Çözüldü Minecraft serverı için website , ödeme sistemi kurulumu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dolandirici
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 212
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dolandirici

Fırında Isıttığım İlk Taş
MinePass
Elmaslar
44
Minecraft
LordRafet

Discord:

rafetd

(büyük ihtimalle yanlış konuda taşıyabilirseniz sevinirim.)
Minecraft serverım için bir websitesine ihtiyacım var ancak nasıl kurulur, vdse bağlanır vs hiç bir fikrim yok site için hangi lisansı önerirsiniz? Ayrıca mağaza satışları için faturalandırma ve vergi işlemleri kar amacı gütmeyen bir server için gerekli midir? şimdiden teşekkürler

Minecraft sunucun için bir site kurmak istiyorsan, sıfırdan kod yazmak yerine bu iş için özelleşmiş **"Minecraft Web Scriptleri"**ni kullanmanı öneririm. Bu sistemler oyuncu istatistiklerini, kredi yükleme işlemlerini ve marketi otomatik olarak yönetir.

• Nasıl Kurulur?
    • Adım 1: Bir Web Hosting veya siteni sunucunla aynı yerde barındırmak istiyorsan bir Web VDS edinmelisin. (Genellikle Plesk veya cPanel yüklü bir hosting en kolayıdır).
    • Adım 2: Satın aldığın script dosyalarını FTP (FileZilla vb.) aracılığıyla hostingine yükle.
    • Adım 3 (VDS Bağlantısı): Sitenin sunucudaki (VDS) oyuncuları görebilmesi için genellikle bir veritabanı (MySQL) bağlantısı gerekir. VDS'indeki sunucu klasöründe bulunan pluginlerin (örneğin AuthMe veya şanslıysan scriptin kendi plugini) ayarlarından hosting firmasının sana verdiği MySQL bilgilerini girmen yeterlidir.

2. Lisans ve Script Önerisi

Türkiye'deki Minecraft piyasasında en stabil ve destek sistemi iyi olan üç ana seçenek öne çıkıyor:

LeaderOS En gelişmiş ve profesyonel seçenek. Modüller çok geniştir.Kurumsal / Büyük Sunucu

]CraftRise / MineWeb Stili Daha sade ve kullanıcı dostu arayüzler sunan yerel scriptler.Klasik / Hızlı Kurulum

Azura / WebOS
/Fiyat/performans odaklı, yeni başlayanlar için ideal. Ekonomik

Tavsiyem: Eğer uzun vadeli ve profesyonel bir şey düşünüyorsan LeaderOS lisansı almanı öneririm; teknik desteği ve güncellemeleri oldukça başarılıdır.

3. Vergi ve Faturalandırma (Kar Amacı Gütmeyen Sunucular)

Bu konu en çok karıştırılan kısımdır. "Kar amacı gütmemek" hukuki olarak biraz esnek bir terimdir.
  • Bağış vs. Satış: Eğer oyuncular "sunucu masraflarına destek" adı altında ödeme yapıyorlarsa ve karşılığında bir avantaj (VIP, kozmetik vb.) alıyorlarsa, bu durum maliye tarafından ticari bir faaliyet olarak görülür.
  • Gerekli mi? Türkiye'de bir web sitesi üzerinden düzenli olarak para girişi oluyorsa (aracı ödeme kuruluşları üzerinden), teknik olarak şahıs şirketi kurup fatura kesmeniz gerekir.
  • Pratik Çözüm: Yeni başlayan sunucular genellikle PayTR, Shipy veya Shopier gibi aracı ödeme kuruluşlarını kullanır. Bu firmalar sizin adınıza ödemeyi alır ve komisyon keser. Ancak yıllık belli bir kazanç eşiğini (2026 muafiyet sınırlarını kontrol etmelisin) aşmadığın sürece küçük çaplı sunucular için vergi dairesi genellikle "istisnai kazanç" kapsamında tolerans gösterebilir; fakat yasal olarak en güvenli yol bir şahıs şirketi açmaktır.

Özetle: Bir hosting al, LeaderOS veya benzeri bir script kur ve ödeme yöntemi olarak kurumsal bir aracı firma ile anlaş.

Hocam LeaderOS ı kullanabilirsin wikisinde bütün bilgiler var ödeme yöntemi olarak Shopier tavsiye ederim tr hesabına ödeme alabiliyorsun paytr gibi yerler hemen kabul etmiyor

Hocam LeaderOS ı kullanabilirsin wikisinde bütün bilgiler var ödeme yöntemi olarak Shopier tavsiye ederim tr hesabına ödeme alabiliyorsun paytr gibi yerler hemen kabul etmiyor
Leaderosa baktım ama fiyatı biraz fazla geldi shopier kendi sitesine yönlendiriyor diye biliyorum artık api vermiyor sanırım

Leaderosa baktım ama fiyatı biraz fazla geldi shopier kendi sitesine yönlendiriyor diye biliyorum artık api vermiyor sanırım
Şuan Api veriyor ben kendi sunucumda aktif olarak kullanıyorum LeaderOS birçok özelliği var biraz paraya kıyıp almanı tavsiye ederim illerde sıkıntı yaşamasın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl