Minecraft Sunucularının Durumunu Anlık Öğrenme + API

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zewlox

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
18
Minecraft
Zewlox
X
zzewlox

Discord:

zewlox

Herkese merhaba,

Uzun zamandır üzerinde çalıştığım küçük bir proje olan MCStatus’u paylaşmak istiyorum. Minecraft sunucularının durumunu, oyuncu sayılarını, motd bilgilerini, sürüm bilgilerini kolayca çekip gösteren basit bir API ve arayüz hazırladım.

Nedir Bu MCStatus?

Sunucu açık mı kapalı mı, kaç kişi var, hangi sürümde çalışıyor gibi bilgileri çekmek için bayağı kolay bir çözüm arıyordum. Elimde hazır bir şey bulamayınca kendim yazdım. İsterseniz kendi projelerinize entegre edebileceğiniz bir API, isterseniz de direkt kullanabileceğiniz web arayüzü var.

Özellikler

• Anlık sunucu durumu (online/offline)

• Aktif oyuncu sayısı ve maksimum kapasite

• Sunucu sürümü bilgisi

• Sunucu motd metni

• Basit ve hızlı API endpoint’leri

• PHP, Node.js gibi örnek kullanımlar

• Her IP için 15 dakikada maksimum 100 istek

• Sunucu ikonları 30 dakika boyunca önbellekleme

Nasıl Kullanılır?

Detaylı kullanım ve API dökümantasyonu için
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
’yi ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca proje içindeki örnek kodlara ve farklı dil desteklerine GitHub üzerinden ulaşabilirsiniz:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Herkese merhaba,

Uzun zamandır üzerinde çalıştığım küçük bir proje olan MCStatus’u paylaşmak istiyorum. Minecraft sunucularının durumunu, oyuncu sayılarını, motd bilgilerini, sürüm bilgilerini kolayca çekip gösteren basit bir API ve arayüz hazırladım.

Nedir Bu MCStatus?

Sunucu açık mı kapalı mı, kaç kişi var, hangi sürümde çalışıyor gibi bilgileri çekmek için bayağı kolay bir çözüm arıyordum. Elimde hazır bir şey bulamayınca kendim yazdım. İsterseniz kendi projelerinize entegre edebileceğiniz bir API, isterseniz de direkt kullanabileceğiniz web arayüzü var.

Özellikler

• Sunucu sürümü bilgisi

• Sunucu motd metni

Nasıl Kullanılır?

Ayrıca proje içindeki örnek kodlara ve farklı dil desteklerine GitHub üzerinden ulaşabilirsiniz:
gerçekden çok aradığım bir sistem çok başarılı eline emeğine sağlık!!

Daha görselleştirilip geliştirilebilir bir paylaşım olmuş başarılar

Herkese merhaba,

Nedir Bu MCStatus?

Özellikler

• Sunucu sürümü bilgisi

• Sunucu motd metni

Nasıl Kullanılır?

Merhaba, gayet güzel bir proje olmuş elinize sağlık. Ancak, bir sorum var bu projenin mcsrvstat.us'tan farkı nedir? Artıları, eksileri vesaire

Merhaba, gayet güzel bir proje olmuş elinize sağlık. Ancak, bir sorum var bu projenin mcsrvstat.us'tan farkı nedir? Artıları, eksileri vesaire
Merhaba, güzel soru.

MCStatus tamamen kendi ihtiyacıma göre yazdığım, daha sade bir sistem. Sunucunun online durumu, oyuncu sayısı, motd metni, sürüm bilgisi ve sunucu ikonunu çekebiliyor.

mcsrvstat.us kadar detaylı özellikler yok ( SRV kaydı çözümleme vs.), ama temel bilgiler için gayet yeterli. GitHub'da örnek API kullanımları var. Kendi sistemine entegre etmek isteyen biri için fazla uğraştırmıyor.

mcsrvstat.us kadar gelişmiş değil şu an ama sürekli geliştiriyorum. Daha fazla özellik ve iyileştirme de zamanla eklenecek.

Günlük/Haftalık/Aylık/Tüm Zamanlar Online istatistikleri eklenebilir.

Günlük/Haftalık/Aylık/Tüm Zamanlar Online istatistikleri eklenebilir
Bu sistem anlık veri çekmeye odaklıdır. Geçmişe yönelik istatistik tutmak, sistemi gereksiz yere karmaşıklaştıracak ek bir yük oluşturur. Özellikle daha önce hiç site üzerinde sorgulanmamış sunucular için böyle bir veriyi sağlamak zaten mümkün değildir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl