Minecraft Sunucu Listelerinde Görmek İstediğiniz Özellikler Neler?

Apcu

minefox.net/discord
Emektar
MinePass
Premium
Sunucu Sahibi
Onaylı Satıcı
Hosting Görevlisi
Elmaslar
253
Discord İzni
Minecraft
Apcu0

Discord:

apcu

Selamlar değerli forum üyeleri!

Bildiğiniz üzere piyasada aktif olarak kullanılan çoğu serverlist projesi artık oldukça eskidi ve neredeyse hiç güncelleme almıyor. Bu durum hem sunucusunu tanıtmak isteyenleri hem de kaliteli sunucu arayan oyuncuları kısıtlıyor.

Bu sorunu çözmek adına yeni bir yola çıkıyoruz ve bu platformu sizlerle birlikte şekillendirmek istiyoruz. Kendinizi hem bir sunucu sahibi hem de bir oyuncu yerine koyarak aşağıdaki soruları değerlendirmenizi rica ediyorum:

Bir Sunucu Sahibi Gözüyle: Mevcut serverlist projelerinde sizi en çok zorlayan, "bu sistem çok saçma" dediğiniz veya "şu özellik olsa reklamım çok daha etkili olurdu" dediğiniz eksiklikler neler?

Bir Oyuncu Gözüyle: Yeni bir sunucu ararken serverlist projelerinde bulamadığınız, arama ve filtreleme kısmında sizi yoran veya "keşke şöyle bir sistem olsa da aradığımı şak diye bulsam" dediğiniz özellikler neler?

Her türlü fikriniz, projenin temel taşı olacaktır. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim!

Selamlar değerli forum üyeleri!

Bildiğiniz üzere piyasada aktif olarak kullanılan çoğu serverlist projesi artık oldukça eskidi ve neredeyse hiç güncelleme almıyor. Bu durum hem sunucusunu tanıtmak isteyenleri hem de kaliteli sunucu arayan oyuncuları kısıtlıyor.

Bu sorunu çözmek adına yeni bir yola çıkıyoruz ve bu platformu sizlerle birlikte şekillendirmek istiyoruz. Kendinizi hem bir sunucu sahibi hem de bir oyuncu yerine koyarak aşağıdaki soruları değerlendirmenizi rica ediyorum:

Bir Sunucu Sahibi Gözüyle: Mevcut serverlist projelerinde sizi en çok zorlayan, "bu sistem çok saçma" dediğiniz veya "şu özellik olsa reklamım çok daha etkili olurdu" dediğiniz eksiklikler neler?

Bir Oyuncu Gözüyle: Yeni bir sunucu ararken serverlist projelerinde bulamadığınız, arama ve filtreleme kısmında sizi yoran veya "keşke şöyle bir sistem olsa da aradığımı şak diye bulsam" dediğiniz özellikler neler?

Her türlü fikriniz, projenin temel taşı olacaktır. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim!
tasarımı sade olsa
her yerde reklam olmasa
bişeyi bulmak kolay olsa

on numara olur çok detay düşünemiyorum gece sabah eklerim bissürü

tasarımı sade olsa
her yerde reklam olmasa
bişeyi bulmak kolay olsa

on numara olur çok detay düşünemiyorum gece sabah eklerim bissürü
Tasarımın sade olması ve her yerde reklam olmaması zaten olması gerekenler. Bunlara fazlasıyla dikkat ediyoruz. Biz daha çok sistemsel olarak neler olsa daha güzel olur onu merak ediyoruz. Özellikle sistemsel öneriniz varsa duymak isteriz.

Birkaç web sitesi görmüştüm iğrenç temaları vardı. Sade göz yormayan tema kesinlikle şart çünkü kimse oraya detaylı iş için girmiyor. Girenlerin yarısı sunucu sahibi yarısı da sunucuya oy vermek isteyen oyuncu olduğu için bunlara yönelik bir yazılım gerekiyor.

- Tıklamalı ip kopyalama ve web yönlendirme.
- Sunucu sabitleme reklamları. (Sitede üst kısma sabitlenir.)
- Popup reklam kesinlikle olmamalı.
- 1x dev banner altına 4x 728x90 reklam alanı.
- Oy verirken sorun yaratmaması için sağlam çalışan bir captcha sistemi.

Genel olarak bunları söyleyebilirim oyuncu gözünden bakarsak siteye girdiğinde oy vermek için hızlıca ismini yazıp oy ver butonuna basmak istiyor, diğer şeyler onu alakadar etmiyor. Diğer bir şekilde arama yaparak sitenize gelirse de oynayabileceği sunucu arıyor. Üst kısıma sunucu oyun modları eklenebilir tek tıkla oyun modu kategorisine yönlendirmek için.

Genel olarak söyleyebileceklerim bunlar, iyi çalışmalar.

Birkaç web sitesi görmüştüm iğrenç temaları vardı. Sade göz yormayan tema kesinlikle şart çünkü kimse oraya detaylı iş için girmiyor. Girenlerin yarısı sunucu sahibi yarısı da sunucuya oy vermek isteyen oyuncu olduğu için bunlara yönelik bir yazılım gerekiyor.

- Tıklamalı ip kopyalama ve web yönlendirme.
- Sunucu sabitleme reklamları. (Sitede üst kısma sabitlenir.)
- Popup reklam kesinlikle olmamalı.
- 1x dev banner altına 4x 728x90 reklam alanı.
- Oy verirken sorun yaratmaması için sağlam çalışan bir captcha sistemi.

Genel olarak bunları söyleyebilirim oyuncu gözünden bakarsak siteye girdiğinde oy vermek için hızlıca ismini yazıp oy ver butonuna basmak istiyor, diğer şeyler onu alakadar etmiyor. Diğer bir şekilde arama yaparak sitenize gelirse de oynayabileceği sunucu arıyor. Üst kısıma sunucu oyun modları eklenebilir tek tıkla oyun modu kategorisine yönlendirmek için.

Genel olarak söyleyebileceklerim bunlar, iyi çalışmalar.
Değerli önerileriniz için teşekkürler.

• Oyuncularımın oy verirken benzer sunucular dışında bir sunucunun reklamını görmesini istemem, (bu konu bence çok önemli)
  • Ben oyuna ilk başladığımda vote siteleri çok karmaşıktı bossbardan hiçbirşey anlaşılmıyordu zaman geçtikçe öğrendim,
  • Sunucular türlerine ve lokasyonlarına göre filtrelenibilinsin,
  • Sunucu eklerken sunucu sahiplerinin zorlandığını gördüm siz yaparsınız bu kısma ne yapabileceğinizi,
  • Oyuncu yorumları ve sunucunun öne çıkan özellikleri sunucunun sosyal medya hesapları kısmı bulunmalı,

Aklıma geldikçe yazarım başarılar diliyorum ve piyasadakilerden iyi olacağını ümit ediyorum.

• Oyuncularımın oy verirken benzer sunucular dışında bir sunucunun reklamını görmesini istemem, (bu konu bence çok önemli)
  • Ben oyuna ilk başladığımda vote siteleri çok karmaşıktı bossbardan hiçbirşey anlaşılmıyordu zaman geçtikçe öğrendim,
  • Sunucular türlerine ve lokasyonlarına göre filtrelenibilinsin,
  • Sunucu eklerken sunucu sahiplerinin zorlandığını gördüm siz yaparsınız bu kısma ne yapabileceğinizi,
  • Oyuncu yorumları ve sunucunun öne çıkan özellikleri sunucunun sosyal medya hesapları kısmı bulunmalı,

Aklıma geldikçe yazarım başarılar diliyorum ve piyasadakilerden iyi olacağını ümit ediyorum.
Selamlar! Öncelikle değerli önerilerin için teşekkür ederim.

1- Bu dediğiniz dolaylı yoldan kaçınılamaz bir durum. Sunuculara oy verme işlemi şuanda sunucunun detay sayfasından yapılıyor. Sunucu detay sayfasında herhangi bir reklam koymadık. Bu gerçekten saçma olurdu. Bu sebeple oyuncularınıza sunucunuzun detay sayfasının bağlantısını verdiğinizde sitemize girip oy verip çıkan oyuncu farklı sunucuların tanıtımlarını göremez ancak sitede "Sunucular" sayfasına giderse bu kaçınılamaz.

2- Şuanda sitemizin ana sayfası aşağıdaki gibi. Sunucu aramak için sitemize giren birisinin rahatça aradığı sunucuyu bulabileceğini düşünüyorum. Sunucular sayfasında detaylı filtrelemeler ve sıralama ayarları bulunuyor. Buna ek olarak "Kategoriler" sayfasında direkt olarak oyun modu bazlı (örn: Towny, Survival, Faction, Skyblock vb.) sunucuları görebiliyor.
1769453658903.webp

3- Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun modu filterelemesine ek olarak min-max oyuncu sayısı, sürüm aralığı gibi ekstra filtrelemelerimiz bulunuyor. Bu filtrelemelere ek olarak En Çok Oy, En Az Oy, En Çok Oyuncu, En Az Oyuncu, En Yeni, En Eski gibi çeşitli sıralama seçeneklerimiz de bulunuyor. Sitemize giren oyuncu istediği sunucuyu rahatça bulabilir. Lokasyon için ekstra bir seçenek eklemedik çünkü şuanda sadece Türk sunucularına ve oyunculara hizmet sunmayı hedefliyoruz.

4- Sunucu ekleme sayfası ekteki görselde bulunuyor. Zor veya anlaşılması güç olan bir yer bence pek yok ancak öneriniz varsa dinlemek isteriz.
1769454663580.webp

5- Projemizde şuanda en güzel özelliğin bu dediğiniz olduğunu düşünüyorum. Sunucu sahibi yönetim panelinden Website, Discord, Instagram, Youtube, Tiktok gibi Sosyal Medya hesaplarını yönetebiliyor. Buna ek olarak sunucu detay sayfasında Galeri, Haberler ve Yorumlar sekmeleri bulunuyor. Sunucu sahibi yine yönetim panelinden Galeri kısmı için görsel, Haberler kısmı için haber paylaşabiliyor. Sunucuda oynayan oyuncular da Yorumlar sekmesinden sunucuyla ilgili yorum yapabiliyor.

1769456316685.webp

Tekrardan değerli önerileriniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim.

Kesinlikle katılıyorum sade arayüz bu işin anahtarı ama bence şu anki sitelerin en büyük eksiği ölü sunucular. Listeye bir bakıyorsun 50 tane sunucu var ama 40 tanesi kapalı veya bot basılmış. Benim önerilerim şunlar:

1-Anlık Veri Kontrolü: Sunucu kapandığı an listede otomatik olarak pasif konuma düşmeli. Oyuncu "server kapalıymış" deyip siteden çıkmamalı.
2-Video Önizleme: Sadece fotoğraf yetmiyor. Sunucu detayına girince 15-20 saniyelik bir tanıtım videosu veya otomatik oynayan bir GIF alanı olmalı ki oyuncu atmosferi görsün.
3-Discord Entegrasyonu: Oyuncu site üzerinden sunucunun Discord aktifliğini ve anlık oyuncu sayısını grafik olarak görebilmeli. Bu güven verir.
4-Gelişmiş Sıralama Algoritması: Sadece "en çok oy alan" değil; "yeni açılanlar", "en çok ping alınanlar" veya "güncelleme sıklığına göre" gibi farklı sıralama seçenekleri olmalı.
5-Yorum ve Puanlama: Sunucu sahiplerinin korkulu rüyası biliyorum ama suistimal edilmeyen (belki discord onayıyla) bir puanlama sistemi kaliteli sunucuyu ayırt eder.
Özetle oyuncu siteye girdiğinde sadece bir IP kopyalayıp çıkmamalı, orayı bir rehber gibi kullanabilmeli. Başarılar dilerim

Kesinlikle katılıyorum sade arayüz bu işin anahtarı ama bence şu anki sitelerin en büyük eksiği ölü sunucular. Listeye bir bakıyorsun 50 tane sunucu var ama 40 tanesi kapalı veya bot basılmış. Benim önerilerim şunlar:

1-Anlık Veri Kontrolü: Sunucu kapandığı an listede otomatik olarak pasif konuma düşmeli. Oyuncu "server kapalıymış" deyip siteden çıkmamalı.
2-Video Önizleme: Sadece fotoğraf yetmiyor. Sunucu detayına girince 15-20 saniyelik bir tanıtım videosu veya otomatik oynayan bir GIF alanı olmalı ki oyuncu atmosferi görsün.
3-Discord Entegrasyonu: Oyuncu site üzerinden sunucunun Discord aktifliğini ve anlık oyuncu sayısını grafik olarak görebilmeli. Bu güven verir.
4-Gelişmiş Sıralama Algoritması: Sadece "en çok oy alan" değil; "yeni açılanlar", "en çok ping alınanlar" veya "güncelleme sıklığına göre" gibi farklı sıralama seçenekleri olmalı.
5-Yorum ve Puanlama: Sunucu sahiplerinin korkulu rüyası biliyorum ama suistimal edilmeyen (belki discord onayıyla) bir puanlama sistemi kaliteli sunucuyu ayırt eder.
Özetle oyuncu siteye girdiğinde sadece bir IP kopyalayıp çıkmamalı, orayı bir rehber gibi kullanabilmeli. Başarılar dilerim
Selamlar! Mesajınızı yeni gördüm. Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.

1- "Sunucular" sayfasında şuanda aktif olmayan sunucular en alta düşüyor. 3 gün boyunca erişilemeyen sunucular pasif hale gelip "Sunucular" sayfasından siliniyor. Sunucu sahibinin kontrol panelinden tekrardan aktif etmesi gerekiyor.

2- "Sunucular" sayfasında sunucunun gifinin görülebileceği bir yer ekledik (aşağıdaki ekte görebilirsin). Buna ek olarak sunucu detay görsel, gif, video gibi şeylerin paylaşılabilmesi için "Galeri" kısmı bulunuyor. Aynı şekilde sunucu açıklama kısmına da sunucu sahipleri görsel, gif, video koyabiliyor. Bütün bunlara da ek olarak "Haber" sekmesi ile beraber sunucudaki haberler paylaşılabiliyor.
1770572965720.webp

3- Discord aktifliği şuanki sistemimizde gözükmüyor sadece Discord bağlantısını gösteriyoruz ama mantıklı ve eklenirse daha hoş olur. Bu önerinizi ekleyeceğiz teşekkürler.

Anlık oyuncu sayısı hem "Sunucular" sayfasında hem de sunucu detay sayfasında görülebiliyor. Buna ek olarak grafik şuanda sadece sunucu sahiplerinin kontrol panelinde bulunuyor. Belki oyuncu grafiği de sunucu detay sayfasına eklenebilir.

4- Sıralama ve filtreleme kısmı oldukça spesifik arama yapmanıza olanak tanıyor. Bu halihazırda projede bulunuyor.

5- Yorum sistemi de projemizde bulunuyor. Metin + yıldız ile sunucu hakkında kullanıcılar yorum yapabiliyor.

1770573023579.webp

Sitesine tıklanma botu attırıp "+100k site trafiği var 500 sunucu var" diye tanıtıp sitesine girince 100 oynanan 10 tane sunucu bile olmayan sunucu listeleri gibi olmasın.

Birde datalarını düzgünce korunsun çünkü sunucusunda vote toast gibi sistem kullanan sunucular var ve saçma sapan sunucuda ki insanları rahatsız edecek şeylere gerek yok.

Sitesine tıklanma botu attırıp "+100k site trafiği var 500 sunucu var" diye tanıtıp sitesine girince 100 oynanan 10 tane sunucu bile olmayan sunucu listeleri gibi olmasın.

Birde datalarını düzgünce korunsun çünkü sunucusunda vote toast gibi sistem kullanan sunucular var ve saçma sapan sunucuda ki insanları rahatsız edecek şeylere gerek yok.
Sahte veriler ile reklam yapmaya ihtiyacımız yok. Böyle bir şey hiçbir zaman olmayacak.

"Dataları düzgün korunsun" kısmını açıkcası pek anlayamadım. Kullanıcı ve diğer veriler veritabanıncs şifrelenmiş şekilde tutuluyor. Eğer farklı bir şeyden bahsediyorsanız daha detaylı yazabilirseniz sevinirim.

Fikirleriniz için teşekkür ederim.

Sahte veriler ile reklam yapmaya ihtiyacımız yok. Böyle bir şey hiçbir zaman olmayacak.

"Dataları düzgün korunsun" kısmını açıkcası pek anlayamadım. Kullanıcı ve diğer veriler veritabanıncs şifrelenmiş şekilde tutuluyor. Eğer farklı bir şeyden bahsediyorsanız daha detaylı yazabilirseniz sevinirim.

Fikirleriniz için teşekkür ederim.
Sahte reklamla ilgili bir sorun yok sadece örnek verdim.

Data konusunda ise vote bağlantısı bilgilerinden bahsediyorum, Bu bazı sunucularda sadece hediye vermek için değil extra event ve opsiyonlar için kullanılıyor ve bu yüzden korunması gerekiyor(serverlist yetkilileri de dahil). Nedir bu opsiyonlar diye sorarsanız sunucuda herkesin gördüğü hediye mesajı, başarım ile vote bildirimi gibi. Zamanında bir sunucunda böyle bir olay olmuştu, yetkililer sunucuda değilden spam halinde bu mesjalardan atılmıştı. Atılan mesajların çoğu küfür içerikli mesajlardı ve arka arkaya spam halinde atıldığından dolayı ekranın sağ tarafında uzunca bir süre küfürlü mesajlarda dolmuştu. Bildirim sesi ve küfürlü mesajlardan dolayı bayaği bir oyuncu sunucudan çıkmıştı. Bu bahsi geçen olay bana göre güvensiz olan bir sunucu listesinden kaynaklıydı vote bağlantılarını değişip o vote sitesinden kaldırınca her nedense bu aptalca saldırı durmuştu :D

Sahte reklamla ilgili bir sorun yok sadece örnek verdim.

Data konusunda ise vote bağlantısı bilgilerinden bahsediyorum, Bu bazı sunucularda sadece hediye vermek için değil extra event ve opsiyonlar için kullanılıyor ve bu yüzden korunması gerekiyor(serverlist yetkilileri de dahil). Nedir bu opsiyonlar diye sorarsanız sunucuda herkesin gördüğü hediye mesajı, başarım ile vote bildirimi gibi. Zamanında bir sunucunda böyle bir olay olmuştu, yetkililer sunucuda değilden spam halinde bu mesjalardan atılmıştı. Atılan mesajların çoğu küfür içerikli mesajlardı ve arka arkaya spam halinde atıldığından dolayı ekranın sağ tarafında uzunca bir süre küfürlü mesajlarda dolmuştu. Bildirim sesi ve küfürlü mesajlardan dolayı bayaği bir oyuncu sunucudan çıkmıştı. Bu bahsi geçen olay bana göre güvensiz olan bir sunucu listesinden kaynaklıydı vote bağlantılarını değişip o vote sitesinden kaldırınca her nedense bu aptalca saldırı durmuştu :D
Şimdi anladım çok teşekkür ederim.

Oy verince sunucuda olacak ödül&etkinlik gibi şeyler için kendi eklentimizi kodladık. API'a istek atarak çalışıyor ve güvenlik önlemleri alınmış durumda. Böyle bir sorun yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri aldık.

Tekrardan değerli önerilerin için teşekkür ederim.

Kral şunlar lazım:
- Göz yormayan tema
- Aktif olan sunucu aktif olunca gözükücek, Kapalı olan sunucu gözükmesin.
- Oyuncuların dikkatini çekecek reklamlar olmazsa siteden o reklam kaldırılsın.
- Ve tıklayınca ip kopyala
Bukadar bence güzel.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl