Çözüldü Minecraft Survival Sunucu açmak için ne gereklidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ahrizehra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 473
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ahrizehra

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
7
Minecraft
Ahrizehra
IMG-20180628-WA0083.webp

Öncelikle merhaba, benim her sene bir minecraft sunucu açma isteği dönemim oluyor her sene de bir yerlerde tıkanıp bırakıyorum. Ya zamanım yetmiyor ya başka kişisel sorunlar ortaya çıkıyor falan filan. Her neyse bir Minecraft Survival sunucusu açmak için gerekli şeyler nelerdir acaba? Pluginler olsun sistemler olsun vs Detaylı şekilde anlatabilecek varsa çok müteşekkir olurum. 1.20.1 sürümünde açmak istiyorum nelere ihtiyacım var acaba birileri beni bilgilendirebilir mi?

Merhaba! Minecraft survival sunucusu açmak için izlemen gereken adımları ve bazı temel plugin önerilerini paylaşayım.

1. Sunucu Dosyalarını Kurma

Öncelikle Minecraft sunucusu dosyalarına ihtiyacın var. Bu dosyaları Minecraft'ın resmi sitesinden veya Bukkit/Spigot gibi modlu sunucu sürümlerinden edinebilirsin.

Aşamalar:

Minecraft Vanilla Sunucu: Minecraft'ın kendi sitesinden "Vanilla" sürümü indirilebilir. Eğer mod veya plugin istemiyorsan bu seçenek uygun olabilir.

İndirme adresi: Minecraft Vanilla Server

Spigot/Paper: Daha fazla özellik ve plugin desteği için Spigot veya Paper sürümlerini tercih edebilirsin. Paper, performans açısından daha optimize edilmiş bir Spigot sürümüdür.

İndirme adresi:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

2. Java Kurulumu

Minecraft sunucusu Java ile çalıştığı için bilgisayarında doğru Java sürümünün yüklü olduğundan emin olmalısın. Genellikle Java 17 önerilir.

3. Sunucuyu Başlatma

İndirdiğin sunucu dosyalarının bulunduğu klasörde, terminal (komut istemi) kullanarak sunucuyu başlatabilirsin. Aşağıdaki komutu kullanarak Spigot veya Paper sunucunu çalıştırabilirsin:

Kod:
java -Xms1024M -Xmx2048M -jar paper.jar

Bu komut sunucuyu başlatır ve belirli bir miktar RAM ayırır. -Xms minimum RAM, -Xmx ise maksimum RAM'dir.

4. EULA'yı Kabul Etme

Sunucuyu ilk çalıştırdığında eula.txt dosyası oluşur. Dosyanın içeriğinde yer alan eula=false kısmını eula=true olarak değiştirmen gerekir.

5. Sunucu Yapılandırması

Sunucu ayarlarını server.properties dosyasından düzenleyebilirsin. Burada dünyayı ve oyun modlarını ayarlayabilirsin.

Game Mode: gamemode=survivalMax Players: max-players=20
Difficulty: difficulty=normal

6. Plugin Kurulumu

Sunucuya çeşitli özellikler eklemek için plugin kullanabilirsin. Spigot veya PaperMC kullandığında plugin yüklemek çok kolaydır: Plugin’i indir ve plugins klasörüne koy.

Önerilen Pluginler:

EssentialsX:
Temel komutlar ve özellikler sunar (spawn ayarı, warp noktaları, kitler vb.).

WorldEdit:
Dünya düzenleme araçları sunar, yapıları hızla oluşturabilirsin.

WorldGuard:
Belirli bölgeleri koruma altına almanı sağlar.

PermissionsEx veya LuckPerms: Yetkilendirme sistemini ayarlamak için.

Vault:
Diğer pluginlerle birlikte çalışarak ekonomi ve yetkilendirme sistemini yönetir.

Dynmap:
Harita üzerinde canlı dünya görüntüsü sağlar.

ClearLag:
Sunucunu optimize eder ve gecikmeyi azaltır.

Kişisel sunucunda ne olmasını istiyorsan spigot üzerinden indirebilir ve sunucuna dahil edebilirsin.

7. Sunucuyu Dış Dünyaya Açma

Eğer arkadaşların da sunucuna bağlanacaksa, sunucunu dış dünyaya açman gerek. Bunun için:

-Modemin yönetim panelinden port yönlendirme yapman gerekir. Genellikle Minecraft için varsayılan port 25565’tir.

-Uygun fiyatlı bir uzak masaüstü kiralayıp dış dünyaya da açabilirsin.

8. Sunucu Yönetimi

Sunucuyu yönetmek için bazı ekstra araçlar kullanabilirsin:

Multicraft veya Pterodactyl gibi sunucu kontrol panelleri.

9. Güvenlik ve Yedekleme

Sunucunu güvenli tutmak için:

Güçlü bir şifre kullan.Yedekleme pluginleri veya manuel olarak dosyalarını sık sık yedekle.

10. Optimizasyon

Büyük sunucular performans sorunları yaşayabilir.

Bunun için:

Paper kullanarak performansı artırabilirsin. Gereksiz, hatalı, uyumsuz, crack plugin kullanmadıkça performansında yüksek bir kayıp yaşamazsın.

Bu adımlarla Minecraft sunucusu açabilir ve pluginlerle özelleştirebilirsin.

Yardıma ihtiyacın olursa, her zaman geri dönebilirsin!

Merhaba! Minecraft survival sunucusu açmak için izlemen gereken adımları ve bazı temel plugin önerilerini paylaşayım.

1. Sunucu Dosyalarını Kurma

Öncelikle Minecraft sunucusu dosyalarına ihtiyacın var. Bu dosyaları Minecraft'ın resmi sitesinden veya Bukkit/Spigot gibi modlu sunucu sürümlerinden edinebilirsin.

Aşamalar:

Minecraft Vanilla Sunucu: Minecraft'ın kendi sitesinden "Vanilla" sürümü indirilebilir. Eğer mod veya plugin istemiyorsan bu seçenek uygun olabilir.

İndirme adresi: Minecraft Vanilla Server

Spigot/Paper: Daha fazla özellik ve plugin desteği için Spigot veya Paper sürümlerini tercih edebilirsin. Paper, performans açısından daha optimize edilmiş bir Spigot sürümüdür.

İndirme adresi:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

2. Java Kurulumu

Minecraft sunucusu Java ile çalıştığı için bilgisayarında doğru Java sürümünün yüklü olduğundan emin olmalısın. Genellikle Java 17 önerilir.

3. Sunucuyu Başlatma

İndirdiğin sunucu dosyalarının bulunduğu klasörde, terminal (komut istemi) kullanarak sunucuyu başlatabilirsin. Aşağıdaki komutu kullanarak Spigot veya Paper sunucunu çalıştırabilirsin:

Kod:
java -Xms1024M -Xmx2048M -jar paper.jar

Bu komut sunucuyu başlatır ve belirli bir miktar RAM ayırır. -Xms minimum RAM, -Xmx ise maksimum RAM'dir.

4. EULA'yı Kabul Etme

Sunucuyu ilk çalıştırdığında eula.txt dosyası oluşur. Dosyanın içeriğinde yer alan eula=false kısmını eula=true olarak değiştirmen gerekir.

5. Sunucu Yapılandırması

Sunucu ayarlarını server.properties dosyasından düzenleyebilirsin. Burada dünyayı ve oyun modlarını ayarlayabilirsin.

Game Mode: gamemode=survivalMax Players: max-players=20
Difficulty: difficulty=normal

6. Plugin Kurulumu

Sunucuya çeşitli özellikler eklemek için plugin kullanabilirsin. Spigot veya PaperMC kullandığında plugin yüklemek çok kolaydır: Plugin’i indir ve plugins klasörüne koy.

Önerilen Pluginler:

EssentialsX:
Temel komutlar ve özellikler sunar (spawn ayarı, warp noktaları, kitler vb.).

WorldEdit:
Dünya düzenleme araçları sunar, yapıları hızla oluşturabilirsin.

WorldGuard:
Belirli bölgeleri koruma altına almanı sağlar.

PermissionsEx veya LuckPerms: Yetkilendirme sistemini ayarlamak için.

Vault:
Diğer pluginlerle birlikte çalışarak ekonomi ve yetkilendirme sistemini yönetir.

Dynmap:
Harita üzerinde canlı dünya görüntüsü sağlar.

ClearLag:
Sunucunu optimize eder ve gecikmeyi azaltır.

Kişisel sunucunda ne olmasını istiyorsan spigot üzerinden indirebilir ve sunucuna dahil edebilirsin.

7. Sunucuyu Dış Dünyaya Açma

Eğer arkadaşların da sunucuna bağlanacaksa, sunucunu dış dünyaya açman gerek. Bunun için:

-Modemin yönetim panelinden port yönlendirme yapman gerekir. Genellikle Minecraft için varsayılan port 25565’tir.

-Uygun fiyatlı bir uzak masaüstü kiralayıp dış dünyaya da açabilirsin.

8. Sunucu Yönetimi

Sunucuyu yönetmek için bazı ekstra araçlar kullanabilirsin:

Multicraft veya Pterodactyl gibi sunucu kontrol panelleri.

9. Güvenlik ve Yedekleme

Sunucunu güvenli tutmak için:

Güçlü bir şifre kullan.Yedekleme pluginleri veya manuel olarak dosyalarını sık sık yedekle.

10. Optimizasyon

Büyük sunucular performans sorunları yaşayabilir. Bunun için:

Paper kullanarak performansı artırabilirsin.Gereksiz pluginleri kaldır.

Bu adımlarla Minecraft sunucunuzu açabilir ve pluginlerle özelleştirebilirsin. Yardıma ihtiyacın olursa, her zaman geri dönebilirsin!
Teşekkür ederim güzel ve detaylı önemli şeylere deyinmişsin çok teşekkür ederim. Kişiliğim gereği birazcık paranoyak ve mükemmelliyetçi birisiyim o yüzden hep içimde bir ukde kalıyor sunucuyu diğer sunuculardan ayıran pluginler bir yana basit ve klasik bir sunucu olması için sadece bu pluginleri kurmam yeterli olacaktır değil mi? Mesela claim pluginini burada göremedim veya jobs plugini falan bunlar ne kadar önemli bilmiyorum o yüzden sorma gereği duyuyorum.

Teşekkür ederim güzel ve detaylı önemli şeylere deyinmişsin çok teşekkür ederim. Kişiliğim gereği birazcık paranoyak ve mükemmelliyetçi birisiyim o yüzden hep içimde bir ukde kalıyor sunucuyu diğer sunuculardan ayıran pluginler bir yana basit ve klasik bir sunucu olması için sadece bu pluginleri kurmam yeterli olacaktır değil mi? Mesela claim pluginini burada göremedim veya jobs plugini falan bunlar ne kadar önemli bilmiyorum o yüzden sorma gereği duyuyorum.
Aklına takılan her soruyu sorabilirsin,

Konuda bahsettiğim pluginler sadece basit bir sunucu içindir, sen yalnız başına 0 dan başlayarak bir sunucu açmak istersen bir çok plugine ihtiyacın olacak, bunları kişisel ihtiyaçlarına ve sunucunu kişiselleştirmek isteğine göre değişiklik gösterecektir.

Eğer hiç tecrüben yoksa web üzerinden ücretsiz bir survival paketi indirip onu baz alarak sunucunu geliştip kişiselleştirebilirsin.

Tek başına yapmak istersen neredeyse her pluginin config dosyalarını kendin ayarlamak zorunda kalırsın.

Açık söylemek gerekirse survival sunucu açmak göründüğü gibi kolayda zorda değil. Bir ekip arkadaşın varsa bu işleri daha kolay halledebilirsin.

Veyahut maddi imkanın doğrultusunda ücreti karşılığı MC-TR üzerinden sunucu paketleri hazırlayan arkadaşlarımızla iletişime geçebilir, hayalindeki sunucuyu anlatıp yapmalarını arzu edebilirsin.

Aklına takılan her soruyu sorabilirsin,

Konuda bahsettiğim pluginler sadece basit bir sunucu içindir, sen yalnız başına 0 dan başlayarak bir sunucu açmak istersen bir çok plugine ihtiyacın olacak, bunları kişisel ihtiyaçlarına ve sunucunu kişiselleştirmek isteğine göre değişiklik gösterecektir.

Eğer hiç tecrüben yoksa web üzerinden ücretsiz bir survival paketi indirip onu baz alarak sunucunu geliştip kişiselleştirebilirsin.

Tek başına yapmak istersen neredeyse her pluginin config dosyalarını kendin ayarlamak zorunda kalırsın.

Açık söylemek gerekirse survival sunucu açmak göründüğü gibi kolayda zorda değil. Bir ekip arkadaşın varsa bu işleri daha kolay halledebilirsin.

Veyahut maddi imkanın doğrultusunda ücreti karşılığı MC-TR üzerinden sunucu paketleri hazırlayan arkadaşlarımızla iletişime geçebilir, hayalindeki sunucuyu anlatıp yapmalarını arzu edebilirsin.
Teşekkür ederim yani biraz tecrübem var fakat çok zaman harcamam gerekiyor :( Tahmini ne kadar fiyat isterler ki bir survival sunucusu için?

Teşekkür ederim yani biraz tecrübem var fakat çok zaman harcamam gerekiyor :( Tahmini ne kadar fiyat isterler ki bir survival sunucusu için?
Paket içeriğine ve stoklu stoksuz olmak üzere çeşit ve türleri bulunmakta. Bunların içine İtemsAdder da dahil olabiliyor.

250₺ den başlayıp 1000/1500₺ ye kadar stoksuz sunucu paketi, 1500₺ den 5000₺ ye kadar da sadece sana özel yapılan bir sunucu paketi yaptırabilirsin. Tabiki bu fiyatların arasındaki farklar maplar ve configlerdir. Sadece sizin için yapılmış map dahil olabilir. Bu bilgiyi bu iş ile uğraşıp emek harcayan arkadaşlarla konuşmalısın.

Eğer senin yerinde olsaydım;

Ücretsiz bir paket indirip onun üzerinden kendi sunucumu yaratmaya çalışırdım.

Haa benim yapana kadar hevesim kaçar, sıkılırım, hatalar ile boğuşamam dersemde bütçeme göre bir sunucu paketi satın alırdım.

Ücretsiz plugin paketi bulamıyorum xd Yani her yeri delik deşik ettim herkes paralı yapıyor artık

Ücretsiz plugin paketi bulamıyorum xd Yani her yeri delik deşik ettim herkes paralı yapıyor artık
Size link atmayı isterdim lakin verebileceğim linklerdeki plugin paketlerinin ne kadar güvenli olduğunu bilmediğimden dolayı yönlendirme yapma taraftarı değilim. Google üzerinde veyahut MC-TR üzerinden de paylaşımları bulabilirsiniz. MC-TR üzerinden paket bulmanızı tavsiye ederim zira ekip arkadaşlarımız tüm konuları ve linkleri incelemekte olup güvenlik açıklarına izin vermemektedirler, buda sizin ve bilgisayarınız için son derece önemli ve güvenlidir.

Size link atmayı isterdim lakin verebileceğim linklerdeki plugin paketlerinin ne kadar güvenli olduğunu bilmediğimden dolayı yönlendirme yapma taraftarı değilim. Google üzerinde veyahut MC-TR üzerinden de paylaşımları bulabilirsiniz. MC-TR üzerinden paket bulmanızı tavsiye ederim zira ekip arkadaşlarımız tüm konuları ve linkleri incelemekte olup güvenlik açıklarına izin vermemektedirler, buda sizin ve bilgisayarınız için son derece önemli ve güvenlidir.
Tamamdır teşekkür ederim. Bir yerde takılırsam yazabilir miyim yardım için? Bir de fiyat bilgisi öğrenmek istiyorum o yüzden bir konu daha açacağım.

Tamamdır teşekkür ederim. Bir yerde takılırsam yazabilir miyim yardım için?
Tabiki, her zaman takıldığın konular üzerinde bir konu başlatıp ben veya tüm üyelerden yardım isteyebilir, aklındaki sorularına cevap bulabilirsin.

Bu açtığın konunun cevaba ulaştığını sanıyorum doğru mudur?

Tabiki, her zaman takıldığın konular üzerinde bir konu başlatıp ben veya tüm üyelerden yardım isteyebilir, aklındaki sorularına cevap bulabilirsin.

Bu açtığın konunun cevaba ulaştığını sanıyorum doğru mudur?
Evet iyi günler dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl