Rehber Minecraft Sunucunuzu Daha Fazla Geliştirmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rentr_

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
66
Minecraft
Rentr_

Discord:

rentr

Minecraft Sunucusu Geliştirme Yolları

Ondan Önce Anlatmak İstediklerim Var...
Bu yıllarda sunucu açan çok fazla kişi var ve bende buna dahildim. bu yüzden sizlere son 3 yılda edindiğim bilgileri ve minecraft kitlesinin sevdiği her şeyi anlatmaya çalışacağım!

Sunucu geliştirmek aslında koskoca dağı her gün tırmanmaktan farksız. Uzun uğraşların ve çabaların sonucunda başarıya ulaşılabiliyor. Oyuncuya bir yenilik sunmadan yani o dağı tırmanmadan malesef ki gelişmek zor. Bu yüzden her an emek vermeye yeni düşünceler çıkartmaya çalışmak hem oyuncu hem de sizin sunucunuzun geleceğini olumlu anlamda etkileyecektir.

Şimdi Adım Adım Sunucu Geliştirme Yollarına Bakalım!

1.) Sunucuya Aktif Önem Gösterin: Bunu yukarıdaki yazıda da konuştuk fakat burda başka detaylarda var. Sunucuya her zaman yenilik eklemek bir yerden sonra önemi azaltır. Aktif olarak discord sunucunu stabil etmek veya yeni sezonda kredi çekilişi yapmak daha fazla sunucunuzun gelişimini sağlayabilir.

2.) Sunucuya Yenilikçi Yaklaşın: Sunucunuz bir skyblock sunucusuysa ve yeni bir sistem ortaya çıktıysa o sistemi sizde ekleyin. O sistemi eklemek veya üstüne geliştirme yapmak hem sunucuya gelen kişilere hem de oyuncular sunucunuz hakkında olumlu düşünecektir.

3.) Oyuncularla Bağ Kurun: Resmiyet devri yavaş yavaş kapanıyor. Oyunculara kuralları bile resmi kurallar tablosunu atmak yerine bunu yapmak yasak ve sebebi var diyerek oyuncu ile özel olarak konuşmak hem oyuncuya hem de sunucu içerisindeki kişilerinde belirlediğiniz kuralları uygulanmasını kolaylaştırır. Ayrıca oyuncular ile oyunu oynamak veya sunucuda bulunmanız veya sunucuya girip event yapmanız bile oyuncularla bağ kurmanızı sağlayacaktır.

4.) Paraya Değil Eğlenceye Odaklanın: Sunucu açıcaksanız oyuncular oynasın bir ortam oluşsun diye sunucu açın. Sunucuda bir kitle eğer sunucuyu oynarken eğlenebiliyorsa yada farklı sunucuya girmek yerine sizin sunucunuzda kalabiliyor olmalı. Bunu yapabilmenin de tek yolu P2W dengesini ayarlamaktır. Sunucunuzda fazla kişi olmaya başladığında zaten paranın gelmemesi çok zor ihtimal. Ama en önemlisi sponsor kitinin üst versiyonu sponsor+ kitini çıkarmamak.

5.) Lagsız Oynanabilir Bir Sunucu: Lag sorunu eğer bir pvp sunucusu açacaksanız berbat bir sorundur. Aynı şekilde bir towny veya survival sunucusu açmakta fazlaca işlem gücü ister. Bu yüzden güzel bir hosting firmasından gerekirse almanya lokasyonlu bir host almanız gerekmektedir.

6.) Adaleti Sağlayın: Sunucunuzda kesinlikle adaleti sağlamanız gerekmektedir. Sunucuda adalet olursa küfür eden birisi ceza alırsa veya hile açan birisi süreli ban yerse sunucu içerisinde oyuncular için daha dengeli oyun deneyimi sunulur.

7.) Bir Sosyal Medya Sayfası Açın: Sunucunuz için bir sosyal medya sayfası açmak ve oraya videolar atmak daha fazla kişinin sunucuya gelip gelişmesini sağlayacaktır.

8.) En Önemlisi.. Asla Pes Etme: Sunucunuz belki ilk ay 10 aktifi bile geçmeyebilir. Ama asla umudunuzu yitirmeyin ve her daim çalışmalarınıza devam edin. Genel olarak umudunu kaybetmiş hayallerinden vazgeçmiş olanlar kaybeder. Her an sunucuyu düşünmeyin ama onuda unutmayın onu kucaklayın.

Kısacası her şey sizin elinizde dostlarım. Emeğiniz ve düşüncelerinizi sunucuya geçiremedikten sonra veya yan gelip yatmak gerilemenize sebebiyet verecektir.

Ayrıca bu benim ilk rehberlik konum. sizlerin düşüncesi benim için çok önemli! Yorum yaparak eklenmesi gereken veya değişmesi gerekenleri belirtebilirsiniz.
İyi Forumlar Dilerim!

Son düzenleme:
Kemik kitle kazanmaya özen gösterin

Kemik kitle kazanmaya özen gösterin
Evet yazı içerisinde 15 - 20 kişilik bir kalıcı kitleniz olsun yazmıştım fakat geliştirme rehberi olduğu için sildim. Büyümek isteyenler için tespitin çok doğru.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl