Çözüldü Minecraft sunucumuzu kendi makinamizda açabilmeliyiz!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CAN147
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 566
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CAN147

Ahanda Zümrüt!
Elmaslar
665
Discord İzni

Discord:

CAN147#1757

Merhaba ben bayadir hosting şirketleri kullaniyorum tam 4 senedir ve birisi çok iyiyken bir zaman sonra kendini berbat ediyor bu yüzden kimseye muhtaç olmadan hostinglerin ddos korumalari da çok kötü zaten kimseye muhtaç olmadan kendi makinamiza açsak sunucumuzu? hub olarak açiçağim ne kadar internet hizina ihtiyacim var ve batihost veya rabisu gibi hostinglerden aldigim makinayla tek farki internet hizi mi?

Ben bu makinayla kendim istediğim gibi sunucuyu kendi makinamda kuramazmiyim?
Makinamin: 16 gb ram
İşlemcim ise: 4 çekirdek

Kendi makinanda kurman tabi mümkün ama çok uğraş isteyen bir iş eğer ben yaparım diyorsan yap.
He bide şunu söyliyim elektirikler gidince makine doğal olarak kapancağı için evine mazotlu elektirik üretici kurman lazım ayrıca internet hızın 15-20 mps den az olmamalı

batıhost rabısuda bazen kasmalar olabılır ke ndı makınende bu ram e gore degısır kı ramınde baya guzel sunucyua tam uygun ramı verırsen kasmalar olmaz ve ınternet hızıda etkıler bunu

kendin kurabilirsin tabi çok zor bişey değil ama ben okadar internet hızı ram basıp pcmi 7/24 çalıştırmaktansa giderim vds alırım şahsen

Açıkçası kişisel bilgisayarınızdan bu işi yapacaksanız hiç girişmeyin derim. Fakat gerçekten sunucu aldıysanız bazı altyapısı olan şirketlerin aylık ücretle sunucu barındırma hizmeti vardır.Sınırsız internet altyapısı ,kesintisiz elektrik gibi güzel seçenekler sunuyorlar.Orada barındırarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Kendi makinanda kurman tabi mümkün ama çok uğraş isteyen bir iş eğer ben yaparım diyorsan yap.
He bide şunu söyliyim elektirikler gidince makine doğal olarak kapancağı için evine mazotlu elektirik üretici kurman lazım ayrıca internet hızın 15-20 mps den az olmamalı
Bilgisayarim laptop jarzi 2 3 saat gidiyor allaha şükür :D
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Açıkçası kişisel bilgisayarınızdan bu işi yapacaksanız hiç girişmeyin derim. Fakat gerçekten sunucu aldıysanız bazı altyapısı olan şirketlerin aylık ücretle sunucu barındırma hizmeti vardır.Sınırsız internet altyapısı ,kesintisiz elektrik gibi güzel seçenekler sunuyorlar.Orada barındırarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Zaten eklentileri kendim yaziyorum pek fazla kasicagini lag sorununu olcagini düşünmiyorum ama şu internet problemi canımı sıkıyor gerisi rahat bence :)

Bilgisayarim laptop jarzi 2 3 saat gidiyor allaha şükür :D
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Zaten eklentileri kendim yaziyorum pek fazla kasicagini lag sorununu olcagini düşünmiyorum ama şu internet problemi canımı sıkıyor gerisi rahat bence :)

Bu olayın eklentileri kendi yazıp yazmaman ile alakası yok.
Verdikleri özellikleri senin bilgisayarın sağlayamayabilir internet cpu ram frekansı vs.
Çok profesyonel olmasına gerek yok dersen o zaman açabilirsin tabi.

Elektirik, ses ve soğutma başına bela olur.
GPU, CPU ve RAM'in iyi olmalı ki bunlar çok pahalı.
İnternetin en az (upload 500mbps) olmalı. (Bu Türkiye'de ateş pahası.)
Bunları hepsini yaptın diyelim port sorunları ortaya çıkacak.
Bakımını ve güncelleştirmelerini yapmalısın.
Tavsiye etmem.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl