Çözüldü Minecraft Sunucunuza Nasıl Daha Fazla Oyuncu Çekersiniz?

Sizce paylaştığım bu yazı yararlımıydı?

• Evet

Oy: 1 50,0%
  • Biraz

Oy: 0 0,0%
  • Hayır

Oy: 1 50,0%

• Kullanılan toplam oy
    2
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MCOnlineSupport

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
2
Herkese merhaba. Biliyorsunuz ki şuanda biz bilmesek bile hiç oyuncusu olmayıp çıldıran sunucu sahipleri var.
Bunlar da sunucularını nasıl daha kaliteli yapabilecekleri hakkında kendilerini yoruyorlar. İşte bende bu konu için bir yazı yazayım dedim.

1- En önemlisi en çok oynanan sunucu temasıyla başlamanız gerekmekte. Tabi ki seçtiğiniz temayı en profesyonel şekilde ayarlamanız lazım.

2- Rakamlarda oluşan IP Adresleri oyuncular tarafından ezberlenmesi zor olduğundan sevilmez. Ayrıca sizin IP Rakamlardan oluşuyor diye 'Kesin Bu Sunucuyu Bir Velet Açmıştır' deyip geçebilirler. Siz siz olun o tür insanlara aldanmayın. Ama benim önerdiğim IP adresleri genellikle Sunucuİsmi.com veya Play.Sunucuİsmi.com vs. adresler.

3- Sunucu da daha önce hiçbir sunucu da kullanılmamış özellikler, skriptler vs. ekleyin. Bunlar sunucunuzu en yüksek seviyelere çıkartabilir. Ayrıca plugin'ler üzerine daha çok yoğunlaştıktan sonra mimari olaylara girişebilirsiniz.

4- Sunucunuz eğer büyük bir sunucu olacaksa fazlasıya RAM önemlidir. Çünkü her plugin, her map ram içerisinde büyük yer kaplar. Ayrıca sunucunuz da lag olmaması için iyi ve kaliteli hosting firmalarından hosting almanız lazım. İnternete zaten direk En İyi Hosting Firmaları yazınca bir sürü sonuç karşınıza çıkacaktır.

İsterseniz Ram'iniz, Hosting'iniz iyi olsun. Kalite En Önemli Etkendir.
Sunucunuz da kalıcı oyuncu tutmak istiyorsanız çok fazla yaptığınız işi abartmayın. Oyuncularınızı gereksiz yere canınız sıkıldı diye trollemeyin. Zaten eğer oyuncuları trollerseniz oyuncular o sunucuya bir daha bakmaz.

Sunucu haritanızın benzersiz olmasına önem verin. Alıntı veya çalıntı haritaları tercih etmem. Çünkü oyuncular bunun farkına varır ve o haritada oynamaktan sıkılır.

Arada sırada sunucunuz da imkanınız varsa çekiliş vb. yapın. Ve de oyuncuları paralı eşya veya özellik almaya zorlamayın.

Eminim ki bu dediğim şeyleri yaparsanız sunucunuz tutar. Ama dediğim gibi sunucunuz diğer sunuculardan benzersiz olmalı. Herkese iyi forumlar :)

Güzel olmuş basit ve net yazmışssın eline sağlık

Güzel bir konu olmuş aslında yararlı bence bunu sabitleyin @smt287

Kaliteli olmak oyuncuları zaten sunucunuza bağlar :)

aradağım konu ayrıca bot koruması da eklenmeli bot atılması ve bug önlenmeside önemli bot saldırılarını engellemeye çalışan hostlar varki forumlarda bunları görebiliyoruz birçok konu var hostlarla ilgili

Bu olaylar kişiden kişiye değişir

Çoğu kişi için yararlı bir konu önerilerini hoş buldum. :halay:

güzel ve yararlı konu tebrikler göz önünde bulunduracagım şu play.sunucuismini yapamadım ama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl