Çözüldü Minecraft sunucusu için RAM miktarı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Domatees

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
0
Minecraft
Domatees

Discord:

zbab#0001

Geçen sene yine tam bu zamanlar forumda bu soruyu sormuştum ve bazı arkadaşlar çok güzel yardımcı olmuşlardı fakat yeni gelen güncellemeler, yeni moblar vs. vs. derken oyunda bir senede bir çok değişiklik oldu. Sömestr tatilinde arkadaşlarımla eğlence amaçlı bir minecraft sunucusu açmayı düşünüyoruz. Sadece sunucunun bizi rahat oynatması ve aşırı pahalı olmaması lazım. Yaklaşık 15 kişi(15'i aşabilir veya 15'den az da olabilir) rahat rahat elitra kullanabileceğimiz gezebileceğimiz bir sunucu alıcaz geçen seneden arkadaşların dediği bazı şeyler aklımda. En önemlisi kalitesiz Xeon işlemciler yerine Ryzen veya İntel'in daha iyi bir modelini önerdiler. VDS işleriyle uğraşan arkadaşlarımdan duyduğum güvenilir bir sitedeki bazı AMD ve İntel'den 3 tane planı aşağıya bıraktım. Sizce en iyi f/p olan ve rahat rahat bizi uğraştırmadan oynatacak sunucu hangisi olur?

Ekli dosyalar

• 1705248324154.png
    1705248324154.png
    32,8 KB · Görüntüleme: 178
  • 1705248339329.png
    1705248339329.png
    29,4 KB · Görüntüleme: 174
Fiyatlara ne olmuş ya :sohappy:

Eğer 15 kişilik arkadaş grubunla oynayacaksanız son sürümde Ryzen 3960X/5900X işlemcili 8GB'lık bir sunucu sizi götürür diye düşünüyorum rahat oynamak isterseniz. Ekleniti vs kurmayacağınız için şahsen RAM'den çok dünyayı renderlaması için işemciye önem vermeniz daha doğru olur.

Eğer hatam varsa arkadaşlar beni düzeltir :>

Fiyatlara ne olmuş ya :sohappy:

Eğer 15 kişilik arkadaş grubunla oynayacaksanız son sürümde Ryzen 3960X/5900X işlemcili 8GB'lık bir sunucu sizi götürür diye düşünüyorum rahat oynamak isterseniz. Ekleniti vs kurmayacağınız için şahsen RAM'den çok dünyayı renderlaması için işemciye önem vermeniz daha doğru olur.

Eğer hatam varsa arkadaşlar beni düzeltir :>
Fiyatlar çok artmış hocam. Eklenti olarak vanillayı çok bozmayacak şeyler kuracağız zaten. Sunucunun ana odağı vanilla üzerine tpa gibi biraz eklentiler eklemek olacak zaten ama bazen modlu sunucu da oluşturabiliriz yani kuracağımız modlar da öyle aşırı zorlayacak modlar olmaz muhtemelen. Yine de yeterli olur mu 8gblık paket?

Fiyatlar çok artmış hocam. Eklenti olarak vanillayı çok bozmayacak şeyler kuracağız zaten. Sunucunun ana odağı vanilla üzerine tpa gibi biraz eklentiler eklemek olacak zaten ama bazen modlu sunucu da oluşturabiliriz yani kuracağımız modlar da öyle aşırı zorlayacak modlar olmaz muhtemelen. Yine de yeterli olur mu 8gblık paket?

Denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum. Bakatığım kadarıyla yeterli.

15 kişilik bir grupla oynayacaksınız 8 gb ram yeterli olur sizlere

8GB ram'li bir sunucu alabilirsin. Son sürüm ise güçlü işlemcili bir paket alabilirsiniz.

bahsettiğim modlar için de yeterli olur mu hocam 8gb yoksa 10 mu tercih etmeliyim
Ne kadar modları kuracaksınız ve modlar oyuna yüksek derecede değişikliğe uğratan modlar mi?

Bence Keyubu'yu deneyebilirsiniz hangi hosting bilmiyorum ancak çok pahalı. (Fikir.)

Ne kadar modları kuracaksınız ve modlar oyuna yüksek derecede değişikliğe uğratan modlar mi?

Bence Keyubu'yu deneyebilirsiniz hangi hosting bilmiyorum ancak çok pahalı. (Fikir.)
Modları vanilla sunucusundan bağımsız kurucaz arada bi oynarız diye düşünüyorum. Keyubudan hangi paketi önerirsiniz peki baktım ama az çok fiyatları aynı gibi.

Modları vanilla sunucusundan bağımsız kurucaz arada bi oynarız diye düşünüyorum. Keyubudan hangi paketi önerirsiniz peki baktım ama az çok fiyatları aynı gibi.
Keyubu'nun fiyatları değişmiş sanırım. Bende baktım böyle değildi diye hatırlıyorum, neyse. Modlar ağır olacak ise 10-12gb bir sunucu tavsiyemdir. Benim bildiğim kadarı ile her oyuncu sunucuya girdiğinde (modlu sunucu için) modlar her oyuncuda tekrar tekrar yükleniyor ve bu da lag vb. problemler doğruyor.

Keyubu'nun fiyatları değişmiş sanırım. Bende baktım böyle değildi diye hatırlıyorum, neyse. Modlar ağır olacak ise 10-12gb bir sunucu tavsiyemdir. Benim bildiğim kadarı ile her oyuncu sunucuya girdiğinde (modlu sunucu için) modlar her oyuncuda tekrar tekrar yükleniyor ve bu da lag vb. problemler doğruyor.
Sağolun hocam teşekkür ederim

Sunucu hizmeti için sadece Keyubu'yu değerlendirmeyin derim. Ortalama olarak aynı özellikleri sunan bütün firmalar benzer fiyatlar çıkaracaktır.
Hızlı bir destek, yeni donanımlar ve bunların yanında daha ucuz bir sunucu için @EXORAS'ı tercih edebilirsin. Keyubu ile ~100TL'lik bir fark bulunuyor aralarında. (8 GB paket baz alınmıştır.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl