Rehber MINECRAFT SUNUCULARINIZDA NEDEN UBUNTU KULLANMALISINIZ?

wulnrydev

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
28
Minecraft
rivoles

Discord:

wulnry

Merhaba, bu konuda sizlere neden windows işletim sistemi yerine ubuntu kullanmanız gerektiğini açılayacağım. Ha eğer konuyu okuyacak vaktiniz yoksa kısacası ubuntu çok daha performanslı.
İlk öncelikle umarım iyisinizdir, direkt konuya giricem. Günümüzde büyük sunucuların örneğin Hypixel, Minemen Club vb. global sunucuların hepsi ubuntu kullanmaktadır, bunun en temel sebebi ubuntu bir arayüz olmadan çalıştırıldığında çok az ram ve işlemi kullanmasıdır. Windows işletim sistemi 2 ila 4GB arası ram kullanır fakat ubuntuda 200 ia 500MB arası yeterlidir. Bu sayede odak Minecraft sunucunuzda olur ve sisteminizi sunucuya daha fazla kullanabilirsiniz.

Ayrıca sadece performans konusunda değil, güvenlik konusundada ubuntu daha güvenli. Bazı arkadaşlar bunu duyduğunda şaşırabilir çünkü sonuçta Windows'dan bahsediyoruz fakat linux'da zararlı yazılım riski daha düşüktür, güvenlik güncellemeleri düzenli gelir ve ssh ile uzaktan güvenli bir şekilde yönetebiliriz.

Peki nasıl geçebilirim diye soranlar olucaktır, bazıları bunun zor olduğunu düşünebilir fakat hiç zor değil. Çok detaylı olmasada anlatacağım:
- İlk öncelikle 25565 portunu tcp olarak açın,
sudo ufw allow 25565/tcp
- Sonrasında sunucu dosyanızı linux makinenize aktarın (Visual Studio Code, Putty gibi uyguamalar kullanabilirsiniz.)
- Ardından sunucu klasörünüze giriş yapın:
cd klasörisminiz
- screen'i makinanıza kurun
sudo apt update
sudo apt install screen -y
- Sunucu klasörünüzdeyken yeni bir screen açın ve bu screene bir isim girin. (Başlatma kodunuzu linux ile uyumlu hale getirin)
- Son olarak sunucunuzu başlatın.

Daha detaylı anlatım için internetten yada bir yapay zekadan yardım alabilirsiniz ben çok detaylı olmadan temel çalışmasını anlattım. Bu arada bir uyarı geçiyim Linux'da maalesef ki çöp kutusu olmadığı için neleri sildiğinize çook dikkat edin, yedeğinizi eksik etmeyin. Ne olur, bir bakmışsınız sunucuyu yanlışlıkla silmişsiniz :(

Konuyu okuduysanız çok teşekkür ederim, sosyal bağlantılarım:
github.com/wulnrydev
wulnrydev.com

Geliştirme aşaması bitince ubuntuya geçeriz kim web panelle uğraşcak.

Geliştirme aşaması bitince ubuntuya geçeriz kim web panelle uğraşcak.
Sunucumu geliştirirken bile webpanel kullanıyorum. Pterodactyl veya pelican.dev tercih ediyorum kurulumları 5 dakikamı almıyor aşırı basit kullanımları var ve son derece rahatlar. Ubuntu geçtiğimden beridir dünya varmış diyorum.

Sunucumu geliştirirken bile webpanel kullanıyorum. Pterodactyl veya pelican.dev tercih ediyorum kurulumları 5 dakikamı almıyor aşırı basit kullanımları var ve son derece rahatlar. Ubuntu geçtiğimden beridir dünya varmış diyorum.
Denilebilinir şuanda windows kullanıyorum uzak masaüstü olayını daha kolay geliyor

8gb sunucu mu açmak istiyorsun +2gb fazla ram alırım windows kullanırsın.
Konu çok yetersiz ve üzerine uzatmak için kurulum anlatılmış hm...
Ubuntu sadece ram olarak kazançlı değil işlemci vs var ama anlatmaya üşendim
konu sahibi anlatmamış ben mi anlatıcam.

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 1

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl