Minecraft Sunucu Sahipleri - Yenilere Örnek Olacak Mesajlar Bırak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Furkan Oruc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 796
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Furkan Oruc

Ayıpsınn knksszz
Elmaslar
473
Minecraft
Lijye

Discord:

Furkan Oruc#8686

Arkadaşlar merhaba

Bu konunun altına Minecraft Sunucu Sahiplerinin yararlanabilceği güzel tüyolar /öneriler/ bilinmesi gerekenler bu tarz şeyleri mesaj olarak bırakmanızı istiyorum. Yeni sunucu açacak bir kişi bu konudan faydalanıp yararlanabilsin.

Birden fazla öneri / tüyo / bilinmesi gerekenler den yazabilirsiniz

Benim bir önerim var! = Eğer sunucu açıyorsanız sunucunun ilk dıştan görünümüne dikkat edin. Plan yapın, a planı, b planı gibi kapılara giderseniz, oluşacak bir hatayı daha hızlı çözebilirsiniz. Eğer ortak bir sunucu açıyorsanız ortağınızla ortak olmadan önce bir kere daha düşünmelisin

Öncelikle oyuncudan çok sunucu olduğunu bilerek başlayın bu işe.
1-Düzgün bir paket bul, çok tecrübeli değilsen kendisini ispatlamış optimizesi yapılmış paket al.
2-Düzgün makine al. A yada B hostingi ismini vermeyeceğim.Mümkünse işlemci mimarisi güzel en az 8 GB ramli sunucu . 3-4 GB ram ile açılan sunucuların %95'i kalıcı olmuyor.
3- Hub başlatma . Tek oyunla başla.Yavaş yavaş huba dön. En az +50 Online'dan sonra.
4- Sunucunla ilgilen, yetkili alıp ölüme terk etme.Benim son sunucumun temel batma sebebi vip satmaması yada yetkili eksiği değildi. OP ve Paneli olan tek kişi olarak başında durmam gerekirdi. Ancak işlerim ve ABD'de yüksek lisansa hazırlanmam sebebiyle bakamadım. Eğitim hayatınız hareketli değilse , LYS TEOGDU ÖSS'ydi kritik bir dönemde değilseniz girin bu işlere.
5-Ekonomiyi ve vipleri dengeli yap. Serveri zor yapma . Yeni gelenlerde kasabilsin,vip gücüne erişebilsinler. Ancak VIP aldıklarında max gelişmeye ulaşma hızlarını 2x 3x vb yapın.
6- Forumlardan eskisi gibi medet ummayın . Burası sunucular konusunda yardım almak ,plugin - skript vb sunucuyu güzelleştirmek için ideal. Ancak 2 forumdanda reklam konusunda çok bir getiri göremedim. İki yönetimede açık açık söylemiştim. Kendinize iyi bir youtuber bulun. Kitlesinin kalitesi ve yaşı önemli.. 250.000 lik youtuber size 10 online bile kazandırmayabilir ancak 20 k aboneli sağlam ve büyük yaş kitleli bir youtuber 60 70 + online getirebilir. Örn : Semih vs Sinan
7-Sunucuyu fazla karışık yapma. Güzel eklentiler vb ekle , ancak sunucuyu çorba etme ve oynayışı kökten değiştirip oyunu minecrafttan çıkarma. Buda çok sık yaptığım bir hataydı. 2-3 kez başarısızlığıma sebep oldu. En başarılı sunucum 260 Online dı.. Basit, güzel , on numara sunucuydu.
8-Yedek al bol bol. Oto cloud kur hatta. 260 online FFA adlı sunucumun batma sebebi Hetznerde harddiskin alev topuna dönmesiydi. Yedekleri vardı ama makinenin içinde yedeklerde ızgara oldu.
9-Son sürümleri kullanın , insanlar baydı. Yeni paketlere başladık ve hazır (free) hosting paketleri hariç 1.15 olacaklar .
Tasiyelerim bukadar.

Benim de bir önerim var; Eğer gerçekten sunucu açmayı düşünen biriyseniz Türkiye'de olan sunucuların büyük bir devrim görmesi gerekiyor. En basit örneğinden Minecraft'ın son 1.15.2 sürümü çıksa bile halen ülkemizde o 1.8 ağırlıklı sunucular var. Bence siz 1.8 sunucu açmak yerine bu üst sürümlere destek veren sunuculardan açmalısınız ki o insanlar yeni bir şey görsün. Aralarınızdan bazıları, "1.8 üstü sunucular için yeterli eklenti ve kaynak yok." demiş olabilir ki illaha ki öyle bir net sonuca varacaksınız. İngilizce dili de bilmeseniz bile çeviri aracılığıyla birçok yabancı kaynaktan yararlanabilirsiniz. Emin olun, yeni nesil sunucular bu aralar pek sevilmeye başlandı ama sunucuya ayıracağınız reklam bütçesi de önemlidir. Zaten yeterli reklam bütçeniz yok ise hiç 1.8 üstü sunucu işine girişmeyin. Maalesef insanlarımız reklam olmadan 1.8 üstü sürümlere tatmin olamıyor. :(

Öncelikle bu işlere girenlere su tavsiyeleri vermek gerek.

1. Düzgün bit plugin paketi
  2. Belli bir bütceniz olması gerek youtuber ile anlaşırsanız.
  3. Düzgün makine al. A yada B hostingi ismini vermeyeceğim.Mümkünse işlemci mimarisi güzel en az 8 GB ramli sunucu veya . 3-4 GB ram ile açılan sunucuların %95'i kalıcı olmuyor.
  4. Saygılı bir ekip saygılı bir Kurucu
  5. Sağlam Bot vb korumalar.
  6. Mümkünse yaş 23 25 arası olmasına özen göstert
  7. Boş veled işler ile ugraşmıyacak bir sağlam adamlar bul
  8. Son sürümleri kullanın
  9. Güncell eklentiler kullanın
  10. Paralı Builder alın yapıları onlara yaptırın
  11. Mümkünse sağlam 1 web siteniz olsun
  12. yenilikci olmaya özen gösterin
  13. Küfür edenleri sunucunuzda barındırmamaya özen gösterin.
  14. Hediyeli itemleriniz olsun klasik şeylerden ziyade
  15. Her konuda oyuncularınızla iç iç olmaya özen gösterin
  16. Buğlu hatalı pluginler kullanmamaya özen gösterin.
  17. Güzel bir konu tasarı yaptırın logo vs sizin için en önemli şeylerdir.
  18. Mümkünse Oyuncularınıza küfür etmeyin ettirtmeyin.
  19. Güzel bir optimize yapılmış plugin paketleri kullanmaya özen gösteriniz.
  20. Son olarak sık sık yedek almayı unutmayınız ekibinizin başında durmaya özen gösterin.

Yenilikçi olmaya ve en önemlisi oyunculara en iyisini sunmaya çalışın

Daha dikkatli konuşmaya çalışınız.

mümkün oldugunca sistmelere ve kaliteye agırlık verin

terbiye takınma ve oyuncuların güvenini kazanmak

Saygılı davranın.

kendiniz olun cok yetkili almayın saygılı davranın :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl