Haber Minecraft Snapshot 19W03C

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dagon

Here we go again..
Elmaslar
1.146

Discord:

dagon#7828

5ff53432a5f112e5d22455e07665b02c-Header.jpeg

Minecraft Snapshot 19W03C
Klasik Minecraft geliştirici ekibi...
Bu konumda ilginç şeyler olacak! Neden mi? Neden ilginç olduğunu okumaya devam ettiğiniz taktirde öğreneceksiniz. Minecraft geliştirici ekibi iş başında. Oyuna sürekli yeni şeyler ekleme peşindeler. Biliyorsunuz ki kısa bir süre önce bir haber konusu açtım. Nintendo 3DS güncellemesine de buraya tıklayarak gidebilirsiniz.

Neden ilginç olduğunu şimdi açıklıyorum; çünkü Minecraft bir güncelleme içerisinde üç adet güncellemeyi yaptı. Yani 19W03C güncellemesi içinde 19W03B, 19W03A güncellemeleri de mevcut. 19W03C güncellemesini de dahil ettiğimizde üç güncellemenin iç içe olduğunu ve Minecraft tarihinde ilk defa böyle bir olay yaşandığını görüyoruz.

Bu güncellemenin ilk görüntüsü konunun başında yer alıyor. Bu güncellemede eklenen en büyük özelliklerden biri kompost makinesi. Kompost makinesi nedir diyeceksiniz biliyorum (ben de ne olduğunu bilmiyordum ki bu güncelleme sayesinde araştırıp öğrendim.). Kısaca anlatayım; kompost makinesi ekilen ürünlere zarar veren yer altı böceklerini bulup öldürebilir ki bu da ürünlerinizin daha kaliteli olması açısından çok yararlı.
Şimdi ise güncellemenin daha da içine girerek detaylara göz atalım. Ayrıca kompost makinesine ve kompostlaştırmaya dair daha da fazla bilgiye ulaşmak için
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
tıklayın.

19W03A Güncellemesi İle Neler Değişti?
Tanıtacağım üç güncellemenin ( 19W03C,19W03B, 19W03A ) arasında en çok uğraşılan güncelleme budur. Diğer iki güncelleme de sadece hataları düzelttik. Bu güncellemede ise genellikle sesler ve ses efektleri üzerinde durduk.

• Konunun başında da bahsettiğim kompost makinesi bu güncellemede eklendi.
  • Oyunun en beğenilen eşyalarından biri olan varillere ses efektleri eklendi.
  • Görüntü olarak beğenilen ve yapılarda genellikle kullanılan zımpara bloğuna ses efektleri eklendi.
  • Bitki ve çiçek bakımından en güzeline -ki bana göre öyle- dut çalılıklarına ses efektleri eklendi.
  • Bitkilere ve Nether bitkilerine özel ses efektleri eklendi. Büyüme esnasında bu sesleri çıkartabilirler.
  • Yüksek hızda çalışan fırınlara özel ses efektleri eklendi. Bir şeyi hızlı fırında pişirirken bu ses efektini çıkartırlar.
  • Kamp ateşlerinin varsayılan dokuları, yeni harika dokular ile değiştirildi. Bu güncellemede yeri apayrı!
  • Hem bizim tespit ettiğimiz hem de sizlerin bize bildirdiği tüm oyun hataları giderildi. Teşekkürler...
maxresdefault.jpg

Peki 19W03B ve 19W03C Güncellemerinde Neler Değişti?
Bu iki güncellemede de aynı şeyler olduğu için konuyu daha fazla uzatıp sıkılmanızı istemedim. Bu koskoca iki güncellemede sadece bir şey değiştirildi. O da;

• Hem bizim tespit ettiğimiz hem de sizlerin bize bildirdiği tüm oyun hataları giderildi. Teşekkürler...
Koskoca iki güncellemede sadece oyun içi hataları düzeltmeleri saçma değil mi? Bu kadar emek vererek güncelleme yapan Minecaft neden böyle yaptı anlamadım. Normalde Minecraft iki güncellemede öyle şeyler eklerdi ki anlatırken överek anlatırdık. Siz bir anlam verebildiniz mi? Her neyse haydi devam edelim.

Kompost Makineleri
Kompost makineleri oyunda çok yararlı olmuş mu bilemedim. Aslında çokta gerekli değil ama Minecraft kompost makineleri üzerinde durmuş gibi gözüküyor. Şimdi ise kompost makinelerinin özelliğine geçiyoruz.

• Kompost makinesi sayesinde sebzelerini yemek yapmak yerine gübre yapabilirsin ki bu da çok işine yarayacak.
  • Üç (3) tahta ve dört (4) çit ile yapılabilir. Yapımı kolay ayrıca şimdi fark ettim gerçekten yararlı.
19W03B ve 19W03C Güncellemerinde Düzeltilen Hatalar
Bu iki güncellemede sadece hataları düzelttiklerine göre hatalar fazla olmalı diye umuyorum. Öyleyse bir bakalım...

• Oyunun dosyalarında oynarken yanlışlıkla bir hata yapmamız sonucu oyuncular görünmezdi ve oyun sık sık çökebiliyordu.
  • Oyuncuların giydikleri zırhlar yanlış yere takılabiliyordu. Örneğin bot taktığımızda kafamıza giyilmesi gibi bir şey...
  • Köylülerin çocuklarının nedensiz bir şekilde ölmesi. Evlat acısı çok kötü...
  • Zillerin çalışmaması da kötü bir hataydı. Bunu fark etmek zamanımızı aldı.
  • Kendimiz oyuna bir ses efekti eklemeye çalıştığımızda eklenen ses efektinin çalışmaması.
  • Zombi köylülerin nedensiz bir şekilde ölmesi ve öldüğünde eşya düşmemesi.
  • Yaratıkların hareket etmesini sağlayan kodların yanlışlıkla silindiği için hareket etmeleri engellendi.
Evet arkadaşlar bu iki sürümdeki düzeltilen hatalar bu şekildeydi. Az gibi görünebilir ama gerçekten çok büyük sorunlar bunlar. Bunlar olmadan oyun oynanamaz hale gelebilir. Minecraft'ın koskoca iki güncellemeyi neden sadece hataları gidermeye ayırdığını şimdi daha iyi anlayabiliyoruz değil mi? Neyse şimdi ise sona kalan 19W03A güncellemesinde düzeltilen hatalara geçelim.

maxresdefault.jpg

19W03A Güncellemesinde Düzeltilen Hatalar
Eklenen eşya bakımından en sevdiğimiz güncellemeye geldi sıra. Şimdi ise 19W03A güncellemesinde düzeltilen hataları görelim...

• Minecraft Realms butonuna tıkladığımızda oyunun çökmesi.
  • Örste bir eşyayı yeniden adlandırdıktan sonra eşyayı elimize almaya çalışırken oyun çöküyordu.
  • Kamp ateşlerinin yanında bir süre durduğunuzda işlemciyi durdurarak oyunun çökmesi.
  • Oyun eşyalarından "kitabın" yazımını "ktiab" diye yazmamız :D.
  • Shulker kutularının kırıldıklarında ismini kaybetmesi de ayrı bir saçmalık.
  • Kürsünün üstüne çıkıldığında kürsünün kırılması sizce de en saçma hata değil mi?
  • Yağmur yağarken kamp ateşi yanmaya devam ediyor. Yağmurun söndürmesi gerekmez mi?
Evet arkadaşlar 19W03A güncellemesinin düzeltilen hataları bu kadardı. Bir an düşünüyorum; bu Minecraft o kadar emek veriyor da neden böyle saçma hatalar yapıyor? Hele bir de oyunun bu kadar gelişmesinden sonra böyle saçma hatalar oyunun şanını yiyor resmen. Neyse arkadaşlar şimdi kendi yorumuma geçiyorum ve konuyu bitiyorum.

Kendi Yorumum
Evet Minecraft Türkiye kullanıcıları, bu konumda sizlerle birlikte 19W03C güncellemesini inceledik. Tabii ki sadece 19W03C güncellemesi olmayıp iç içe girmiş üç güncellemeyi tanıdık. Bana kalırsa hepsi faydalı ama beni en çok 19W03A güncellemesi etkiledi çünkü o olmasa üç güncelleme içerisinde eklenmiş bir şey yok. Şunu da belirtmek isterim ki Minecraft'ın düzelttiği hatalara bakarsak Minecraft'ın yaptıklarını kontrol etmediğini görebiliriz. Hadi diyelim kontrol etti de bu hataları nasıl fark etmedi? Oyun güzel yerlere ilerliyor ki bu çok güzel bir şey ama böyle hatalar üzüyor bizi.

Evet arkadaşlar konum bu kadardı. İnşallah konu yararlı olmuştur ve 19W03C güncellemesi hakkında bilgi sahibi olmuşsunuzdur. Konunun orijinal sayfasına gitmek için
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
tıklayın. Ayrıca konuma elmas verdiniz mi? Vermediyseniz hemen verin bekliyorum hadi hadi... İyi günler, esen kalın

Moderatör tarafından düzenlendi:

Açıkcası bu snapshot hoşuma gitti. Gerçekten oyun ne kadar hızlı gelişiyor. Artık yetişemiyoruz :D

Yavaş Yavaş Modlardaki Olayları Eklemeye Başladılar Hele Şükür

Güzel olmuş emeğinize sağlık sayın "vagon" bey. :D<3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl