Sol Reklam
  • Moderatör Ekibi Alımları Aktif!
    Merhaba Ziyaretçi!, Forumumuzun moderatör ekibine katılmak ister misiniz? Yetkili market, yetkili sistemi ve başvuru formu gibi birçok bilgiye ulaşmak için buraya tıklayın.

Minecraft Sunucunuz İçin Windows mu Linux mu Tercih Edersiniz?

Minecraft Sunucunuz İçin Windows mu Linux mu Tercihiniz?

• Oy Verenler
    39
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Proomp

Foreda
WellSetups
Elmaslar
186
Puanlar
4.530
Yer
Gasperich
Discord İzni

Discord:

proomp

Minecraft sunucunuz için Windows mu yoksa Linux mu tercih edersiniz, neden?

Performans açısından kesinlikle Linux, ama paketi düzenlerken Windows daha rahat geliyor.

Minecraft sunucunuz için Windows mu yoksa Linux mu tercih edersiniz, neden?
Linux kullanabilmeyi çok isterdim gerçekten çok optimize ve makinayı yormayan bir yapıda ama malesef windows kullanıyorum...

Linux tercih edilmelidir. Sistem seçiminde bence en önemli faktörler, performans, güvenlik ve özelleştirilebilirlik olmalıdır. Linux, Windows'dan daha hafif bu da sistemin daha az kaynak (ram ve cpu gibi) tüketmesini sağlar. Oyuncu sayısı arttıkça ihtiyaç duyulacak sistem gereksinimi de ortantılı olarak artacak ve sistemi yükseltme gerği duyulacak. Linux kullanımına bu gereklilik bir süre daha gündemde olmayacak.

Güvenlik konusunda ise Linux'un Windows'a göre daha güvenli olduğunu düşünüyorum çünkü Linux, kullanıcısı tarafından tamamen yapılandırılabilen bir sistem. Başlıca, kullanıcı ve grup izinleri, güçlü ve özelleştirilebilen IPTables, SELinux ve AppArmor gibi güvenlik modülleri, güvenlik takıntısını giderebilecek özellikler.

Kabaca toparlamam gerekirse, Linux: Windows'un hantallığı ve özellik bakımından eksikliği karşısında her alanda kullanılması gerektiğini düşündüğüm bir sistem. Açık kaynaklı olması, devasa bir geliştirici/kullanıcı topluluğunun bulunması (yardımlaşmaya ve yeni bilgiye açık bir topluluk) ve dibine kadar özelleştirilebiliyor olması Windows'un Linux karşısında teknik ve proje kullanımlarında yetersiz olduğunu gösteriyor. Yani dostlarım rahatınızda düşkünseniz Windows'dan devam edin fakat biraz heyecan arıyorsanız Linux'ta eğleneceğinizin sözünü verebilirim.

linux for human beings.

1 2gb ram fazla alıp windows kullanırım kafa rahat

linux çok daha verimli ama türk mc kitlesi genel olarak windows tercih ediyor

maalesef windows performans açısından linux isterdim ama linux biraz zor, paketi düzenlerken vesayre windows daha kolay olduğu için windows

Windows kullanmak daha kolay geliyor.Paket düzenlerken falan.Ama linuxu kullana bilsem kullanırdım.

Tabii ki linux ama linux kullanmayı bilmiyorum. Keşke bilsem çok faydalı.

Linux ama windows devam:cool:

Artık oyun oynamak dışında tüm işlerimi Linux'te yapar oldum. Çok hafif, bilgisayarı yormuyor ve tasarımı hoşuma gidiyor (Ubuntu). Tüm linux distroslarına bakarak sizin için uygun olanı seçebilirsiniz. Artık modern Minecraft sunucularında işlemci peformansı önemli. Bu yüzden arka planda işlemciyi yormayan, boşta sadece 300 mb ram kullanan Linux, Windows Server'a göre daha iyi performanslıdır diyorum.

Bahsettiğiniz gibi Linux her ne kadar performans ve güvenlik açısından iyi olsa da kullanımı karmaşık ve Windows daha kolay ve basit bir arayüze sahip. Aslında sunucular için basit düzeyde ogrenmek zor değil sadece birkaç dakika uğraş istiyor. Sonrasında birkaç pratikle alışıyorsunuz. Sunucular için linux nasıl kullanılır diye bir bilgilendirme konusu açalım güzel olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı