Minecraft Sunucusu Kitle Büyütme - Toplama Yolları Nelerdir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rentr_

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
66
Minecraft
Rentr_

Discord:

rentr

Merhaba dostlarım. Uzun süredir arkadaşımla minecraft sunucusu açıyoruz. Fakat her sene aynı yerdeyiz hiçbir büyüme geliştiremiyoruz.

Evet bu işlerin zaten kolay olmadığını bende biliyorum fakat 3. senemiz ve sunucumuz hala bir gelişim sağlayamıyor. Elbette hemen olmaz
Fakat ciddi bir şekilde bu durum bizi yordu. Büyük bir sunucu sahibi (Reklam olmaması için vermiyorum.) Kendi içeriklerinizi hazırlayın anca o şekilde Büyürsünüz demişti. Tabii bizde hemen o plana koyulduk ama 3 Yt hesabı 2 platformda totalde 300 video paylaştık sadece rvip+ verdiğimiz zaman fazlaca oyuncu geldi sonra gene herkes toz olup gitti. Bu süreçte bazı shortslarımız tuttu fakat genel olarak gelişme yaşanmadı gene geriledik. Ayrıca çok az kitleli sunucular bile 5 - 10 oynanırken bu kadar çabaya rağmen sunucu gene 0 kişide kaldı.

Ücretli reklam konusunda da genel videoları 1k izlenen youtuberlarada nerdeyse 900 tl gibi fiyatlar vermek mantıklı gelemiyor. Ayrıca çoğu youtuber
Dolandırıcılık yapıyormuş anladığım kadarıyla büyük sunucu sahiplerine kapıları her zaman açık fakat yeni sunucuları dolandırarak hem kendilerini sözde temiz tutuyorlar hemde parayı cebine koyuyorlar. Tabii bu herkes için geçerli değil :D

Kısacası sunucu işi beni yaktı bitirdi artık sadece kendimi developer gibi görebiliyorum sunucuyu her sene kendimiz sıfırdan yaptığımız düşünülünce
Aslında baya şey öğrendik ama nafile. Sizlerden önerileriniz nedir neler yapabilirim veya yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim.

Yanıt yazan herkese teşekkür ederim :heart:

Son düzenleme:
İşi sunucu olarak görmeyi bırakıp eğlence sektörüne çevirmelisiniz, conconcrafta bakabilirisin mesela. Devamlı olarak geliştirilmediği anda öleceğini de hesaba katmalısın yani bu tam zamanlı bir iş ve hayatını adamalısın

Yani youtuber olmalısın benim mantıklı gördüğüm yöntemle. Kitlesi olmayan insanların sunucu açması bana saçma geliyor, para yakmaktansa gerçekten insanları eğlendirmek için yola çıkılan bir motivasyonun çok daha etkili ve güçlü olacağı kanaatindeyim

Nasıl bir şey anlattığımı görmek istiyorsan iplusdvr kanalının minecraft yayınlarına da bakabilirsin, özellikle lav yükseliyor yayınları bana eski lehamam hunger games zamanlarını hatırlatıyor işini gerçekten eğlendirmek için yapan insan kalmadı gerçekten

Son düzenleme:
Zaten sunucuda olmadığım an yok her an yenilikler eklemeye çalışıyorum ki zaten sunucu baya bi f2w ona rağmen yardımlar ediyorum.
en son 100 kasa anahtarı gibi abartı olsada eğlenceli etkinliklerimiz oldu. ama sorun şu hiç gelişim göstermiyor oyuncu konusunda. zaten son 3 yılım nerdeyse bu konular üzerine geçti artık developer gibi hissedir oldum. tabii herkes başarılı olamaz belki bizimde eksiklerimizin olduğu bir kısım vardır ama artık o kadar azaldı ki yapabileceğim bir şey kalmadı. yazıdada yazdım yeni gelen herkese rvip verdik o derece :D

Zaten sunucuda olmadığım an yok her an yenilikler eklemeye çalışıyorum ki zaten sunucu baya bi f2w ona rağmen yardımlar ediyorum.
en son 100 kasa anahtarı gibi abartı olsada eğlenceli etkinliklerimiz oldu. ama sorun şu hiç gelişim göstermiyor oyuncu konusunda. zaten son 3 yılım nerdeyse bu konular üzerine geçti artık developer gibi hissedir oldum. tabii herkes başarılı olamaz belki bizimde eksiklerimizin olduğu bir kısım vardır ama artık o kadar azaldı ki yapabileceğim bir şey kalmadı. yazıdada yazdım yeni gelen herkese rvip verdik o derece :D
Oyuncularınla vakit geçirmen bile oyuncu kitlesinin büyümesinde ciddi katkı sağlıyor lakin günümüz ne yazık ki mc sunucusu açmak için pekte iyi değil bütün formüller tüketildi ve ekonomi yüzünden oyunlara ilgi de az özellikle minecraft gibi emek isteyen bir oyuna. Yeni türler üretmelisin ve en azından tiktok için bile içerik üretsen ciddi bir oyuncu kitlesi kazanabilrisin ana motivasyonun eğlendirmek olsun eğlenen insan oynar gayet basit bir mantık aslında

Dediğim gibi nerdeyse toplam 300 videoya ulaştık. günümüzde evet oyunculara ilgi az ama ben ticket açtıkları gibi ilgileniyorum
hatta bana en hızlı destek burda diye yazıyorlardı :d Aslında tüm formüller tükenmedi aynı sistemi daha az benzeri şekilde yapılabiliyor
mesela boxpvp de charm mantığı var ikinci ele alınca güç veriyor mesela biz bunu kanat şeklinde yaptık bir sopa tutması yerine kanatlar koyduk. hatta charm mantığını bir tık daha ileri götürüp çekirdek adına bir sistem yaptık envanterdeki belirli slota koyunca özellikler veriyor.
fikir fazla ama günümüzde bence büyük sunucu sahipleri çok fazla ilgi göstermiyor. haksız banlar gereksiz kötü rehberler belirli pluginlerle aynı sistemler falan ben bunların yerine her şeyin dengede olduğu temiz adaletli farklı ilgi çekici ortam yapmaya çalışıyorum ki fikirlerin bitmesinin sebebi dev olarak gelenlerin hep aynı şekilde çok sunucu yapıp artık farklı düşüncelere çıkamaması diye düşünüyorum. Tabii kurucularda bir o kadar uğraşmıyor parayı bas reklamı yap 200 oyuncu hayırlı olsun mantığı çoğu böyle bence.

suan piyasa 'daki cogu sunucu biryerden paket alıp editliyor sonrasında youtubere para veriyorlar ne hikmetse tutuyor cok garip emek veren kimse emegini doğru düzgün alamıyor piyasa gerçekten çok garip durumda

suan piyasa 'daki cogu sunucu biryerden paket alıp editliyor sonrasında youtubere para veriyorlar ne hikmetse tutuyor cok garip emek veren kimse emegini doğru düzgün alamıyor piyasa gerçekten çok garip durumda
Çok haklısın açtığım hiçbir sunucu hazır paket değil tamamen kendi el emeğimizle hazırladım. aslında tutmalarının diğer sebebide aynı sunucuyu oynamaktan sıkılan çocukların burayı deneyelim diyerek denemesi sonra oraya bağımlı olmasından kaynaklanıyor. genel sunucularda sistemler aynı olunca fark olmayınca orda oynasan neyine burda oynasan neyine. bize gelenler farklı sistem olmasın klasik sistem olsun diye gelen çok kişi var. türkiyede klasik emek verme oyuncuyu umursama paranı al çık. biri kiti 2000 tl ye satıyor biri sponsor+ getiriyor :D

Merhaba, altta bağlantısını bırakmış olduğum konuyu ziyaret edebilirsin.

Çok haklısın açtığım hiçbir sunucu hazır paket değil tamamen kendi el emeğimizle hazırladım. aslında tutmalarının diğer sebebide aynı sunucuyu oynamaktan sıkılan çocukların burayı deneyelim diyerek denemesi sonra oraya bağımlı olmasından kaynaklanıyor. genel sunucularda sistemler aynı olunca fark olmayınca orda oynasan neyine burda oynasan neyine. bize gelenler farklı sistem olmasın klasik sistem olsun diye gelen çok kişi var. türkiyede klasik emek verme oyuncuyu umursama paranı al çık. biri kiti 2000 tl ye satıyor biri sponsor+ getiriyor :D
Benim gördüğüm sunucuların tamamı sunucunun nasıl göründüğüne, guilerin nasıl tasarlandığına falan kafa yoruyor ama özünde hepsi aynı sıkıcı tükettiğimiz sistemler. Bu kafa yapısından çıkıp insanları gerçekten eğlendirmeye odaklanmalısın

Merhaba, altta bağlantısını bırakmış olduğum konuyu ziyaret edebilirsin.
Konunuz gayet açıklayıcı konuyu attığınız için teşekkürler fakat bunlar hiç bilgi bilmeyenler için uygun diye düşünüyorum. sunucumuz gayet yeterli bir sisteme sahip ama belkide tek hatamız skyblock sunucusu açmamış olmamız olabilir :D

Konunuz gayet açıklayıcı konuyu attığınız için teşekkürler fakat bunlar hiç bilgi bilmeyenler için uygun diye düşünüyorum. sunucumuz gayet yeterli bir sisteme sahip ama belkide tek hatamız skyblock sunucusu açmamış olmamız olabilir :D
Bu konuda temelden bir anlatım yapmıştım, fakat detaylı incelersen reklam, pazarlama ve etkinlik bölümleri işine yarayabilir.

Bir kitle yaratmak istiyorsan, oyunculara kendini sevdireceksin ve oyunculardan uzak olmayacaksın.

Haklısınız oyunculardan uzak olmamak gerekir fakat galiba biz sevilmiyoruz :D her gün oyundayız ayriyetten yeni gelenlerle bazen bizzat ben ilgileniyorum ki sunucuda kendimizi daha ne kadar sevdirebilelim etkinliğe geç gelenlere ödüllerini veriyoruz talep açarlarsa. onun harici sosyal medyada zaten içeriklerimiz var fakat ne kadar izlenirse izlensin oyuncu gelmiyor tamam hemen olmayacak fakat açalı 60 gün oldu etkinlikler harici max kişi 18 görebildik ki yeni sezon başladı gene etkinlikler yapıyoruz ama hepsi toz olup gitti

Haklısınız oyunculardan uzak olmamak gerekir fakat galiba biz sevilmiyoruz :D her gün oyundayız ayriyetten yeni gelenlerle bazen bizzat ben ilgileniyorum ki sunucuda kendimizi daha ne kadar sevdirebilelim etkinliğe geç gelenlere ödüllerini veriyoruz talep açarlarsa. onun harici sosyal medyada zaten içeriklerimiz var fakat ne kadar izlenirse izlensin oyuncu gelmiyor tamam hemen olmayacak fakat açalı 60 gün oldu etkinlikler harici max kişi 18 görebildik ki yeni sezon başladı gene etkinlikler yapıyoruz ama hepsi toz olup gitti
at da bakalım hiçbir bilgi vermedin

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl