Minecraft sunucumun stabilitesi için hangi işletim sistemi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ImBrother
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 309
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ImBrother

Fırında Isıttığım İlk Taş
Elmaslar
17
İyi forumlar arkadaşlar..!

Minecraft 1.16.5 tabanlı sunucum için hangi işletim sistemi sunucuma fazla etki etmez ve hafif bir işletim sistemi olur?

debian 12 veya ubuntu 24.04 . ubuntu bence

güncelleme: windowsdan uzak dur.

Son düzenleme:
en iyi performans ve stabilite için ubuntu, lakin windows gibimasaüstü yönetemezsiniz, bilginiz olsun.

Merhaba,

Linux Ubuntu 22.04 kullanabilirsiniz. Opsiyonel olarak game panel kurarsanız daha kolay bir yönetime sahip olabilirsiniz, şahsen ben bu şekilde kullanıyorum ve çok memnunum.

İyi forumlar dilerim.

Şöyle sıralayım sen karar ver.

OSRAM TüketimiStabiliteKolaylıkNotlar
DebianÇok düşükYüksekOrtaMinimal kurulum önerilir
Ubuntu ServerDüşükYüksekYüksekBaşlangıç için iyi seçim
AlmaLinuxDüşükYüksekOrtaRHEL uyumlu, stabil
Arch LinuxEn düşükOrtaZorTam özelleştirme için ideal
Alpine LinuxUltra düşükYüksekZorMinimalist yapı, ileri düzey

Eğer “sadece Minecraft çalışsın, başka hiçbir şey istemiyorum” diyorsan, Debian Minimal kurulumu veya Ubuntu Server (LTS) çok sağlam tercihler olur.

Çok bildiğim konular değil fakat ekibimdeki geliştirici arkadaşlar Ubuntu 24.04 tercih ediyor

İyi forumlar arkadaşlar..!

Minecraft 1.16.5 tabanlı sunucum için hangi işletim sistemi sunucuma fazla etki etmez ve hafif bir işletim sistemi olur?
Ubuntu tabiki fakat eğer ubuntu kullanmayı bilmiyorsan Windows 2012 kullanabilirsin. iyi forumlar

Ubuntu tabiki fakat eğer ubuntu kullanmayı bilmiyorsan Windows 2012 kullanabilirsin. iyi forumlar
2012 artık ücretsiz güvenlik güncellemeleri almıyor en az windows server 2019 kullanmalısınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl