Minecraft Sunucu Reklamları Neden Bu kadar Pahalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ImBrother
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.086
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ImBrother

Fırında Isıttığım İlk Taş
Elmaslar
17
İyi forumlar arkadaşlar...!

Ünlü bir kaç youtuber'den shorts video reklam ücretlerini sordurdurdum. Biri diyor Tiktok + Youtube + Reels= 4000TL diğeri aynı pakete 3000 öbürü 6000TL. Yani şu devirde sunucuyu kurdun bu kadar fazla para çıkmıyor arkadaş MAKSİMUM çıkacağı para 5000TL. Youtuberler resmen sunucu sahiplerini dolandırıyorlar kendi düşüncem en azından. Ne olacak bu iş böyle? Yani 6000TL veriyoruz maksimum kalıcı 50 kişi çekecek sunucuya. Yorumlarınızı bekliyorum.

İçerik üreticilerinin fiyatları biraz abarttığını düşünüyorum. Bundan ziyade bilindik forumlarda reklam almak daha işinize yarayacağını düşünüyorum, yada minecraft discord sunucularından reklam verilebilir.

Bu bahsettiğim şeyler içerik üreticilerinin fiyatlarının nerdeyse yarısına tekabül ediyor.
Amacım içerik üreticilerini kötülemek değil ama biraz fiyatlar ucuzlarsa daha iyi olacağını düşünüyorum.

Reklamlara küçükten büyüğe doğru gitmek sizin için faydalı olabilir, Öncelikle Discord topluluklarına ve forumlardan başlayabilirsiniz. Ardından küçük youtube kanallarına reklam verip belirli bir oyuncu sayısına ulaştıktan sonra kısmen büyük kanallara reklam verebilirsiniz. Bunun haricinde sunucu için sosyal medya hesapları oluşturup kendinizi kendiniz pazarlayabilir ve reklam konusunda büyük bir tasarıfa gidebilirsiniz. iyi forumlar.

O elamanlara para yedirmektense, eğer imkanınız varsa kendiniz içerik üretip paylaşın ve içeriklerinize reklam basın. Onun dışında forumlar iyi bir başlangıç olabilir.

İçerik üreticilerinin fiyatları biraz abarttığını düşünüyorum. Bundan ziyade bilindik forumlarda reklam almak daha işinize yarayacağını düşünüyorum, yada minecraft discord sunucularından reklam verilebilir.

Bu bahsettiğim şeyler içerik üreticilerinin fiyatlarının nerdeyse yarısına tekabül ediyor.
Amacım içerik üreticilerini kötülemek değil ama biraz fiyatlar ucuzlarsa daha iyi olacağını düşünüyorum.
Kebap Shorts'a sordum şuan. Normal mc short videosu ve videoda sunucu yok arkaya bir mc ile alakalı video koymuş. Üste de sunucu IP'si yazılı sadece. Buna sadece 3000TL istiyor. 3000TL !!! arkadaş bu dolandırıcılık başka bir şey değil yani.

Minecraft sunucusu açmak istiyorsan en az on bin tl yatırımın olması lazım. Sen nasıl olsa bir dükkan işleteceksin seyyar satıcı değilsin sonuçta. Gelir kapın olacak para kazanacaksın rahat bu miktarı kapatırsın. Ekonomimiz idare eder ama dediğim fiyattan aşağı inerse büyük sıkıntı diğer yeni açılan sunucularla yarışamazsınız 0 oyuncuyla devam edersiniz. Paranız yoksa sunucu açmayın. İyi akşamlar.

Minecraft sunucusu açmak istiyorsan en az on bin tl yatırımın olması lazım. Sen nasıl olsa bir dükkan işleteceksin seyyar satıcı değilsin sonuçta. Gelir kapın olacak para kazanacaksın rahat bu miktarı kapatırsın. Ekonomimiz idare eder ama dediğim fiyattan aşağı inerse büyük sıkıntı diğer yeni açılan sunucularla yarışamazsınız 0 oyuncuyla devam edersiniz. Paranız yoksa sunucu açmayın. İyi akşamlar.
Buradaki sitemim paramın olmaması değil dostum. Sunucu sahiplerinin neden bu kadar fazla paraya reklam yapmasıdır. Önce okuduğunu anla sonra gel yorum yap. İyi forumlar.

Nice sunucular var bütçesi kısıtlı olan sunucular hiç reklam vermeden yada sadece küçük bir topluluğa reklam verip büyüyen sunucular ayrıca konu içerik üreticilerinin gereksiz pahalılığı parayla alakası yok. Parası olup da o parayı vermek istemeyenleri de göz önünde bulundurmak lazım.

Shorts, Tiktok, Reels'e reklam sağlayan içerik üreticilerinin bir çoğu hem sürekli fahiş fiyattan veriyor hem de aldıkları paraya değecek reklam yapmıyorlar bir çoğu örneğin arkaya sunucu ile alakası olmayan bir video koyup sadece ip yazıyorlar veya videoyu yarıya bölüyorlar subway surfers falan koyuyorlar hatta bir örneğini bu forumda birisi kendisi yapmış mineriva diye bir arkadaş oğuzhan alpdoğan abinin videosunu koyup yarıya bölmüş :D ilk görünce koparttı.

Eğer mobil girişlere açık bir sunucu yapmıyorsan kendi fikrime göre tiktok veya shortsa reklam vermek boş. Verilecekse de en az 2 3 hafta sırf bunun için düzgün bir adam bulmak için araştırma yapılmalı ki paranızın hakkını alın saçma sapan insanlara boşuna para yedirmeyin. Bu forumda da buna benzer bir çok konu açıldı reklam verilecek youtuber önerisi diye bir çoğunun yapacağı reklamdan size katkı gelmez güzel bir araştırma yapmak gerekli. Sadece PC ise normal video olarak yapılması daha iyi reklamın.

Mobil giriş olmadığı sürece PC de minecraft sunucusu reklamını shorts gibi bir yerden yapmanın size asla doğru dürüst oyuncu kazandırmayacağından eminim. Yaşadığım civarlardaki Lise ve Ortaokul önlerindeki otobüs duraklarında bile sunucu reklamı yapılıyordu metin2 sunucu reklam afişleri vardı, o sunucuların isimlerini not aldım biraz süre geçtikten sonra tekrar baktım oyuncu yok diye kapatmışlar. Reklamın bir iyisi var bir kötüsü var size bir getirisi olmayacak reklam stratejilerini asla denemeyin (genele hitap ediyorum, sadece post sahibine değil)

Bu forumda reklam verin bildirim atma gibi şeyleri satın alın üste çıkmayı satın alın diğer forumlara yayılın normal video çekin ve çektirin zaten sadece bunlar ile bile isminiz baya yayılır. Ardından bunları yaptıktan SONRA bu tiktok miktok işleri ile uğraşılmalı şahsi görüşümce. Daha sunucu açılmadan veya ilk reklam olarak tiktok yapılmamalı, yoksa tiktoktan paso iskelete 1v1'de ölen adamlar gelecek girer girmez zombiye ölüp çıkacak zaten yeni açılmış sunucunuzda böyle insanları görmek istemezsiniz. bu Tiktok shorts gibi yerlerden gelen insanların %90 gibi büyük bir meblası zaten daha ilk defa multiplayer'a girmiş kişiler olacak. Yani bu ilk başlarda değil sunucu zaten popüler olduktan sonra üstüne katkı olsun diye yapılan bir şey olmalı. (şahsi görüşüm)

Son düzenleme:
Fiyat tartışmasını bilemem ancak kalıcı 50 oyuncu iyi bir sayı bir sunucu için hem gelir, hem aktifliği açısından ancak her gün farklı sunucu tanıtan kişilere bu paralar verilir mi bilemem

Shorts, Tiktok, Reels'e reklam sağlayan içerik üreticilerinin bir çoğu hem sürekli fahiş fiyattan veriyor hem de aldıkları paraya değecek reklam yapmıyorlar bir çoğu örneğin arkaya sunucu ile alakası olmayan bir video koyup sadece ip yazıyorlar veya videoyu yarıya bölüyorlar subway surfers falan koyuyorlar hatta bir örneğini bu forumda birisi kendisi yapmış mineriva diye bir arkadaş oğuzhan alpdoğan abinin videosunu koyup yarıya bölmüş :D ilk görünce koparttı.

Eğer mobil girişlere açık bir sunucu yapmıyorsan kendi fikrime göre tiktok veya shortsa reklam vermek boş. Verilecekse de en az 2 3 hafta sırf bunun için düzgün bir adam bulmak için araştırma yapılmalı ki paranızın hakkını alın saçma sapan insanlara boşuna para yedirmeyin. Bu forumda da buna benzer bir çok konu açıldı reklam verilecek youtuber önerisi diye bir çoğunun yapacağı reklamdan size katkı gelmez güzel bir araştırma yapmak gerekli. Sadece PC ise normal video olarak yapılması daha iyi reklamın.

Mobil giriş olmadığı sürece PC de minecraft sunucusu reklamını shorts gibi bir yerden yapmanın size asla doğru dürüst oyuncu kazandırmayacağından eminim. Yaşadığım civarlardaki Lise ve Ortaokul önlerindeki otobüs duraklarında bile sunucu reklamı yapılıyordu metin2 sunucu reklam afişleri vardı, o sunucuların isimlerini not aldım biraz süre geçtikten sonra tekrar baktım oyuncu yok diye kapatmışlar. Reklamın bir iyisi var bir kötüsü var size bir getirisi olmayacak reklam stratejilerini asla denemeyin (genele hitap ediyorum, sadece post sahibine değil)

Bu forumda reklam verin bildirim atma gibi şeyleri satın alın üste çıkmayı satın alın diğer forumlara yayılın normal video çekin ve çektirin zaten sadece bunlar ile bile isminiz baya yayılır. Ardından bunları yaptıktan SONRA bu tiktok miktok işleri ile uğraşılmalı şahsi görüşümce. Daha sunucu açılmadan veya ilk reklam olarak tiktok yapılmamalı, yoksa tiktoktan paso iskelete 1v1'de ölen adamlar gelecek girer girmez zombiye ölüp çıkacak zaten yeni açılmış sunucunuzda böyle insanları görmek istemezsiniz. bu Tiktok shorts gibi yerlerden gelen insanların %90 gibi büyük bir meblası zaten daha ilk defa multiplayer'a girmiş kişiler olacak. Yani bu ilk başlarda değil sunucu zaten popüler olduktan sonra üstüne katkı olsun diye yapılan bir şey olmalı. (şahsi görüşüm)
Açıklamanızı okudum. Demek istediğiniz sunucunuzu tanıtacak bir youtuber bulun diyorsunuz. Yani 8 - 10dk'lık video çekecek bir youtuber. Ayriyetten de forumlardan da reklam verirseniz tutma ihtimali var diyorsunuz. Doğru anladım değil mi?

Fiyat tartışmasını bilemem ancak kalıcı 50 oyuncu iyi bir sayı bir sunucu için hem gelir, hem aktifliği açısından ancak her gün farklı sunucu tanıtan kişilere bu paralar verilir mi bilemem
Orası öyle tabii benim demek istediğim 6000TL çok yüksek bir meblağ olduğu için 50 kişi o 6000TL için bana biraz düşük geliyor işte. Belki kalıcı 50 kişi bile değil 20 30 kişi getirecek hiç belli olmaz.

Orası öyle tabii benim demek istediğim 6000TL çok yüksek bir meblağ olduğu için 50 kişi o 6000TL için bana biraz düşük geliyor işte. Belki kalıcı 50 kişi bile değil 20 30 kişi getirecek hiç belli olmaz.
Tabi sunucu giderleri dahil olursa içine, o gelecek üyelerin getireceği pek bir gelir olmayabilir ama yine de referanslı birinin reklamıysa tartışılr

Açıklamanızı okudum. Demek istediğiniz sunucunuzu tanıtacak bir youtuber bulun diyorsunuz. Yani 8 - 10dk'lık video çekecek bir youtuber. Ayriyetten de forumlardan da reklam verirseniz tutma ihtimali var diyorsunuz. Doğru anladım değil mi?
biraz daha açayım fakat bunlar kendi teorilerim yatırım tavsiyesi değildir.

Bir sunucu var diyelim ve bu sunucu atıyorum klasik düz survival sunucusu gayet sıradan, bu arkadaşın sunucusu klasik olduğu için yapması gereken reklam şekli çok reklam yapmak çünkü sunucunun zaten öne çıkan pek bir özelliği yok o yüzden amacı sürekli deli gibi reklam vermek olmalı, ondan sonra bu adam sunucusunda bir şekilde örneğin 50 60 gibi bir aktif sayısını yakaladıktan sonra tekrar yaptığı reklamda gelen bakacak zaten oynayan var normal survival o da oynayacak zaten yaptığı reklamlardan ve sunucu tarzı bu şekil olduğu için oynayan kişiler çoğunlukla ya küçük yaşta yada yeni başlayan vb. olduğu için bu kişilere kimseyi görmese bile sırf chatte yazı akması bile yeterli onun için. Ardından sayı artar git gide 100 200 300 aktif vs.

Fakat sizin sunucunuz belki daha çok özellikli daha üst düzey belki bir mmorpg/rpg vesaire bu sunucuya herkes giremez herkes oynayamaz tiktoktan gelen adam böyle bir sunucuda aktif oynama şansı çok az. sunucuda sırf güzel şeyler var diye görüp gelse bile mantığı ve oynamasını anlayamaz ve çıkar, buna göre bu sunucunun daha çok Trailer tarzı reklamlar, daha çok sunucunun kalitesini ve içeriğini gösteren reklamlar atıyorum shorts değil de normal videolar atmak dediğiniz gibi atıyorum 10 dakikalık bir tanıtım belki direk 2 3 bölümlük seri çekmesi gibi falan. Anladınız yani, bu tarz sunucunun da böyle reklamlara girişmesi lazım ardından bundan SONRA tiktoka girişmek istiyorsa girişsin. En azından ben böyle yapardım ama belki başkası komple farklı bir şey yapıp şansına oyuncu denk getirmiş olabilir bilemem.

Yani sunucu tipinize göre reklam yapın ona göre strateji kurun.
Biraz konunun dışına çıktık asıl konu neden bu kadar pahalı olmaları iken ben biraz daha reklam yapma stratejileri hakkında konuştum ama cidden kendi yapacağınız araştırmalar dışında buradan bizim şu adama yaptır bu adama yaptır diye söylememiz çok zor bir çok sunucu sahibi de reklam verecek içerik üreticisi bulamıyor, ama reklam stratejinizi planlayıp kurarsanız en azından ne tarz insanlara yapacağınızı anlar daha kolay karar verirsiniz daha kolay bulabilirsiniz iyi forumlar

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl