Sol Reklam

Minecraft sunucularına 2015'den 2023'e kadar neler oldu!?[Tartışma]

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KnightForApplez

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
64
Puanlar
13.420
Minecraft
KnightForEyes
Minecrafta uzun süredir oynamıyorum, Şuan 3-4 sene diyebilirim. Zamanında oyunun P2W olayı baya ortalamaydı. OPSkyblock ve Factionlar baya tutuyordu fakat şuan gerçekten hepsi mezarı boylamış gibi. Pay to win adeta yerin dibine vurulmuş (Battlepass, STANDART skyblockta "EDIT", Her 5 dkda bir "Sitemizde %50 indirim var" diyen sistem...) yani gerçekten tam bu para gözlülüğün sunucularda olayı ne? Sadece Triple AAA studyoları gibi paragözmü oldu bütün sunucular? Sizin görüşünüz nelerdir?

hiçbir sebep olmadan en azından yeni güncellemelerle gelen sistem yükleri, makine kiralarının ücretleri. Hevesi olup sermayesi olmayanın elinden bu geliyor

hiçbir sebep olmadan en azından yeni güncellemelerle gelen sistem yükleri, makine kiralarının ücretleri. Hevesi olup sermayesi olmayanın elinden bu geliyor
Minecraft sunucusu aslında eylence yerine açılmalı. Çoğu hep business mantığından açıyor ve gerçekten... %99'I aynı şeyden batıyor....

Her oyunun sonu böyledir zaten. Önce eğlenmek için oynarsın. Sunucular eğlence amaçlı açılır. P2W olayı yoktur. Sonra kâr amacı güden kişiler/şirketler olaya dahil olur, tabiri caizse "küçük esnaf" ölür. Kâr amacı güdenler P2W içerikleri dahil eder, haliyle daha çabuk gelişir. Daha kaliteli sunucularda, daha tecrübeli yetkililerle oynamak varken kim küçük sunucularda oynar ki?

Sonrasında bu küçük sunucular da P2W içerikleri eklemeyi denediler, indirim üstüne indirim yaptılar. Ticaretten zerre anlamayan kişiler kendilerini öldürdüler. "A sunucusunda oynamayın, B sunucusunda aynı elmas set daha ucuz orada oynayın" gibi saçmalıklar bile döndü. Şu an karman çorman ve oyuncular da bundan bıkmış durumda.

^ buna katılıyorum işte. Ama işte büyük sunuculardada Rust gibi wipe vb gelmediğinden oyunun pek zevki çıkmıyor. Herkes almış chestlerle dolu zırhlar, VIP setleri vb... Skyblock desen zaten adam olmuş 100k falan klasik skyblockda... Spawnerler falan dopdolu... (Kısacası grindlesen anlamı bile yok, Spawnerli adam senden çok daha üstün)
Eşitlik vb hiçbirşey kalmadı. At parayı kazan. Yani tek şey artık arkadaşlarla falan oynamak kaldı... Ya modlu oynarsın yada vanilla... Yada bi MiniGame tarzından Hunger Games (Kaldımı ki acaba xD) skywars vb falan atarsın. Onun dışında factions skyblock vb hepsi anlamsız oyunlar oldu... Bide sunucuya "Yeni" şeyler ekliyorlar... oda %70 zaten paid... Hani adeta Call Of Duty MW2 gibi bi microtransactions var. Hadi girelim hypixel gibi büyük sunucuya... Ula oralardada bazen ya lag oluyor (Benden kaynaklı) yada adam bulamıyorsun (herkez crackli olduğundan)... Yani ne diyim... Minecraft bence artık öldü arkadaşlar dışında oynicaksan.... Küçük sunucular eskiden baya tutuyordu... 30 Kişi vb çıkar eventlerle dolu bi oyun oluyordu... Şimdi millet ya yetkiye geliyor... Yada Cüzdan ile gelime sistemi için geliyor herhalde...

Evet burada ki bütün mesajlar genel olarak doğru ve haklı . Fakat , MC ölmedi dostlar, belki MC Türkiye şu an biraz ölü, çünkü içerik üretebilecek yeteri zeka veya deneyim sahibi olmayan kimseler , sunucu açmaya çalışıp cebine girecek paraya odaklanıp, birden oyuncularını ortada bırakıp kapatıyorlar. Evet , deneyimsiz veya yeterince aklı ermeyenlerin de 100 kusür oyuncusu olabiliyor.

Ben bazen şaşırıyorum, nasıl diye ama cevap ortada, insanlar içeriğe aç, en ufak bir şey ekleseler hemen atlıyorlar. Yapacak bir şeyleri yok. Bir Asya, Amerika sunucularında oynayamazlar nasıl olsa.

Bu en ufak şey ekleyen sunucularda, genelde kendilerine EN İYİSİ , EN YENİLİKCİSİ , BENİM ALETİM EN BÜ.... falan sallayıp..
oyuncuların aklıya oynuyorlar. Halkubi çoğu Itemsadder ekleyip , iki üç model ( silah, kozmetik ) eklemişler, kullanıkları MCMMO Plugin'nin bile orijinal değilken, orijinalliğini geçtim, düzgün dengeleyemeyip , bir dengesizlik olduğu zaman, editleyip düzeltmek yerine, ya oyuncuyu banlıyorlar, ya da tamamen özelliği kaldırıyorlar.. Daha Eşyanın , base özelliklerini bile değiştirmesini bilmeden, model ekleyip elmas kılıç olan eşyayı Thor'un Hammer'ı olarak kakalıyorlar.

Bir de, o yok mu kasa , V.İ.P , Lord ( özellikleri : /kit ebesinina** = Full netherite falan ama sunucu survival bruhh... spawner falan ... Bıktım dostlar.

Bunlardan bıktığım için, sahip olduğum bütün deneyimle, ayrı bir kafa, belki yurt dışında ki sunucularda bile olmayan bir sunucu açmayı deniyorum ( Gerçi, Asya ile tek başıma yarışamam. Onları es geçelim =] ) . Henüz daha yalnız ve yeni başladım ama 1-2 haftaya betasını versiyonunu açıyorum. Profilimden , DC ekleyip sohbete gelebilirsiniz.

Sadece haritası:

Ekler

• Sadeceharita.png
    Sadeceharita.png
    2,5 MB · Görünt.: 89
Her yükü hostinglere yıkmakta doğru değil. Hostinglerinde ödediği gerek ofis paraları gerekse elektriğe gelen zamlar. Bunların hepsi fiyat artışında önemli rol oynuyor.

Sunucu açmak için ciddi bir masraf yapmak ve vakit harcamak gerekiyor. Sunucu açıldıktan sonra da sürekli olarak yeni şeyler getirmek, oyuncular ile ilgilenmek gerekiyor. Bu nedenle tam zamanlı bir iş yapar gibi sunucunun ciddi bir kazanç sağlaması bekleniyor.

Sunucu açmak için ciddi bir masraf yapmak ve vakit harcamak gerekiyor. Sunucu açıldıktan sonra da sürekli olarak yeni şeyler getirmek, oyuncular ile ilgilenmek gerekiyor. Bu nedenle tam zamanlı bir iş yapar gibi sunucunun ciddi bir kazanç sağlaması bekleniyor.
Asıl sıkıntı Bunu business olarak deyil ya eylencesine... Yada Business olucaksa bile öne verilen hizmetler iyi olması lazım. Streamer Fanları vb deyil... Gerçekten featureleriyle kazanması lazım oyuncuyu. Fakat çoğu sunucu copy paste yapıp pluginleri editleyip geçmiş. Hadi zorlasak 1 oyuna fazladan 2-3 özellik ekliyip geçiyorlar. "BÜYÜK GÜNCELLEME" diyiyorlar...

Oyuncularla ilgilenmek deyil... küçük kardeşlerimize Tuzak kurmuşlar. Böylece bir yollarla para kazanıyorlar. Business deyil adeta Scam Operasyonu.

Artık 2023 de sunucu açıcaksan ya aşırı kaliteli (Sunucunun ekipmanı deyil Sunucu içersindeki Plugin vb emeği ve Farklı çeşit özellikler) yapıpta ona göre business yapıcaksın... Yada şöyle bi 1 ayda hemen herşeyi ayarlayıp açıp reklamı basıp üstünede bir streamer çekip para kazanıcaksın... Başka türlü RNG adeta Türkiyedeki durum. Belki gelirler belki gelmezler.

Fazladan ne söyleyebilirim bilemiyorum. Pek cümle toplama şeyim yoktur kusura bakma ama anlamışındır nelerden kastettiğimi...

Asıl sıkıntı Bunu business olarak deyil ya eylencesine... Yada Business olucaksa bile öne verilen hizmetler iyi olması lazım. Streamer Fanları vb deyil... Gerçekten featureleriyle kazanması lazım oyuncuyu. Fakat çoğu sunucu copy paste yapıp pluginleri editleyip geçmiş. Hadi zorlasak 1 oyuna fazladan 2-3 özellik ekliyip geçiyorlar. "BÜYÜK GÜNCELLEME" diyiyorlar...

Oyuncularla ilgilenmek deyil... küçük kardeşlerimize Tuzak kurmuşlar. Böylece bir yollarla para kazanıyorlar. Business deyil adeta Scam Operasyonu.

Artık 2023 de sunucu açıcaksan ya aşırı kaliteli (Sunucunun ekipmanı deyil Sunucu içersindeki Plugin vb emeği ve Farklı çeşit özellikler) yapıpta ona göre business yapıcaksın... Yada şöyle bi 1 ayda hemen herşeyi ayarlayıp açıp reklamı basıp üstünede bir streamer çekip para kazanıcaksın... Başka türlü RNG adeta Türkiyedeki durum. Belki gelirler belki gelmezler.

Fazladan ne söyleyebilirim bilemiyorum. Pek cümle toplama şeyim yoktur kusura bakma ama anlamışındır nelerden kastettiğimi...
Ne demek istediğini gayet iyi anladım ama şunu söylemek istiyorum ki eğlencesine sunucu açmak çok maliyetli bir aktivite. Eğlencesine açılan bir sunucu çok profesyonel olamaz. Sunucu için Logo, Alan Adı, Site Skripti, Harita ve Barınma Ücreti gibi bir dizi harcamalar yapmak lazım. Kimse bu kadar harcamayı eğlencesine yapmaz yapamaz. Bu harcamalar yapılmadan da profesyonel bir sunucu ortaya çıkmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı