MİNECRAFT SURVİVAL SUNUCULARI ELEŞTİRİSİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Balzach

Zombi Geldi, Beni Yedi
Elmaslar
59
Minecraft
Balzach

Discord:

xbalzach

Merhabalar değerli forum üyeleri ben bu konuda bir şeyi eleştirmek istiyorum.
Yaklaşık 5 aydır bu sunucu piyasasından uzaklardayım gerek eğitim olsun gerek iş güç derken minecrafta girmeye pek şans bulamadım. Geri geldiğimde birde ne göreyim piyasada 4 tane adam akıllı sunucu kalmış kendine özgü ve kitlesi büyük olan zaten bu sunucular bayadır var ve sürekli aynı oyuncular oynuyor bu sunucularda (isim vermek istemiyorum geçmişte yaşanmışlıklarımız var sallamasınlar sonra :D ) bu sunuculardan başka girip şöyle kafa dağıtmaya farm yapıp gelişip ufak tefek savaşlar yapmaya sunucu kalmamış hep böyle garip değişik sistemler falan ne bileyim özel aletler kılıçlar kocaman kazmalar çok hızlı. Yani demek istediğim şöyle 2021-22 zamanlarındaki gibi itemsadder ve türevi eklentilerin daha az kullanıldığı optimize kasmayan savaşçı ve farmcı ekiplerin olduğu klasiğe yakın ama etkinlikler düzenlenen marketi olsun ihale sistemi olsun düellosu olsun falan fistan klan kursunlar klan savaşları olsun gibi gibi böyle şeyler hiç kalmamış herkes ya hazır paketlerin üstüne çökmüş yada saçma salak sunucular açmış benim yeterli vaktim olsa ben zaten dediğimi yaparım fakat vaktim yok en azından girip 3 saat kadar falan kafa dağıtmaya sunucu kalmamış bu bi gereklilik teşekkür ederim. (varsa böyle bi sunucu atında oynayalım)

Yaklaşık 5 aydır bu sunucu piyasasından uzaklardayım gerek eğitim olsun gerek iş güç derken minecrafta girmeye pek şans bulamadım. Geri geldiğimde birde ne göreyim piyasada 4 tane adam akıllı sunucu kalmış kendine özgü ve kitlesi büyük olan zaten bu sunucular bayadır var ve sürekli aynı oyuncular oynuyor bu sunucularda (isim vermek istemiyorum geçmişte yaşanmışlıklarımız var sallamasınlar sonra :D ) bu sunuculardan başka girip şöyle kafa dağıtmaya farm yapıp gelişip ufak tefek savaşlar yapmaya sunucu kalmamış hep böyle garip değişik sistemler falan ne bileyim özel aletler kılıçlar kocaman kazmalar çok hızlı. Yani demek istediğim şöyle 2021-22 zamanlarındaki gibi itemsadder ve türevi eklentilerin daha az kullanıldığı optimize kasmayan savaşçı ve farmcı ekiplerin olduğu klasiğe yakın ama etkinlikler düzenlenen marketi olsun ihale sistemi olsun düellosu olsun falan fistan klan kursunlar klan savaşları olsun gibi gibi böyle şeyler hiç kalmamış herkes ya hazır paketlerin üstüne çökmüş yada saçma salak sunucular açmış benim yeterli vaktim olsa ben zaten dediğimi yaparım fakat vaktim yok en azından girip 3 saat kadar falan kafa dağıtmaya sunucu kalmamış bu bi gereklilik teşekkür ederim. (varsa böyle bi sunucu atında oynayalım)
Artık herşey profesyonelleşti :). Bulmak zor diyebilirim. Ama gine araştır bulursun belki.

Birçok sebebi var;
Sunucu Kurma masrafları iyice arttığından uzun ömürlülük ve kalıcılık isteyen sunucu sahipleri her ay yeterli para kazanmak zorunda, bazı sunucu sahipleri de para kazanmak için absürt şeyler yapıyor orası da doğru.

İnsanların hazır paketlere çökmesi, birbirine çok yakın sunucular açması, sunucuların kendine özgü sistemlerin olmaması da büyük bir etken, bir çok sunucu sahibinin maalesef sunucularına ekleyecek düzgün güzel sistemler aklına gelemiyor, Kanlı Ay - Pinyata Partisi - Warden Partisi - Envoy Sistemi ve benzer sistemleri olmayan sunucu yok neredeyse, örnek olarak bunlara sahip sunucularda bu özellikleri çıkarıp sunucunun kendisine baksan bi deri bi kemik kalacak (bu sistemlere kötü demiyorum ama sadece bu sistemlerden ibaret olmamalı sunucular) ItemsAdder'ı sadece esc güzel gözüksün diye kullanan bir çok sunucu var oysaki sadece itemsadder ile bile oyunu minecraft 2 ye bile çevirebilirsin, adamlar sırf iki resim iki kılıç için texturepack yükletiyor.

Ben klozet/alaturka tepesinde otururken bile sunucuya ekleyecek güzel sistemler düşünebiliyorken bir çok sunucunun başka sunucularda olmayan özelliği olmadan sunucu açması garip geliyor cidden.
Evet yeni sistem zorunluluk değil, ama tutan ve kaliteli profesyonel sunucu açmak isteyenler için bir zorunluluktur.
Oynadıkça sıkıcılaşan oyun minecraftta artık oyuncular sunucuyu ev yapmak ağaç kesmek için değil, sistemleri için oynuyor.

Son düzenleme:
Birçok sebebi var;
Sunucu Kurma masrafları iyice arttığından uzun ömürlülük ve kalıcılık isteyen sunucu sahipleri her ay yeterli para kazanmak zorunda, bazı sunucu sahipleri de para kazanmak için absürt şeyler yapıyor orası da doğru.

İnsanların hazır paketlere çökmesi, birbirine çok yakın sunucular açması, sunucuların kendine özgü sistemlerin olmaması da büyük bir etken, bir çok sunucu sahibinin maalesef sunucularına ekleyecek düzgün güzel sistemler aklına gelemiyor, Kanlı Ay - Pinyata Partisi - Warden Partisi - Envoy Sistemi ve benzer sistemleri olmayan sunucu yok neredeyse, örnek olarak bunlara sahip sunucularda bu özellikleri çıkarıp sunucunun kendisine baksan bi deri bi kemik kalacak (bu sistemlere kötü demiyorum ama sadece bu sistemlerden ibaret olmamalı sunucular) ItemsAdder'ı sadece esc güzel gözüksün diye kullanan bir çok sunucu var oysaki sadece itemsadder ile bile oyunu minecraft 2 ye bile çevirebilirsin, adamlar sırf iki resim iki kılıç için texturepack yükletiyor.

Ben klozet/alaturka tepesinde otururken bile sunucuya ekleyecek güzel sistemler düşünebiliyorken bir çok sunucunun başka sunucularda olmayan özelliği olmadan sunucu açması garip geliyor cidden.
Evet yeni sistem zorunluluk değil, ama tutan ve kaliteli profesyonel sunucu açmak isteyenler için bir zorunluluktur.
Oynadıkça sıkıcılaşan oyun minecraftta artık oyuncular sunucuyu ev yapmak ağaç kesmek için değil, sistemleri için oynuyor.
Çok doğru bir yanıt benim burda bahsettiklerim çok basit evet devamlılık sağlanamaz ama yani bu birbirini tekrar eden sunuculardan en azından daha iyi bir seçenek gibi durmuyormu? Yani en basitinden böyle oyuna tren araba vesaire eklenince oyunun tadı kaçıyor aşırı kılıç kazma balta ekleyincede metin 2 ye dönüşüyor oyun şuan gördüklerimizin dışında birşeyler eklenmesi lazım

Artık herşey profesyonelleşti :). Bulmak zor diyebilirim. Ama gine araştır bulursun belki
Böyle profesyonelleşmek olmaz olsun 10 yaşındaki birisinin açtığı sunucuyla deneyimli birisinin açtığı sunucunun farkı yok kitleleri bile aynı neredeyse

Böyle profesyonelleşmek olmaz olsun 10 yaşındaki birisinin açtığı sunucuyla deneyimli birisinin açtığı sunucunun farkı yok kitleleri bile aynı neredeyse
Aynı olmasının temel sebebi onun paketinide deneyimli insanlar yapıyor. Herşey değişti ve profesyonelleşti. Eskiden skript istek forumu açan çocuklar artık büyüdü, kendini geliştirdi ve artık eklentisini bile yazabiliyor. 10 yaşındakiler bırak sunucusunu geliştirsin, burdakiler kendilerini geliştiriyor. Artık sence MCTR'de Minecraft hakkında birşey varmı?. Eklenti hosting çarşısına dönüştü ve ben bunda sorun görmüyorum. Buradaki çoğu kişi öğrenci ve bu site üzerinden harçlıklarını çıkarıyorlar. Değişmeside normal çünkü artık Minecraft çok sıkıcı. Tarihinin en kötü güncellemelerini alıyor ve kimsenin ilgisinide çekmiyor bunlar.

Ve biraz dede repliği gibi olacak fakat. eskiden (1.8) insanlar emek veriyordu sunucusuna, güzel olsun istiyorduk, elimizde imkanda yoktu. Herşeyi skriptle yapmaktan sunucu birkaç oyuncuda bayılıyordu :D. Şimdi herşey varda heves yok. Şuan sunucu açsam para kazanmak için açarım. O zaman farklıydı işte. Şimdi parası olan youtuberlara shorts çektiriyor . Biz facebook grupları geziniyorduk ulan reklam için :D.

Çok doğru bir yanıt benim burda bahsettiklerim çok basit evet devamlılık sağlanamaz ama yani bu birbirini tekrar eden sunuculardan en azından daha iyi bir seçenek gibi durmuyormu? Yani en basitinden böyle oyuna tren araba vesaire eklenince oyunun tadı kaçıyor aşırı kılıç kazma balta ekleyincede metin 2 ye dönüşüyor oyun şuan gördüklerimizin dışında birşeyler eklenmesi lazım
Artık bence birşeyler eklemesi gereken Minecraft. Oyuncular kökünü kazıdı. Mojang'ın multiplayer kısmına daha komplike özellikler sunması lazım. Artık /warp yazınca karşımıza 36 slotluk bir chest çıkmaması lazım. 2016'dan beri aynı şeyler. Tembel mojang.

Son düzenleme:
Artık bence birşeyler eklemesi gereken Minecraft. Oyuncular kökünü kazıdı.
Bunun sebebi bir çok sunucuda özellik ve sistem eksikliği olduğu için dümdüz minecraft oynuyorsun, düz mc oynuyorsun derken de napalım oyunu mu değiştirelim deniliyor onu kastetmiyorum, en basitinden 1v1 düello eklentisi olan sunucuda düz mc oynarken de arada bir düello atabilir ve vaktinin bir kısmını böyle geçirebilirsin, yani düz mc oynamanın yanı sıra vakit geçirilecek bir özellik daha oldu, örneğin yetenek sisteminde çiftçi seviyesini adam kasmaya çalışmak için düz mc oynamayı bırakır farm yapar. (bunların hepsi örnek, bu sistemlerin kurdukları oyun modunda yeri olmayan sunucular kendi oyun modlarına bu şekil özellikler ekleyebilirler düşünüp taşınıp) Sunucularda bu özelliklerin sayısı az olduğu için insan normal mc oynamaktan sıkılınca sunucudan da sıkılmış olacak mantıken, ben sunucuna giriyorsam sırf odun kesip ev yapmak için girmiyorum, hiç yapmayacağım demiyorum, ama sunucuda artık sadece bunu yapabiliyorsak herkes bir noktadan sonra sıkılıp çıkar elbette. Sunucuda dümdüz MC oynatıp da o zaman minecraft özellik getirsin kardeşim demenin bi manası olduğunu düşünmüyorum

Aynı olmasının temel sebebi onun paketinide deneyimli insanlar yapıyor
Ve biraz dede repliği gibi olacak fakat. eskiden (1.8) insanlar emek veriyordu sunucusuna, güzel olsun istiyorduk, elimizde imkanda yoktu.
Bu ikisine katılıyorum ama son dönemlerde sunucu açmayı bilmeden hazır paket alıp tüm işini developerlere yaptıran sunucu sahipleri çoğaldığı için bu sahiplerden sunucusuna bebek gibi bakmasını bekleyemezsin. Ben bir deluxemenudeki menüm güzel gözüksün diye en ince ayrıntısına kadar düzenliyorum örneğin &m-------- diye geçeceğim yere &m━━&r◥◣◆◢◤&m━━ yapıyorum (menüden örnek verdim ama bu her şey için geçerli), ama sunucuya sunucu sahibi değil genelde artık sadece ücretli maaşlı insanlar baktığı için bu kadar ayrıntıya girmez.

Son düzenleme:
Bizi ziyaret edebilirsiniz. Dönütleriniz sunucumuzu geliştirmemizde faydalı olacaktır.

Bizi ziyaret edebilirsiniz. Dönütleriniz sunucumuzu geliştirmemizde faydalı olacaktır.
Claim eklentisini değiştirirseniz oynarım burda. Sadeliği hoşuma gitti. GriefPrevention kullanmanızı öneririm. Kullanımı kolay. Bu çok karmaşık :]

Claim eklentisini değiştirirseniz oynarım burda. Sadeliği hoşuma gitti. GriefPrevention kullanmanızı öneririm. Kullanımı kolay. Bu çok karmaşık :]

Aslında göründüğü kadar karmaşık bir sistem değil. İçerisinde diğer arazilerle ilişkileri yapılandırma, arazi savaşları, arazi kiralama, üyelere özel bölgeler ayarlama gibi bir çok güzel özelliği var. Büyük bir eklenti, Çevirmemiz zaman alıyor ama çoğu kısmını çevirdik bile. Ek olarak hangi komutların ne işe yaradığına dair hem oyun içerisinde yardım menümüz hem de bir wiki sayfamız mevcut.

Teşekkür ederiz.

Aslında göründüğü kadar karmaşık bir sistem değil. İçerisinde diğer arazilerle ilişkileri yapılandırma, arazi savaşları, arazi kiralama, üyelere özel bölgeler ayarlama gibi bir çok güzel özelliği var. Büyük bir eklenti, Çevirmemiz zaman alıyor ama çoğu kısmını çevirdik bile. Ek olarak hangi komutların ne işe yaradığına dair hem oyun içerisinde yardım menümüz hem de bir wiki sayfamız mevcut.

Teşekkür ederiz.
İki kere bir yere tıkladım ve claim aldı :). Sunucu genel olarak güzel.

İki kere bir yere tıkladım ve claim aldı :). Sunucu genel olarak güzel.

Arazi çapamız ile GriefPrevention da bulunan Altın kürek mantığıyla arazinizi alabilirsiniz ancak bizde blok olarak değilde chunk olarak alıyor. Detaylı olarak tüm komutlar wiki sayfamızda mevcut.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz ^^

Bunun sebebi bir çok sunucuda özellik ve sistem eksikliği olduğu için dümdüz minecraft oynuyorsun, düz mc oynuyorsun derken de napalım oyunu mu değiştirelim deniliyor onu kastetmiyorum, en basitinden 1v1 düello eklentisi olan sunucuda düz mc oynarken de arada bir düello atabilir ve vaktinin bir kısmını böyle geçirebilirsin, yani düz mc oynamanın yanı sıra vakit geçirilecek bir özellik daha oldu, örneğin yetenek sisteminde çiftçi seviyesini adam kasmaya çalışmak için düz mc oynamayı bırakır farm yapar. (bunların hepsi örnek, bu sistemlerin kurdukları oyun modunda yeri olmayan sunucular kendi oyun modlarına bu şekil özellikler ekleyebilirler düşünüp taşınıp) Sunucularda bu özelliklerin sayısı az olduğu için insan normal mc oynamaktan sıkılınca sunucudan da sıkılmış olacak mantıken, ben sunucuna giriyorsam sırf odun kesip ev yapmak için girmiyorum, hiç yapmayacağım demiyorum, ama sunucuda artık sadece bunu yapabiliyorsak herkes bir noktadan sonra sıkılıp çıkar elbette. Sunucuda dümdüz MC oynatıp da o zaman minecraft özellik getirsin kardeşim demenin bi manası olduğunu düşünmüyorum

Bu ikisine katılıyorum ama son dönemlerde sunucu açmayı bilmeden hazır paket alıp tüm işini developerlere yaptıran sunucu sahipleri çoğaldığı için bu sahiplerden sunucusuna bebek gibi bakmasını bekleyemezsin. Ben bir deluxemenudeki menüm güzel gözüksün diye en ince ayrıntısına kadar düzenliyorum örneğin &m-------- diye geçeceğim yere &m━━&r◥◣◆◢◤&m━━ yapıyorum (menüden örnek verdim ama bu her şey için geçerli), ama sunucuya sunucu sahibi değil genelde artık sadece ücretli maaşlı insanlar baktığı için bu kadar ayrıntıya girmez.
Hocam Discorddan ARkadaşlık attım bi konu üzerinde sohbet etmek istiyorum isterseniz ismim rogue

Eleştirin genel olarak haklı. Eskiye nazaran alternatif oyunlara talepler daha hızlı kayabiliyor, erişim kolaylaştı ve odak süresi vs. azaldı. Bu unsurların rekabeti arttırıp daha kaliteli işler çıkarması gerekirken sunucu kurma işi ufak ta olsa bir sermayesi olan ergin olmayan ve ergin olsa dahi olgun olamayan, süreci koordine edip yönetemeyen kimselere kaldı. Sunucu kurma konusunda biraz deneyimi olan birisi olarak ufak sermayesi olup, geliştirme ve iletişim aşamasında zayıftan da kötü seviyede olan kimselerin sunucu işine girişebilmelerine cesaretini veren bir sistem sorunumuz var. Bu iş tek sermaye ve geliştirme kısmı ile de bitmiyor.

Büyük sunucular için söylüyorum, onların bile yönetim durumu bile iyi değilken yeni açılan sunuculara rağbet edilmesi kolay iş değil. Uzun süreli bir sabır gerektiriyor. Türkler için genelleme yapacak olursak içerisinde bulunulan düzen/rejim iyi ya da kötü yönetilse bile alışılmış bir süreçtir. Yeni bir arayış yok, mevcut oyuncu kitlesinin talepleri yozlaşmış. Eski kitlelerin yaşı geçtikçe oyunu bıraktılar. Bkz. cs-go kitlesi de büyüdü fakat cs-go bırakılmadı. Onu geç ilkel oyun olan half-life hala oynanıyor yetişkin oyuncu çevrelerince. Konuyu fazla bulandırmayayım, üstüne konuşulacak çok şey var tabii ki. Yorumlara da biraz göz attım acaba bu konu üzerine bir beyin fırtınası oluşmuş mudur diye fakat fikrini beyan etme konusunda da kendini göster(me)miş oyuncu topluluğu. Şansıma Furkan'ın sunucusunda da ilk vakitlerinde bulunmuştum, aradığın oyunu eskiden olsa orada bulabilirsin derdim. Normalde uzun süreli başka oyunlara vakit yorarken onun sunucusunda biraz vakit geçirebilmişimdir. Kitlesi de toksik değil, aksine gayet olgun insanlardı. Arınmış bir yer gibiydi fakat bundan dolayı da aktiflik sorunları yaşadığını görüyorum. Gerçekten güzel projeler çıkarmaya çalışanlar oluyor (Bahsettiğim arkadaşımız gibi. Ek olarak şunu ekleyeceğim: burada ayrıntılı cevap vermek yerine yazılan uzun metinlere karşılık kendi lehine sonuçlanacağı bir pazarlama anlayışı gütmüş doğrudan. Konu ile ilgilenmesi hoşuma gitti tabii, son olarak mutlaka denemenin zararı olmayacağını düşündüğümü ifade etmek isterim).

Sonuç olarak iyi girişimler de tabiri caiz ise dikiş tutturamıyorlar ya da yıpratıcı bir süreç içerisinde göz önünde olamıyorlar sermayeleri olmasına rağmen. İyi girişimlere itibar saldırıları da oluyor üstü örtük bir şekilde. Son dönemde de para ödülleri vs. moda oldu artık. Sunucularda anlık gerçek oyuncu 50-60 kişi olmaya başlıyorsa aralara gerçek olmayan oyuncuların da serpiştirilmeye başlandığını görüyoruz. Hatta istememe rağmen birileri tarafından bot oyuncu desteği gibi suni ve kandırmacadan ibaret olan teklifler aldım. Neticede o kadar insanın arasında kim kimi anlasın ya da teyit etsin değil mi? Zaten asıl sorun da biraz biraz buralarda. Etik dışı eylem ve faaliyetleri muhafaza edip tekel olarak kendini gören, bunun için hizmet ve rekabetçi yenilikler yerine daha farklı eylemler objektifimize yansıyor. Doğru, yanlış ya da radikal bulunan tespitler olabilir tabii. Yeni girişimlerin de zayıf sonuçlarla karşılaşılmasına sebep olarak ta gördüğüm birkaç hususa değinmek isterim:

Artan maliyetler. Bunu sadece sermaye olarak ele almak yeterli değil. Minecraft sunucusu geliştirme süreci, bunun için organizasyon oluşturma süreci ve katlanılacak zaman maliyetleri gerçekten bir yük. Sermayenin doğru kullanımının kısa süre içerisinde kolay olmaması. Bir yaşam devam ediyor, topluluklar halinde senkronize şekilde geliştirmek zorlaşıyor. Kaldı ki güzel ülkemde paypal gibi ödeme hizmetleri de kullanılamıyor, bu da yabancıların geliştiriyor olduğu lisanlı eklentilerin birçok sunucuda kullanılamaması anlamına gelir. Bazıları da şunu söylüyor: Örneğin yukarıda da furkan ile clipsocore arkadaşımız üzerine tartışmışlar "Lands" eklentisinin. 20 usd birimlik bir eklenti ve birçok Türk oyuncu tanımıyor bu eklentiyi. Gördüğüm en hoş ve kolay menülü, gerçeklik algısına ve oyuna çekici bir feodalite mantığının dayandırılabildiği kira usülü bir arazi sahiplenme eklentisi. Bir başka kişilerle de konuştuğum zaman bunu sunucusuna entegre edemediğinden söz etti çünkü oyuncu bunu yabancılıyor ve ilkel yöntemlerle devam ediliyor ne yazık ki. Yaş kitlesi küçük desem eskisi kadar küçük değil fakat odak süreleri düşmüş, okur olmaktan uzak bir gençlik var. Tercihleri de bir o kadar kaliteden uzak oluyor fakat öğrenilmiş çaresizlik, öğrenilmiş deneyimle yollarına devam ediyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl