Çözüldü Minecraft sunucum için script yazmayı öğrenmeye çalışıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Curbic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 705
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Curbic

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
Curbic

Discord:

Curbic

Kendi sunucumu açmak istiyorum ve kasa market vip gibi scriptleri yazmak için hangi programlama dilini bilmek lazım ve hangi programları kullanmak lazım yardımcı olursanız çok sevinirim (bu işlere yeni başladım bilginize :p)

Öncelikle belirtmek isterim ki istediğiniz eklentilerin çoğuna
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
gibi sitelerden ücretsiz ve ücretli olarak ulaşabilirsiniz, yani aklınızda değişik bir eklenti yoksa sıfırdan kodlama ile uğraşmayın. Sorunuzun cevabına gelecek olursak Java veya Kotlin öğrenmelisiniz. Ne kullanıyorsun diye soracak olursan ben Java ile kodluyorum ve
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
kullanıyorum. İngilizce kaynaklardan araştırmanız sizin için daha iyi olur, Spigotmc wiki'sini aşağıya bırakıyorum.

Mesela ben bir itemi kasa için anahtar olarak ayarlamak istiyorum böyle birşey scriptler ile mümkün mü yoksa pluginler ile mi yapılabiliyor

ayrıca intellij de java mı kullanılıyor?

ben hazır bir kaynak kullanmak istediğimi söylemedim sadece bu tarz şeylerin scriptlerle yapılıp yapılamadığını sordum teşekkürler

Skriptleri yapılması basit küçük işler için kullanırlar genelde. Üst düzey şeylere kalkışmak istiyorsan java eklenti kodlamasına geçiş yapman gerekir. Skriptler ilede büyük projeler var fakat her zaman optimizasyon problemleri yaşamamak için büyük işleri java ile eklenti kodlayarak yapman daha mantıklı olur. Bunları öğrenmek istiyorsan ve anladığım kadarıylada herhangi bir temelin yok, buradan soru cevap şeklinde başlayamazsın. Bunun yerine youtube'dan video izleyerek başla öğrenmeye.

Skript documentationdan bakarak yapabilirsin

Çoğunun Plugini Mevcut Skripte Fazla Gerek Duymana Gerek Yok

skript yerine plugin kullanmanı öneririm

Skript kullanımı ve öğrenimi kolay birşey, yazılımda temelin varsa zaten 1 2 denemeyle çözebilirsin. Aşırıya kaçmadığın sürece skript kolaylık sağlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl