Minecraft Turkiye Oyunculari

Minecraft Türkiye topluluğu hangi sunucuları daha çok tercih ediyor?

• Global Sunucularda Oynamayı

Oy: 4 50,0%
  • Türk Sunucularda Oynamayı

Oy: 4 50,0%

• Kullanılan toplam oy
    8
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Larusa

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
4
Minecraft
Larussa
X
larusajs

Discord:

larusa.

Saygıdeğer forum üyeleri,

Hepinize öncelikle merhaba,

Uzun bir süredir Minecraft sektöründen uzak kalmıştım. Ancak içimdeki heves yeniden canlandı ve ortağımla birlikte yeni bir sunucu açmaya karar verdik. Bu süreçte bazı soruların netleşmesi gerektiğini düşünüyorum ve değerli fikirlerinizi alarak bu konulara bir açıklık getirmek istiyorum.

Türk Minecraft oyuncuları olarak, sizce yabancı sunucularda oynamak mı daha keyifli yoksa piyasadaki Türk sunucularına girip muhabbet ederek oynamak mı? Bu bağlamda, sunucumuzu tamamen global bir kitleye mi açmalıyız yoksa yalnızca Türk oyunculara özel bir platform mu oluşturmalıyız, karar verme aşamasındayız.

Bu projeyi herhangi bir gelir beklentisi olmadan, tamamen hobi amacıyla yapmayı planlıyoruz. Bu nedenle, oyuncuların beklenti ve tercihlerine uygun bir yön belirlemek bizim için önemli.

Fikirlerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

Sevgiler , Larusa.

Türk oyuncuları muhabbet etmekten ziyade birbirlerini kışkırtıp üstünlük sağlamaya çalışıyor genelde, öyle insan gibi oyuncumuz yok.
Yaş kitlesi de oldukça düştü, çocuklara yönelik yapmalısın ne yapacaksan.

En başta modern görünmek zorundasın, skylifenw tasarım konusunda en beğendiğim türk sunucusu oraya bakabilirsin.
Ondan sonra şu iki özellik bulunmalı sunucunda;

1- Anlamsızca saatlerini günlerini gömüp zaman öldürebileceğin mekanikler
2- Rekabet özellikle pvp (chatteki toxicliğe izin verirsen daha çok nolife çekebilirsin ama böyle bir sunucu yaparsan p2w bas geç :D)

İnsanlar için bir sunucu yapma yani bizim türk kitlesi sıkılıyo öyle şeylerden. Sevenler de yabancı sunucularda oynuyor zaten.

Son düzenleme:
Global sunucularda oynayan Türk oyuncuları daha çok sakince oynayım ufak ticaretler yapayım takılıyım kafa dağıtayım diye oynuyorlar. Türkiyedeki sunucularda oynayan oyuncular daha çok pvp odaklı ve sohbeti üstünlük kurmak için kullanıyorlar. Eğer sakin bir ortam olsun oyuncu sayısı çok önemli değil ufak ufak arka planda sunucu takılsın istiyorsanız global bir sunucu tasarlayabilirsiniz ama daha fazla etkileşim olsun istiyorsanız Türkiyede bir sunucu açmak mantıklı olacaktır.

Globalde sunucu açmanın ekstra zorlukları da bulunuyor reklam konusunda sorunlarla karşılaşabilirsiniz, Türkiyedekine göre çok farklı sistemler ile oyun modlarını hazırladıkları için Türkiyeden bir hazır paket alırsanız büyük ihtimalle global oyuncuları bu paketleri beğenmeyecektir. Bunları göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz.

Son olarak her ne kadar bir beklentiniz olmasa bile sonuç olarak sunucu açma işi aylık ve yıllık olarak ekstra masraflar oluşturan bir durumdur bundan dolayı en azından aylık sunucunun vds gideri, yıllık hosting ve alan adı gideri gibi ödemeleri çıkartmak isteyeceksiniz. Maddi olan ticari kısmı bir kenara bıraksak bile günlük olarak zaman ayırmanız gereken durumlar olacak sunucuda bir sorun çıkarsa ilgilenmeniz gerekecek yetkili ekibiniz, oyuncularınızın oyun içi sorunları, gelen destekler, sunucu güncellemeleri gibi işler ile de ilgilenmeniz gerekecek bunların her biri ekstra zaman alan işler ve yazdıklarım en temel şeyler ilerledikçe daha çok şey bu listeye eklenebilir. Bundan dolayı bence iyi düşünüp ona göre bir karar vermelisiniz. Umarım her şey istediğiniz gibi olur başarılar mc_elmas

Bence sıralama şu şekilde TR MMORPG > TR SkyBlock > TR Towny > EU Skyblock > EU Prison > EU MMORPG. Çok uğraşmana gerek yok. TRde oyun içeriğine değil tasarıma takılıyorlar. Birkaç pvp özelliği eklesen birkaç farm eklentisi eklesen oynarlar. (Öldürdüğün adamın kellesini almak gibi)

Global sunucularda oynayan Türk oyuncuları daha çok sakince oynayım ufak ticaretler yapayım takılıyım kafa dağıtayım diye oynuyorlar. Türkiyedeki sunucularda oynayan oyuncular daha çok pvp odaklı ve sohbeti üstünlük kurmak için kullanıyorlar. Eğer sakin bir ortam olsun oyuncu sayısı çok önemli değil ufak ufak arka planda sunucu takılsın istiyorsanız global bir sunucu tasarlayabilirsiniz ama daha fazla etkileşim olsun istiyorsanız Türkiyede bir sunucu açmak mantıklı olacaktır.

Globalde sunucu açmanın ekstra zorlukları da bulunuyor reklam konusunda sorunlarla karşılaşabilirsiniz, Türkiyedekine göre çok farklı sistemler ile oyun modlarını hazırladıkları için Türkiyeden bir hazır paket alırsanız büyük ihtimalle global oyuncuları bu paketleri beğenmeyecektir. Bunları göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz.

Son olarak her ne kadar bir beklentiniz olmasa bile sonuç olarak sunucu açma işi aylık ve yıllık olarak ekstra masraflar oluşturan bir durumdur bundan dolayı en azından aylık sunucunun vds gideri, yıllık hosting ve alan adı gideri gibi ödemeleri çıkartmak isteyeceksiniz. Maddi olan ticari kısmı bir kenara bıraksak bile günlük olarak zaman ayırmanız gereken durumlar olacak sunucuda bir sorun çıkarsa ilgilenmeniz gerekecek yetkili ekibiniz, oyuncularınızın oyun içi sorunları, gelen destekler, sunucu güncellemeleri gibi işler ile de ilgilenmeniz gerekecek bunların her biri ekstra zaman alan işler ve yazdıklarım en temel şeyler ilerledikçe daha çok şey bu listeye eklenebilir. Bundan dolayı bence iyi düşünüp ona göre bir karar vermelisiniz. Umarım her şey istediğiniz gibi olur başarılar mc_elmas
Yorumunuza çok katılıyorum. Bende oynadığım son zamanlar o şekilde oynuyordum. Bu arada bir ara sizin sunucunuzda da oynamıştım uzun süre olmasa da ellerinize sağlık emsal sunuculara göre başarılıydı.

Genel olarak kafamda bir şeyler oluşuyor, yorumlarınız için çok teşekkürler.

Türk oyuncuları muhabbet etmekten ziyade birbirlerini kışkırtıp üstünlük sağlamaya çalışıyor genelde, öyle insan gibi oyuncumuz yok.
Yaş kitlesi de oldukça düştü, çocuklara yönelik yapmalısın ne yapacaksan.

En başta modern görünmek zorundasın, skylifenw tasarım konusunda en beğendiğim türk sunucusu oraya bakabilirsin.
Ondan sonra şu iki özellik bulunmalı sunucunda;

1- Anlamsızca saatlerini günlerini gömüp zaman öldürebileceğin mekanikler
2- Rekabet özellikle pvp (chatteki toxicliğe izin verirsen daha çok nolife çekebilirsin ama böyle bir sunucu yaparsan p2w bas geç :D)

İnsanlar için bir sunucu yapma yani bizim türk kitlesi sıkılıyo öyle şeylerden. Sevenler de yabancı sunucularda oynuyor zaten.
Kesinlikle buna katılıyorum Minecraft türkiye sunucularında oynayan yaş kitlesi çok düştü ve bunun yanında toxic bir kitlenin eline kaldığını düşünüyorum ben de. Global açmak isteme nedenimde bu yüzdendi aslında. Yorumlarınız için çok teşekkürler.

Kesinlikle buna katılıyorum Minecraft türkiye sunucularında oynayan yaş kitlesi çok düştü ve bunun yanında toxic bir kitlenin eline kaldığını düşünüyorum ben de. Global açmak isteme nedenimde bu yüzdendi aslında. Yorumlarınız için çok teşekkürler.
5-10 yaşındaki çocuklardan ne bekliyorsunuzki eğlenin geçin.

5-10 yaşındaki çocuklardan ne bekliyorsunuzki eğlenin geçin.
Burada konuşulan değil o hocam. Çocukların oynamasına kimse bir şey demiyor. Sunucu açılacak kitleler üzerine mantıklılığını konuşuyoruz. Toxicliğin ve ya egonun yaş ile hiçbir alakası yok tabiki.

Minecraft yapısı gereği çalışkanlık, yaratıcılık gibi özellikler istiyor ve bu özellikler türklerde pek olmadığı için minecraft oynanmıyor. Oynayanlarda bu tarz içeriklerin etrafından dolanıp beyin eriten, zaman öldüren, rekabet içeren şeylere yöneliyor.

Diğer konularda belirttiğim "kalite türklere ters tepiyor" derken anlatmak istediğim de buydu aslında. Bunun tek istinası benim gördüğüm kadarıyla towny türünde oldu. Eğer tüm sunucu ve bütün içerikler pvp ve rekabet odaklı tasarlanırsa, türklere en uygun sunucu yaratılmış olur. Tamamen beyin eriten ve zaman öldüren (skyblock en iyi örneği) sunucular da, türklere en uygun sunucu yapılarından birisi.

Bence açılacaksa towny'nin yeni bir formunu açmak lazım. En azından towny sunucular akıl sağlığı için daha iyi. Mesela skyblockta yaptığın kaktüs farmlarını ya da survival sunucularında anlamsızca kastığın rankları ve yaptığın farmları 2-3 yıl sonra düşündüğünde muhtemelen hatırlayamayacaksın bile. Towny'de ise yapısı gereği insanları birleştirip köy, kasaba inşa ettirip hatırlanacak bir çok hoş anı bırakacak bir yapıda olduğu için çok daha sağlıklı üstelik türk kitlesine de son derece uygun.

Towny'nin sorunu savaş kısmı, bir türlü oturmadı. Towny tarzında yeni bir tür yaratıp türklerin seveceği peak sunucu türünü yaratmak lazım bence :D

Towny bayağı bir grindda içeriyor fakat ne kadar çok kişiysen o kadar çok grind olmaktan çıkıp eğlenceli hale geldiği için özellikle destekliyorum. Beyin eritmenin daha sağlıklı bir formunu içeriyor :D

Son düzenleme:
Yorumunuza çok katılıyorum. Bende oynadığım son zamanlar o şekilde oynuyordum. Bu arada bir ara sizin sunucunuzda da oynamıştım uzun süre olmasa da ellerinize sağlık emsal sunuculara göre başarılıydı.

Genel olarak kafamda bir şeyler oluşuyor, yorumlarınız için çok teşekkürler.
Ben teşekkür ederim daha başarılı ve iyi işler çıkartmak için uğraşıyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl