Çözüldü Minecraft SMP Sürekli TPS Düşüşü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan enes_1311
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 229
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

enes_1311

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
1

Discord:

xCapta1N#8681

Merhaba arkadaşlar, treas network üzerinden minecraft hosting satın aldım 8 gb ram versiyonu olan. Purpur ile kurdum ve servera 6 gb ram verdim. 5 Tane plugin kullanıyorum isimleri: veinminer, chunky, farmprotect, gsit, skinsrestorer. Chunky ile chunkları açtım bu yüzden chunklar ile olduğunu düşünmüyorum ama oyunda sürekli tps drop oluyor. TPS i sürekli izliyorum sabit 20 civarında sonra bir anda düşüyor 1 dakika içinde tekrardan 20 ye çıkıyor. Her şeyi denedim fakat bir türlü bunu çözemedim. Yapmam gereken, atladığım bir şey var mı? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Merhaba, Treas üzerinden satın aldığınız paketin hangisi olduğunu söyleyebilir misiniz? Bir de Spark raporunu iletebilir misiniz? Bunlar haricinde, sunucunuzdaki TPS sorunu az da olsa start.bat dosyasıylada ilgili olabilir.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
spark raporu.

TR-ECO-VII

Intel Xeon E5-2699v4 4 Core

8GB / DDR4

65GB SSD

Sınırsız Trafik* / 1Gbit/s Port

Türkiye, İstanbul Datacasa Veri Merkezi

bunu satın aldım.

Spark raporuna baktığımda lagın ana sebebinin entity tick yükü olduğu belli, köylüler, hayvanlar ve yaratıklar sunucunun neredeyse yarıdan fazlasını meşgul ediyor. Villager tick tek başına %10’un üzerinde yük bindiriyor. Bunun yanında yüklenen chunk sayısı da fazla olduğu için chunk tick değerleri normalden yüksek çıkmış.

Kısaca yapılması gerekenler şöyle:

Dünyadaki toplam mob ve köylü sayısını azaltmak
Büyük köylü breeder/ticaret alanları varsa düzenlemek veya köylülere NoAI vermek
View-distance ve simulation-distance değerlerini düşürerek gereksiz chunk yükünü azaltmak
Monster spawn yoğunluğunu azaltıp mağara ışıklandırmasını iyileştirmek
Paper.yml üzerinden spawn-limit ve mobcap ayarlarını optimize etmek

Bu düzenlemelerden sonra sunucunun TPS değerleri daha iyi olacaktır.

Kullandığınız makinede çok güçlü bir makine değil, mob sayısı normal ise makine gücü yetmiyor olabilir

Xeon(R) CPU E5-2699 makineler kullandığınız sürüm için önerilmez.

spawn-limits
monsters: 50
animals: 8
water-animals: 3
water-ambient: 5
water-underground-creature: 5
axolotls: 5
ambient: 5

Spawn limitleri düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ancak bu bile çok etki etmez "had a player count of 2" zaten işlemciden dolayı 2 kişide bile böyle.

Belki daha düşük bir versiyon tercih edebilirsiniz 1.16 altı.

purpur yerine leaf deneyebilirsiniz bi ihtimal o da

Merhaba arkadaşlar, treas network üzerinden minecraft hosting satın aldım 8 gb ram versiyonu olan. Purpur ile kurdum ve servera 6 gb ram verdim. 5 Tane plugin kullanıyorum isimleri: veinminer, chunky, farmprotect, gsit, skinsrestorer. Chunky ile chunkları açtım bu yüzden chunklar ile olduğunu düşünmüyorum ama oyunda sürekli tps drop oluyor. TPS i sürekli izliyorum sabit 20 civarında sonra bir anda düşüyor 1 dakika içinde tekrardan 20 ye çıkıyor. Her şeyi denedim fakat bir türlü bunu çözemedim. Yapmam gereken, atladığım bir şey var mı? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
merhabalar Spark raporuna baktım — görünüyor ki ana yük entity hesaplamalarında / world tick’te.
Lütfen sunucunuzda çok sayıda mob/animal/item-drop kontrol edin, ayrıca eklenti sayısı yüksekse hangilerinin tick/CPU yükü fazla ona bakın.
Eğer istersen server config (view-distance, spawn-limit, entity-activation-range vs.) ayarlarını da atın, beraber optimize edelim.

aikar flaglarına geçmek iyi bir fikir olabilir

LagFixer pluginini kurunca düzeldi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl