzemesi ve bir hayli kolay olmasıdır. Bu oyun türünün BedWars ile en büyük farkı BedWars oyun türünde sizlere bahsettiğim üzere oyuna başlarken deri set ve tahta kılıç veriyor demiştim. Fakat bu oyun modunda oyuna başlarken size hiçbir şekilde set ve kılıç vermiyor. Bunun ile birlikte öldükten sonra setsiz ve kılıçsız bir şekilde doğuyorsunuz, bu yüzden ölmemeniz sizin için büyük avantaj olacaktır. Aynı şekilde oyunun türümüzün haritası da havada ve adada doğuyorsunuz. Oyuna başladıktan sonra direkt olarak gözünüze demir madenleri çarpacaktır, bu madenlere doğru ilerleyin ve hızlı bir şekilde kasılmaya çalışın. Ayrıca kasılırken demir madenlerini de yükseltebiliyorsunuz. Kasıldıktan sonra aynı şekilde ortaya gideceksiniz fakat ortaya gitmeden önce karşınıza altın madeni çıkacaktır, önce ona doğru ilerleyin ve altınları alın. Bu altınlar sizin adanızda olan altın madenini açmaya yarayacaktır. Sonrasında ise ortaya gidin bu sefer ortada elmas göreceksiniz. BedWars oyun türünde elmaslar belirli eşyaları geliştirmek için kullanırken burada zümrüt görevi görerek eşyalarınızı yükseltmeye yarıyor. Elmaslar ile dilerseniz yumurtanızı obsidyen, dilerseniz ise üstünüze bir set çekebilirsiniz. En son ise etrafta olan takımların veya kişilerin yumurtalarını kırarak oyunu kazanıyorsunuz.


Eki Görüntüle 141010

Speed Builders
Speed Builders, diğer mini oyun türlerine nazaran oynanan mini oyun kategorisine giriyor. Çok fazla oynanmasa da ülkemizde oynayan ve bu oyunun delisi olan çok kişi var. Oyun türüne sadece tek başınıza girebiliyorsunuz, başka türlü takımınız ile girmeniz mümkün değil. Oyuna giriş yaptıktan sonra oyun sizin önüne birçok yapı koyuyor ve siz o yapıları bloklarına kadar sayıyorsunuz. Sonrasında ise o yapı kırılıyor ve aynı yapıyı sizin yapmanız isteniyor. Aslında bu oyun türü mimar olmak isteyenler ve kendilerini harita üzerinde geliştirmek isteyen arkadaşlarımız çok fazla tercih etmekte. Yapı kırıldıktan sonra siz o yapıyı yapmaya başlıyorsunuz. Oyun sizin yaptığınız yapıya göre bir puan veriyor. Eğer yapıyı birebir aynı yaparsanız oyun size mükemmel! Şeklinde bir puan veriyor. Eğer ki eh işte denilebilecek bir yapı yaparsanız oyun sizi 100 üzerinden puanlıyor. Sonrasında ise Guardian adı verdiğimiz yaratık en kötü yapan kişiye bir lazer atıyor ve kötü yapan kişi eleniyor. Sona en iyi yapıyı yapabilen kalıyor ve oyunu kazanıyor. Eğer bir sunucu açacaksanız ve ufak tefek bir oyun ekleyecek bir bütçeniz var ise bu oyunu ekleyebilirsiniz.


Arena PvP, gerçekten pvp severlerin çok fazla tercih ettiği ve oynadıkça zevk aldığı oyun türlerinden birisidir. Bu oyun türü ile birlikte Build UHC oyun türü de fazlası ile sevilmekte. Bu oyun türümüz daha çok pvp severler tarafından oynanıyor ve seviliyor. Amacımız tek başımıza veya arkadaşlarımız ile birlikte kapışabilir, dilerseniz bir arkadaşınıza /duel komutu ile düello atabilir ve savaşabilirsiniz. Savaşmaya başlamadan önce oyun size elmas set ile birlikte envanterinize lav kovası, su kovası, bolca blok vermekte. Tabii ki bu anlattığım Build UHC moduydu, bu mod gibi oyun türünün içerisinde bolca mod bulunmakta. Her mod ile birlikte envanterinize çeşitli eşyalar veriliyor ve rakibiniz ile girdiğiniz moda göre verilen eşyalar ile savaşıyorsunuz. Fazla anlatılacak bir yanı yok, düz mantık ile pvp atıyorsunuz. Bu oyun modunun en çok sevilen yanı ise pvp olması. Eğer büyük bir sunucu açacaksanız mini oyunlar listenize bu oyunu da eklemeyi unutmayın.

Eki Görüntüle 141012

Skyblock
Skyblock, mini oyunların yanı sıra aşırı fazla derecede oynanan ve afk bırakma şansı ile birlikte oyuncu artacağı için yeni açılan sunucuların gözdesi haline gelen bir oyun türüdür. İlk olarak sizlere çok sevildiğinden ve oynandığından dolayı bu oyun türünden bahsetmek istedim. Bu oyun türümüz iki tane alt oyun türünden oluşuyor, bu alt oyun türleri OpSkyblock ve EmekSkyblock olarak ayrılıyor. OpSkyblock dediğimiz oyun türü normal oynadığınız Skyblock'un daha basitleştirilmiş ve yapılan eventlerde daha çok eşya veren hali gibi düşünebilirsiniz. EmekSkyblock ise kısaca normal oynadığınız Skyblock'un daha zorlaştırılmış ve yapılan eventlerde verilen eşyalar kısıtlanmış bir şekilde oluyor. Peki bu Skyblock ne oluyor? Skyblock dediğimiz oyun türünün amacı, bir ada kuruyorsunuz sonrasında ise kurduğunuzun adayı büyütmeye ve adanın leveli ile birlikte diğer oyuncuları geçmeye çalışıyorsunuz. Tabii ada leveli diye bir şeyde var, bu ada leveli adanıza koyduğunuz bloklardan ölçülür. Eğer ki sunucuda en yüksek ada leveli veren blok varsa o bloktan koyduğunuz vakit ada leveliniz uçar. Ada leveli dışında adanızı para karşılığında büyütebilirsiniz. Para kazanmak için ise ada warp dediğimiz bir sistem getirilmiş. Bu sistem ile birlikte kolayca para kasma warpları yapabilir ve aynı zamanda sizde para kasabilirsiniz. Bunların dışında ise oyun türümüzde Spawnerler yer alıyor. Bu Spawnerler ile ister Golem Spawner ile bir demir kasılın sonra satın zengin olun. İster para verip oyunun en çok level veren bloğunun spawnerini alın. Tamamen size kalmış! Eğer ki yeni bir sunucu açma peşindeyseniz ve oyun türü arıyorsanız, size OpSkyblock oyun türünü öneriyorum. Çünkü hem oyuncular kasılmak için sunucunuzda yan hesap açarak afk bırakacaklar hem de oyuncunuz artacak.

Creative, aslında fazla rekabet ve aksiyon içermeyen tek oyun türü olabilir. Bu oyun türümüz daha çok aynı SpeedBuilders mini oyun türünde olduğu gibi mimar arkadaşlarımızın veya mimar olmak isteyen arkadaşlarımızın girip oynadığı ve oynadıkça kendini geliştirdiği bir oyun türü diyebiliriz. Bu oyun türünde oyuncular öncelikle kendi arsalarını açıyorlar ve arsalarına ışınlanıyorlar. Sonrasında kafalarına göre bir yapı yapmaya başlıyorlar, bu yapı daha çok pixel art oluyor. Yaptıkları yapıyı ister, fotoğrafını çekip bir foruma atabilir. İster ise sunucunun kurucusuna giderek ondan mimar yetkisi alabilir. Oyuncuların bu oyun modunu tercih etmesinin en büyük sebebi, creative içerisinde tatlı bir rekabet olduğundan ve kimse kimseye karışmadığından dolayı ortada dönen muhabbeti çok seviyorlar. Sırf yapı yapmayı bilmeyen kişiler bu oyun türünde arkadaşlık ortamı kurdukları için bu oyun türüne giriyorlar. Spawn kısmında ise çeşitli efektler kullanabiliyorsunuz, tabii ki bunun için VIP satın almanız gerekmekte. Creative hakkında fazla uzun uzun anlatmaya gerek yok. Uzun lafın kısası Creative yapı yapmayı seven arkadaşlarımız için bir numaralı oyun türlerinden gelmekte. Eğer ki sunucu açacaksanız ve ilk hedefiniz oyuncu veya bir mimar kazanmak ise bu oyun modunu açmanızı tavsiye ediyorum.

Eki Görüntüle 141015

Survival
Survival, oyun türümüz adından da ne bir şekilde anlaşılabileceği üzere bir hayatta kalma oyun modudur. Bu sunucuları genellikle oyuncuların tercih etme sebebi ise sunucuyu beğenmeleri ve hayatta kalma tarzı oyunları sevmelerinden kaynaklanıyor olabilir. Bu oyun türümüzde olan amacımız, ilk önce ormana giderek kendimize güzel bir yer buluyoruz. Sonrasında bu bulduğumuz yere güzel bir şekilde yapı yapıyoruz. Beğendiğimiz bölgeye yapımızı yaptıktan sonra insanlar kırmasın diye oraya claim atıyoruz. Attıktan sonra artık hiçbir oyuncu bizim bölgeye gelip o yapıyı hiçbir zaman kıramayacak. Ha, claim atmadan önce paranızın yettiğine dikkat edin, bazı sunucularda claim atmak çok pahalı olabiliyor. Claim attıktan sonra isterseniz eğer bir arkadaşınızı bölgenize davet edebilir ve ona orayı kırma izni verebilirsiniz. Survival oyun türünde kastığınız eşyaları markette satabiliyorsunuz ve para kazanabiliyorsunuz. Bu kazandığınız paralar ile kendinize bir set veya bir iksir alabilirsiniz, biliyorsunuz para her kapıyı açıyor. Tabii ki daha hızlı gelişmek için bulunduğunuz sunucudan VIP satın alabilirsiniz, bu tamamen sizin paranıza ve size kalmış bir durum. Geliştikten sonra dilerseniz arenaya gidebilir ve diğer oyuncular ile savaşarak elinizde olan eşyalara, eşya katabilirsiniz. Hem pvp olan hem strateji olan bu oyun türümüzü bir kitle çok fazla sevmekte ve Minecraft'a sadece Survival oynamak için girmekte. Eğer ki Survival sunucu açarsanız, diğer sunuculardan farklı bir sistem koymalısınız. Eğer aynı sistemleri sizde koyarsanız haliyle diğer sunucularda olduğu gibi sunucunuz 0 kişi çekecektir. Son zamanlarda Survival sunucular azaldığından dolayı eğer ki siz bu oyun türünden bir sunucu açarsanız belki de yüzlerce oyuncu çekebilirsiniz.

Eki Görüntüle 141016

Faction
Faction, rekabet severlerin ve imparatorluk kurararak strateji dayalı oyun türlerini seven oyuncuların çok fazla oynadığı bir oyun türüdür. Bu oyun türümüzü ister tek kişi isterseniz ile bir klan açarak ekibinizi toplayıp oynayabiliyorsunuz. Oyunda ilk öncelikle klan sistemi mevcut, klan sistemi demek. Kazandığınız belli bir miktar para ile klan açabiliyorsunuz, bu açtığınız klan size claim avantajı sunuyor. Bu avantaj ile birlikte ormanda bir yapı yaptığınızda diğer klan sahiplerinin bu evi kırmasına engel olabilirsiniz. Fakat eğer ki bir klan ile savaşa giriyorsanız kesinlikle buna engel olamazsınız. klan savaşına girdiğiniz vakit birbirinizin klan evini kırabileceksiniz, ve bu sizlere ekstra bir aksiyon katacaktır. Tercih edilmesinin sebeplerinden biri ise budur. Sonrasında eğer canınız sıkıldıysa diğer arkadaşlarınız ile birlikte klan sohbetinden mesaj yazabilirsiniz. Bu oyun türümüzde gelişmek için size bazı sunucular elmas kazma hediye ediyordu, bu elmas kazma ile direkt olarak lapis hammadesine gidebilir ve rahatlıkla lapis kazarak para kazanabiliyordunuz. Eğer ki sunucu size bir kazma vermediyse kendiniz yaparak, lapiste kasılabilirsiniz. Lapis dediğimiz olay aslında Faction sunucuların önde gelen para kasma yöntemidir. Kazdığınız vakit gerçekten elinize milyonlarca para gelecektir fakat sabırlı olun, bir iki saatlik kazma ile çok fazla para kasamazsınız. Bu paralar ile dilerseniz rank atlabilir, dilerseniz kendinize büyülü bir set yaparak rakiplerinizi alt edebilirsiniz. Tabii ki bu savaşmaların sonucunda belki de siz ve klanınız şaha kalkacak ve herkes o klanı gösterecek. Bu bir rekabet oyun türü, ne yaparsanız yapın rekabet ve stratejiyi unutmayın. Eğer ki bir sunucu açacaksanız ve rekabet aynı zamanda bir strateji sunucusu ise bu kesinlikle Faction oyun türünde açmalısınız. Son zamanların çok fazla popüler oyunu olmasa da, yüzlerce kişi bu oyun için can atıyor. Benim tavsiyem diğer oyun türlerine nazaran bu oyun türümüz gerçekten güzel ve aksiyon dolu.

Değerli okuyucular, böylelikle konumuzun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konumu buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Eğer ki bir sunucu açacaksanız kesinlikle buraya uğramalı ve bu konuyu tekrar tekrar okumalısınız. İyi Forumlar, İyi günler dilerim.
Emeğin İçin Teşekkürler. Hangisini Kurmaları Gerektiğini Formundaki Bilgiyle seçebilirler artık
 

mustafavader

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Katılım
5 Mayıs 2022
Mesajlar
13
Elmaslar
2
Puanlar
125
Yaş
28
Yer
bursa
Bence bu konu güncellenmeyi hak ediyor sanki biraz geride kalmış :)
 

ByAkilli

Altın Benim Yeni Sevgilim

Discord:

Tolga#3989

Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
471
Elmaslar
127
Puanlar
4.830
Yer
Giresun
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı