Minecraft Sunucusu Kitle Büyütme - Toplama Yolları Nelerdir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bizim sunucunun adından bahsediyorsan profilden bakabilirsin benim ilk yazıdaki büyük sw den bahsediyorsan tr de zaten 1k çeken 1 tane sunucu falan var isim vermek yasakmı bilmiyorum vermedim

aesirmc benim fav sunucum galiba biraz youtubedaki aktifliklerine bakiyim dedim 80 90k aboneli hesapları var yayıncıları var sunucu yapacaksan böyle yapacaksın, oyunculara video yayınlatmak zor ama imkansız değil kendi kendini pazarlayan bir sunucu yapmak peak galiba aesirmcnin kanalları paralı gibi tabi gönüllüden ziyade

adam youtuber :D

Adamlar 3 yıldır hem sunucu hemde sosyal medyada uğraşıyor bi zahmet olsun :D adamların editörü var sosyal medyayı yöneten kısmı var sunucu yönetim kısmı var

Adamlar 3 yıldır hem sunucu hemde sosyal medyada uğraşıyor bi zahmet olsun :D adamların editörü var sosyal medyayı yöneten kısmı var sunucu yönetim kısmı var
Başka yolu yok bunu anlatmaya çalışıyorum, sunucu yapımcısı değil insanları eğlendirmek isteyen birisi olmalısın yani eğlence sektörünü öğrenmelisin gerçekten kariyerini bu alanda ilerletmek istiyorsan eğlence sektörüyle ilgili yığınla çalışılacak kitap vb olduğuna eminim

Bütün bunları yapıpta 1k aktif yakalamakta kolay değil baya sağlam bir ekibe benziyor

Hobi olarak sunucu açam devri çoktan kapandı bunu anlaması lazım herkesin öyle bir kitle yok daha, oyuncu çekmenin tek yolu minecrafttı tekrar eğlenceli hale getirmek herkes doydu

Başka yolu yok bunu anlatmaya çalışıyorum, sunucu yapımcısı değil insanları eğlendirmek isteyen birisi olmalısın yani eğlence sektörünü öğrenmelisin gerçekten kariyerini bu alanda ilerletmek istiyorsan eğlence sektörüyle ilgili yığınla çalışılacak kitap vb olduğuna eminim

Bütün bunları yapıpta 1k aktif yakalamakta kolay değil baya sağlam bir ekibe benziyor

Hobi olarak sunucu açam devri çoktan kapandı bunu anlaması lazım herkesin öyle bir kitle yok daha, oyuncu çekmenin tek yolu minecrafttı tekrar eğlenceli hale getirmek herkes doydu
Sunucu hobi amaçlı zaten açılmaz mantıklı değil neyse hayırlısıyla bir şeyler yaparak büyütmeye çalışıcağız yazılarınız için ve bana bu konuda yazı rehberi atan kişiyede teşekkür ederim

Sunucu hobi amaçlı zaten açılmaz mantıklı değil neyse hayırlısıyla bir şeyler yaparak büyütmeye çalışıcağız yazılarınız için ve bana bu konuda yazı rehberi atan kişiyede teşekkür ederim
Eskiden açılan sunucuların çoğu hobiydi anticheatimiz bile yoktu herkes killaura açıyodu :D
Sunucu açmak 1 saat falan sürüyordu hazır paketi hostlaman yeterli millet dolduruyodu her yer axitr spawn faction :D

:d Oda iyi bir şey değil ya
Günümüzde sunucu yapan herkes aynı eklentileri baştan baştan çevirip duruyor eskiden böyle değildi topluluk öyle bi plugin paketleri yayınlanıyordu ki spawnı falan her şeyi içinde şimdi paylaşan yok neden bilmiyorum

Günümüzde sunucu yapan herkes aynı eklentileri baştan baştan çevirip duruyor eskiden böyle değildi topluluk öyle bi plugin paketleri yayınlanıyordu ki spawnı falan her şeyi içinde şimdi paylaşan yok neden bilmiyorum
Bence bu iş eskisi kadar önemsenmiyor o yüzden olabilir. her yerde aynı şeyleri görmekten olsa gerek kimse yeni fikir atmıyor yada yapalım bitsin modunda

Öncelikle sunucum zaten iyi bi reklam yapsam havalara uçar kafasından çıkmalısınız.
Sanki iş adamı sanki dropshipping yapıyormuş gibi ona buna para vereyim yayıncı getireyim oynanır kafasından da çıkın. Reklama hayvan gibi para basıp ünlülere story çektirip ünlü yayıncılar getirip gene tutamayan sunucular gördük.

açtığım hiçbir sunucu hazır paket değil tamamen kendi el emeğimizle hazırladım. aslında tutmalarının diğer sebebide aynı sunucuyu oynamaktan sıkılan çocukların burayı deneyelim diyerek denemesi sonra oraya bağımlı olmasından kaynaklanıyor.
Çelişki var, çocuklar sıkılıp bir de farklı şeyi deniyor ama klasik sisteme bağımlı olmuş diyorsun, bağımlı olsa o zaman niye çıkıp geliyor?

bize gelenler farklı sistem olmasın klasik sistem olsun diye gelen çok kişi var.
Basit modlarda (Skyblock - Factions - Towny - Survival vb.) genel beklentiler vardır her zaman, gayet normal bu modlar topu topu 13-14 yıldır oynanıyor. Farklı sistemi yedirmenin ve oyuncuya beğendirmenin bir sürü yolu var, ama çıkıp sadece bakın ben farklı yaptım hadi gelin diyemezsin.

Ayrıca hem klasik sistemleri tutup hem de kendi sistemlerini de ekleyip birleştirebilirsin, klasik sistemleri geliştirip klasik sistemde bazı can sıkıcı sevilmeyen taraflarını düzeltip geliştirebilirsin. Fakat günün sonunda açtığın mod basit bir mod, kısıtlısın yani

Skyblockta bir MMORPG açmak ile komple tam anlamıyla serbest bir MMORPG açmanın arasında dağlar kadar fark var, skyblock mmorpgsinde gene skyblock oynuyorsun günün sonunda mesela, ne kadar rpg olsa da tabanı skyblock. Çok farklı bir şeyler yapıcam diyorsanız bence tabanınızı basit mod yapmayın, olan basit modu geliştiricem derseniz yapabilirsiniz ama bunda kısıtlı olduğunuzu bilmeniz lazım, ve yaptığınız geliştirmeyi dikkatli ve yedirerek yapmanız gerek.

Öncelikle sunucum zaten iyi bi reklam yapsam havalara uçar kafasından çıkmalısınız.
Sanki iş adamı sanki dropshipping yapıyormuş gibi ona buna para vereyim yayıncı getireyim oynanır kafasından da çıkın. Reklama hayvan gibi para basıp ünlülere story çektirip ünlü yayıncılar getirip gene tutamayan sunucular gördük.

Çelişki var, çocuklar sıkılıp bir de farklı şeyi deniyor ama klasik sisteme bağımlı olmuş diyorsun, bağımlı olsa o zaman niye çıkıp geliyor?

Basit modlarda (Skyblock - Factions - Towny - Survival vb.) genel beklentiler vardır her zaman, gayet normal bu modlar topu topu 13-14 yıldır oynanıyor. Farklı sistemi yedirmenin ve oyuncuya beğendirmenin bir sürü yolu var, ama çıkıp sadece bakın ben farklı yaptım hadi gelin diyemezsin.

Ayrıca hem klasik sistemleri tutup hem de kendi sistemlerini de ekleyip birleştirebilirsin, klasik sistemleri geliştirip klasik sistemde bazı can sıkıcı sevilmeyen taraflarını düzeltip geliştirebilirsin. Fakat günün sonunda açtığın mod basit bir mod, kısıtlısın yani

Skyblockta bir MMORPG açmak ile komple tam anlamıyla serbest bir MMORPG açmanın arasında dağlar kadar fark var, skyblock mmorpgsinde gene skyblock oynuyorsun günün sonunda mesela, ne kadar rpg olsa da tabanı skyblock. Çok farklı bir şeyler yapıcam diyorsanız bence tabanınızı basit mod yapmayın, olan basit modu geliştiricem derseniz yapabilirsiniz ama bunda kısıtlı olduğunuzu bilmeniz lazım, ve yaptığınız geliştirmeyi dikkatli ve yedirerek yapmanız gerek.
Çelişki yok aslına o şekil gözüküyor olabilir fakat sen bağımlı olduğun oyunu belirli süre bırakabilirsin veya o dönem o oyundan sıkılabilirsin orayı bırakırsan başka yere gidersin veya gitmeyedebilirsin. bu yüzden başka yerlerden gelen oyuncular ve bırakan oyuncular senin sunucuna çok uzun süreler boyu bağımlı olmak zorunda yoksa kim bir tane sunucuyu sınırsız oynuyor :D

Ayrıca reklam konusunda hatalı düşünüyorsun reklam olmadan kitleye nasıl erişeceksin? sunucuyu açıp başka sunucuya kendi ip ni atman bile reklamdır ne kadar büyük dc sunucun olsada oraya everyone atmakta bir reklamdır izlediğin her video aslında başlı başına bir reklam. tüm videoların amacı kitleye erişmek takipçi kazanmak ve büyümektir. İnsanlara sunucunu göstermek ve yeni oyuncuları çekmek ayrıca bırakmış bir oyuncuyu sunucunu hatırlatmak için reklam büyük bir gerekliliktir. Reklam verip tutmayan sunucular demişsin onlar bence planlı bir reklam çalışması yürütmemiş yoksa dünyada milyar dolarlık reklam hacmi varken sıfır reklamla başlamak veya büyümek imkansıza yakın. Sadece tek sorun bu reklamların ciddi pahalı olması bazı kanallar 2k ya kadar shorts reklamı yaptırıyor zaten bu yüzden kendi reklamımızı yapmaya çalıştık oda pek olmadı bizde pek planlı yürütemedik herhalde .d

Ayrıca reklam konusunda hatalı düşünüyorsun reklam olmadan kitleye nasıl erişeceksin?
reklam yapılmasın diye bir sey demedim ki? sunucum iyi bi reklam yapsam tutar kafasindan cikin dedim, yani reklama cok guveniyorsunuz, ondan sonra sunucu tutmayinca reklam yoktu ondan diyorsunuz, bunu diyenlerin cogu dunyanin reklamini yapsa gene tutmayacak zaten.

sunucunun tutmasindaki en onemli faktor reklam degil, elbette berbat sunucu acip reklama abandi diye tutanlar var, ama bunlar şanslı olanlar, bunu deneyip tutamayan bir suru sunucu var, ayda 20 tane sunucu acilip bunu denese 19 kapanip 1 tanesi tutuyor, o 1 taneyi gorunce oha demek ki yapiliyor denliyor, survivorship bias diyoruz buna.

Son düzenleme:
bak simdi, surekli p2w kalitesiz sunucular tutuyor deniliyor ya, cunku bu sunucular kucuk yastakileri bagimli etme yontemlerini uyguluyor, manipule edebiliyor, kumar sitesi taktiklerini kullanan bile var, bir suru p2w aciliyor ama sadece bunlari yapanlar tutuyor adamlar kafayi buna calistiriyor.

Boyle bir piyasada sizin siradan klasik sunucular acip rekabet etmeniz mumkun degil.

Gunumuzde tutmak icin sunlardan birisine sahip olmalisin.
- Ya kucuk yastakileri baglamayi bileceksin
- Ya p2w sunucular gibi cafcafli seylerle dikkat cekeceksin
- Ya cok sansli olacaksin sansa bala tutacaksin
- Yada kaliteli ugrasilmis sunucu acmayi bileceksin.

Bunlardan hicbirini yapmadan sunucu acarsan istedigin kadar reklam bas tutamazsin. Youtuber sunuculari bile tutmuyor cunku adamlar sunucu acmayi bilmiyor birisine yaptiriyor. Ne kadar youtuber olsa bile gene tutmuyor. Artik laylaylom acayim sonra reklam veriyim her turlu tutar zaten donemi bitti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl