Çözüldü Minecraft sunucu kiralama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emreozd0

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
merhabalar bir konu hakkında sizlere bir sorum olacaktı Minectaft ta ilk defa sunucu kuracağım sunucular hakkında yani yetkiler vs herşeyi biliyorum plugin skript falan ama sunucu açma konusunda birşey bilmiyorum benim burdaki size sorucagim soru şu sunucu kiralamak için girdiğim siteler de bu tarz sistemler falan yazıyor

• İşlemci: En az Intel Core i7 veya eşdeğer AMD işlemci.
  • RAM: En az 16GB DDR4 RAM
  • Depolama: En az 200GB SSD veya NVMe depolama

Bu sistemler benim bilgisayar da mı olması gerekiyor anlam veremedim yardım ederseniz sevinirim

Hayır, sizin bilgisayarınızın özellikleri ile makinenin özellikleri aynı olması gerekmez. VDS, VPS, Dedicated sunucular sizin bilgisayarınızdan bağımsız çalışır sizinle en ufak bir alakası yoktur.

Yani orda ki sistemler aslında o sitenin yani o sunucunun bir sistemi sanal sistem olarak mı geçiyor anladığım kadarıyla i5 sistemim var ve orda mesela i9 sistem vs yazıyor bu benim pc ile alakası yok sadece sanal sistem mi oluyor dimi doğru anlamışım bu arada teşekkür ederim

Yani orda ki sistemler aslında o sitenin yani o sunucunun bir sistemi sanal sistem olarak mı geçiyor anladığım kadarıyla i5 sistemim var ve orda mesela i9 sistem vs yazıyor bu benim pc ile alakası yok sadece sanal sistem mi oluyor dimi doğru anlamışım bu arada teşekkür ederim

Evet bahsettiğiniz şey sanal sunucu o hostingin kendi makinesidir, sizden bağımsız çalışırlar. Sizinle en ufak bir alakası yoktur makinenin.

Bir sorum daha olacak vds vps ve dedicated lerden hangisi iyi 3 ünden daha doğrusu aralarındaki fark nedirki

Bir sorum daha olacak vds vps ve dedicated lerden hangisi iyi 3 ünden daha doğrusu aralarındaki fark nedirki

VDS = Virtual Dedicated Machine: Makine içerisinden sizden farklı müşterilerden özel size bağımsız kaynak verilir 4 GB raminiz varsa diğer müşteriler 4 GB olan raminizden yararlanamazlar. Tamamen kaynaklar size aittir CPU, RAM, vs vs.

VPS = Virtual Private Machine: Sunucu kullandığınız kaynakları diğer müşterilerin kaynaklarına paylaştırabilir yani kısacası Minecraft sunucusu için VPS önerilmez.

Dedicated = Fİziksel Sunucu: Tamamen size ait olan bir cihazdır, cihaz içerisinde başka müşteri bulunmaz tamamen kaynaklar size aittir büyük Minecraft sunucuları için her zaman Dedicated önerilir.

50-100 online hedefiniz varsa VDS tercih edin. Büyük bir minecraft sunucusu açacaksınız Dedicated tercih etmelisiniz.

Kaynaklar bana ait derken tam da o noktada kafam karışıyor işte ben kısaca size şöyle sorayım herhangi bir işletim sistemim den cpu ram vs benim sistem gereksinimden gitmeyecek dimi yani pc yi yormayacak sadece sanal olarak site üzerine kurulacak

Hedef kitle büyük olacak çünkü reklam da baya bir bütçe ayırdım tahmini aktif olarak 300 falan düşünüyorum

Kaynaklar bana ait derken tam da o noktada kafam karışıyor işte ben kısaca size şöyle sorayım herhangi bir işletim sistemim den cpu ram vs benim sistem gereksinimden gitmeyecek dimi yani pc yi yormayacak sadece sanal olarak site üzerine kurulacak

Evet

Dedicated sunucular; yüksek performanslı veritabanları ve büyük miktarda veri işleme gerektiren yoğun RAM kullanan uygulamalar için harika seçeneklerdir. Sanal sunucular (VPS ve VDS); kaynaklar paylaşıldığından, daha küçük çaplı projeler için uygundur.
evet pc'nizi yormaz site üzerine değilde yazılım olarak kuruluyor. windows işletim sistemini kullandığınız gibi örnek olarak bunun gibi
wnds.PNG

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl