Minecraft Türkiye Piyasası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CengizTate

Creeper Evimi Patlattı
Elmaslar
181
Discord İzni
Minecraft
CengizTate

Discord:

cngtate

Merhaba değerli forum üyeleri!

2024 Minecraft Türkiye Piyasası hakkında düşünceleriniz nedir?

Türkiyede piyasa yok, belli başlı kişilerin yönettiği ortam var. Bunlar grupça kendilerini 4 büyükler olarak adlandırıyor. Pasif gelirleriyle arka planda hostingleri, sunucuları, takımları hatta gelir sağlayan çoğu işi başkalarının adı altında yönetiyorlar. Alt bayi olarak minecraft oyunu kullanılıyor. Üstleri ise kurumsal şirketler. Masonları örnek alıp dayanışmayla bir oluyorlar. Sen bu ortama giremiyorsun onlar seni kendi aralarına almak istiyor. Hedef ise belli başlı alanlarda en büyük olmak. Bunun için attıkları ilk adım gelir sağlayan işleri satın almak ve direkt olarak pasif gelir oluşturmak. Özel hizmetten sakınan bir grup ama büyümek için özel hizmet veriyorlar. Ekip kadroları yok sadece kendileri ve piyon olarak kullandıkları elemanları var. Egoist ve narsist bir ortam. Umarım üstü kapalı şekilde anlattığımı anlamışsındır

Kendilerince konseyler oluşturmuş ve projeler yapmış bu grup artık türkiyede hizmet vermiyor. Sebebi ise düşük gelir sağlıyor olması. Hedef kitle minecraft değil. Bir işe girişebilmek için elinde para olması lazımdır bu vazgeçilemez bir gerçek. Şahıslar minecraft üzerinden yürümüş ve hala alt bayi olarak pasif gelir elde ediyorlar. Durumları ise tehdit arz etmiyor

Kendilerince konseyler oluşturmuş ve projeler yapmış bu grup artık türkiyede hizmet vermiyor. Sebebi ise düşük gelir sağlıyor olması. Hedef kitle minecraft değil. Bir işe girişebilmek için elinde para olması lazımdır bu vazgeçilemez bir gerçek. Şahıslar minecraft üzerinden yürümüş ve hala alt bayi olarak pasif gelir elde ediyorlar. Durumları ise tehdit arz etmiyor
Paraya tapan ve para kazandılar diye kendilerini insan(adam) olduğunu sanmaları eksik. Bunun dışında ne eksik ne fazla. Tabi arka planda daha ne kadar çok yaptığı işler olduğunu bilinmez. Kendilerine karşı gelenlerin ayağına sıkmaya çalıştıklarını saymıyoruz bile. Ama bu başka bir videonun konusu :D

Eski kitleden oynayan kalmamış, daha çok çocuklar oynuyor.

Akla mantığa uygun bir sunucu projesi kesinlikle çocuklara hitap edecek şekilde tasarlanmalı, nasıl olur bilmiyorum ama izledikleri beyin eriten yt videolarına göz atmak iyi fikir.

Discord ne alemde bilmiyorum kullanmayı bıraktığım için fakat bence discord minecrafttı öldürüyor. Sunucuda oynamak yerine discordda takılmayı tercih ediyorlar. Çocuklar için de durum farklı değil minecraft oynamak yerine youtube videosu izlemeyi tercih ediyorlar.

Forumlar açısından bakmak gerekirse tamamen ölü sadece toxic insanlar kalmış oyuncu bile değiller

Hatta bir adım daha ileri götüriyim minecraft oyuncuları bile oyunu oynamayı tercih etmiyor onun yerine hazır paket alıp sunucu açmaya falan çalışıyorlar. İnsanlar minecraftla oynamak haricinde her şeyi yapıyor :D

Merhaba değerli forum üyeleri!

2024 Minecraft Türkiye Piyasası hakkında düşünceleriniz nedir?
Piyasa çok düşmüş, gerek MC güncelleme politikası, gerek kemik kitle dediğimiz kişilerin oyundan sıkılması, gerek Discord kapanışı ve gerek olsun ki yapılan her işin birbirinden çok çok farklı kaliteli içerikler olması(!)

Ekstra olarak kitleleri yöneten kişiler olsun, YouTube vb sosyal medya platformu olsun birçoğu oynamaya değil izlemeye yöneliyor.

MC nin çok eski bir oyuncusu olarak gerçekten oyunu bırakmayı düşündüğüm zamanlar oldu ancak bir şekilde geri döndüm. Şuan için ilerisi muaamma ancak gördüğüm kadarıyla seneye ve ondan sonraki seneye MC piyasası için pek bir gelecek yok. Mevcut durumu ile yükselme olmadan devam eder

Noname takım sahibi olarak piyasada isim kazanmaya geldim soruları alim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl