Rehber Minecraft Sunucu Yönetim Kadrosu Nasıl Olmalıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rentr_

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
61
Minecraft
Rentr_

Discord:

rentr

Bu Gün Minecraft'ta Sunucu Yönetim Kadrosu Nasıl Olmalıdır Bunları Açıklamak İstedim.

Eğer sunucu piyasasına sert bir darbeyle inecekseniz sunucu yönetim kadronuzda bir o kadar iyi olmalı. Bu yüzden kadroyu nasıl ayarlayabilirsiniz veya hangi roller eklenmeli bunları konuşacağız!

Sağlam bir kadro nasıl oluşturulur?

1.) Deneyimli Kişilere Ulaşın: Bazı kişiler uzun zamanlar boyunca bu işlerle uğraşmış oluyor. Deneyimli kişilere ulaşmak hem sunucunun daha oynanabilir yer olmasını sağlayacak hem de düzen veya adalet daha rahat sağlanacaktır.

2.) Rütbe Sistemi: Eğer bir sunucu açıyorsanız hemen bir kişiyi acc veya admin yapamazsınız. Bu yüzden sunucunuzda mesela rehber olcak kişiler için deneme rehber rolü vermek onları denemek ve sonra yetkilerini arttırmak daha iyi olacaktır.

3.) Saygılı Bir Dost: Bir kişi sunucu yönetiminde olacaksa saygı kesinlikle en önemlisidir. Ne olursa olsun chat te küfür veya argo kullanmamalı ayrıca adaletli olmayı bilmelidir. Sırf kendisinin yakın dostu diye sunucuda küfür etmesine izin verdirmemeli veya banlanması gerekirse ban atabilmelidir.

4.) Yaş Problemi: Çok fazla yaşı küçük olan dostlarımız rehber veya admin falan olmak istiyor. Kesinlikle eğer deneyimi yoksa veya denesin öğrenir mantığında bakmayın herhangi bir rol vermeyin. Gerekirse 15 yaş altı hiçbir kişi yetkili kadrosuna girmemeli. Tabii bunu siz belirleyeceksiniz fakat 12 yaşındaki bir çocuktan disiplinli olabilecek veya mantıklı açıklamalar yapabileceğini pek düşünmüyorum.

Peki Kadro Tier Sıralaması Nasıl Olmalıdır?

1.) Deneme Rehber: Rehber olacak kişinin rehber olmadan önceki statüsünü belirtir. Kesinlikle bu rolü sunucunuza eklemenizi öneririm.

2.) Rehber: Rehber olacak kişiler sunucuda bir kişinin bir sistemi anlamadığında yardım alacağı ilk kişidir. Ayrıca rehberler chat düzenini de kontrol ederek saygı sınırını aşan kişileri muteleyebilir. Sunucunuzda iki tane Rehber olmasına özen gösterin.

3.) ACC (Hile Tespit): Bu kişiler sunucudaki hile korumasına takılmayan kişilerin hile kullanıp kullanmadığına bakan ve denetleyen birimdir. Sunucunuzda bir tane acc olmasına özen gösterin.

4.) Admin: Adminler sunucunun hem düzenini koruyan gerektiği zaman oyuncuya ban atabilen bir bug bulduğunda kuruculara ileten bir tık daha fazla yetkiye sahip olan kişilerdir. Sunucuda 1 admin bulunması kesinlikle sunucunuza ekstra sağlamlık kazandıracaktır.

5.) Moderatör: Sunucuda nerdeyse tek op si olmayan diğer çoğu yetkiye ulaşabilen kişilerdir. Güvenilir kişilerin olmasına özen göstermek önemlidir. Sunucuda olmasa da olur fakat fazla kişilik bir sunucuda olması zorunludur.

6.) Kurucular: Sunucunun asıl sahipleridir. Büyük sunucularda oyuna girdiklerini görmezsiniz. Genelde arkada sunucu ile uğraşırlar.

Bunun haricinde sunucunuzu dijital ortamda daha fazla tanınmasını sağlayan rollerde var.

1.) Medya: Medya işleri ile uğraşan ve minecraft kısmında popüler birisi için verilecek bir roldür. Genelde youtube tiktok veya instagram da içerik yapanlara verilir. Bu rolünde sunucuda olması gene oyuncuların bu kişiyi görüp sunucuda kalmasını sağlayabilir.

2.) Yayıncı: Sunucunuzda yayın yapan birisi için veya büyük yayıncılara verebileceğiniz bir rol. Bu rolünde sunucuda olması gene oyuncuların bu kişiyi görüp sunucuda kalmasını sağlayabilir.

3.) Partner: Sunucunuza partnerlik yapmış olan kişilere verilebilir. Pek önemi var mı bilemem ama eklerseniz güzel olabilir.

Kısacası sunucudaki rollerin hepsi aslında amacına göre önemlidir. Sunucunuzda sağlam kadro planlaması yapmak her zaman sizi daha fazla ileri dönük artılar sağlayacaktır. Başka eklenebilecek roller varsa yorum yazarak onları da ekleyebilirim.

Benden bu kadar yeni rehberde görüşmek üzere!

Son düzenleme:
Güzel olmuş eline sağlık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl