Sol Reklam

Rehber Minecraft Server Nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Rahmi Can Yılmaz

Koruma 1, Keskinlik 3

Discord:

kashiandwazaki

Katılım
30 Mayıs 2016
Mesajlar
957
Elmaslar
667
Puanlar
15.425
Yer
BURSA
Minecraft
iRahmiCan
Yine güzel bir konu olmuş Yiğit fakat server'ın ne olduğunu bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. :D
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi
Yine güzel bir konu olmuş Yiğit fakat server'ın ne olduğunu bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. :D​

Biz zaten bu kategoriyi sıfırdan başlayan arkadaşlar için hazırladık. Bu yüzden anlayışla karşılamanızı bekliyorum :)
 

ogbeta

Koydum Çalışma Masasını
Katılım
22 Ocak 2021
Mesajlar
74
Elmaslar
56
Puanlar
1.405
Minecraft
TahaOffi
Açtığınız bu konu gerçekten yararlı olmuş. Başarılarınızın devamını dilerim.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

ByAkilli

Altın Benim Yeni Sevgilim

Discord:

Tolga#3989

Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
471
Elmaslar
127
Puanlar
4.830
Yer
Giresun
Güzel anlatım. Teşekkürler.
 

daryelcorran

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Katılım
12 Ağustos 2022
Mesajlar
17
Elmaslar
2
Puanlar
85
Yaş
26
Yer
istanbul
bu tarz görsellerle destekleyici konu içeriklerinin arttırılması gerekiyor, elinize sağlık.
* * *
 
Son düzenleme:

ByAkilli

Altın Benim Yeni Sevgilim

Discord:

Tolga#3989

Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
471
Elmaslar
127
Puanlar
4.830
Yer
Giresun

xMadzzy

Quezly Teams
Ekip Yöneticisi
Premium
Quezly

Discord:

xmadzzy

Katılım
6 Haziran 2022
Mesajlar
819
Elmaslar
660
Puanlar
3.305
Yer
Türkiye
Discord İzni
Minecraft
xMadzzy_yt
Eki Görüntüle 139684

Minecraft Server Nedir?
Minecraft sunucularını keşfedin!
Minecraft sunucuları, Minecraft'ı çok oyunculu bir şekilde oynamamızı sağlayan sunuculardır. Bu sunucuların kontrol şekli ise VDS ve şahsi bilgisayar makinesi olmak üzere 2'ye ayrılır. Profesyonel bir VDS sunucusu, genellikle Minecraft sunucu firmalarına bağlı olur. Şahsi olan bilgisayar makineleri ise Jar klasörleri ile kolayca kurulabilen basit sunuculardır. (Bu tür sunucuların genellikle bilgisayarı çok yorduğu görülür.) Özetle VDS sunucularının şahsi bilgisayar makinelerine göre bariz bir üstünlüğü var. Ciddi bir Minecraft sunucusu kurmak için profesyonel VDS kullanmanız gerekmektedir. (En bütçelidir.)

Eki Görüntüle 139665

Minecraft'ın Hangi Platformu Sunucularda Daha Ön Plandadır?
İşin en güzel olan tarafı ise Minecraft sunucularını Minecraft'ın herhangi bir platformunda kullanabilirsiniz. (Java, Bedrock Edition vs.) Tabii, kesin sunucu kurmadan önce de günümüzün Minecraft piyasasında hangi platformun daha çok tercih edildiğini bilmelisiniz. Minecraft: Java Edition, Minecraft'ın ilk oyunudur. Eh, haliyle de günümüzün en popüler oyunu olarak bilinmektedir. Bu Bedrock Edition ise Minecraft'ın Microsoft'a satılmasıyla birlikte ortaya çıkan bir oyun türüdür. (Türkiye şartlarında Minecraft: Bedrock Edition'da sunucu kurması daha zordur, bunun sebebi ise Türkiye'nin malum olan döviz durumudur.) Bilmeyenler için de Minecraft Pocket Edition, Bedrock'a bağlanmıştır. Özetle Java'nın Bedrock'a göre büyük bir üstünlüğü var. Bu yüzden bir Minecraft sunucusu açmadan önce iyi düşünmelisiniz. Peki, ya en popüler sürüm?

Eki Görüntüle 139668


Minecraft Sunucularının Genel Olarak En Popüler Sürümü Nedir?
Minecraft sunucuları hakkında pek bilgi sahibi olmasanız da kesinlikle ünlü sürümler hakkında bir fikir sahibi olmalısınız. Günümüzün en popüler Minecraft sürümü 1.8 sürümüdür. Bunun en mühim sebebi ise Minecraft'ın PvP sisteminin daha nezih olması ve 1.7.10'un kalıntılarının taşınması... Tabii, 1.8 sürümü dışında da popüler sürümler var. Bunlar ise; 1.11.2, 1.12.2, 1.13, 1.13.2, 1.14, 1.14.2, 1.15.2, 1.16 ve 1.16.2 sürümleridir. (Küresel söylenen verilerdir.) Türkiye'de ise daha çok 1.8 sürümü sevilmektedir. 1.8'in dışında 1.12.2, 1.14.2 ve özellikle de 1.15.2 ile 1.16.2 sürümleri popülerdir. (Genellikle son sürümlerde hayatta kalma sunucuları tercih ediliyor.) Şimdiyse gerçekten iyi sunucu kurmanın derinliklerine inelim.


Minecraft Sunucusu Nasıl Kurulur ve Yazılım Türleri Nelerdir?
Peki, her şey gayet güzel ve hoş da Minecraft sunucusu nasıl kurulur? Rahat olun, harika. Minecraft sunucusu kurmadan önce mutlaka kafanızda bir şeyleri kararlaştırmalısınız. Mesela en basitinden kendi sunucunuzun amatör bir sunucu olup olmayacağı ki net karar verebilelim. Gerçekten profesyonel bir Minecraft sunucusu için kesinlikle bir Minecraft firması ile antlaşma yapmalısınız. Daha doğrusu o firmaya üye olup aylık ödemeler yapmalısınız... (Firma işleri hakkında detayları ilerleyen konularımızda görebilirsiniz.) Aylık ödemeler ile hayalinizde olan Minecraft sunucusunu rahatlıkla kurabilirsiniz. Eğer hayalinizde amatör olan bir sunucu varsa bedava sunucu firmalarından veya düşük bütçeli hosting firmalarından yararlanmalısınız. 3. bir seçenek ise kendi bilgisayar makinenizi kurmalısınız ki bilgisayarınızı çok yoracaktır. (Büyük ihtimal sunucuyu da 7/24 aktif tutmakta zorlanacaksınız.) Aşağıdaki videoların ise sizlere iyi rehberlik edeceğini düşünüyorum :))

Amatör Minecraft Sunucusu / Video Rehberleri
Profesyonel Minecraft Sunucusu / Video Rehberleri


Tüm bunların dışında Minecraft sunucularının kendilerine has yazılım türleri bulunmaktadır. Mesela en basitinden Vanilla yazılım türü... Büyük ihtimal bu en yazılım türünü elbette bir yerlerden duymuşsunuzdur. Vanilla, Minecraft sunucularında eklenti bulunmadığı anlamına gelmektedir. Daha doğrusu Vanilla sunucularda 1 adet bile Minecraft eklentisi bulunmaz ve düz Minecraft sunucularıdır. (Biz bu tür sunuculara tek oyunculu sunucuların çok oyunculu hali de diyebiliriz.) Ayrıca Minecraft sunucularının Vanilla dışında CraftBukkit, PaperSpigot ve Spigot gibi alternatif popüler yazılım türleri vardır. (Bu alternatiflerin hepsi Java alt yapısı ile çalışır.) Şimdiyse gelin, bu oldukça önemli yazılım türlerini yakından inceleyelim.

Eki Görüntüle 139673

CraftBukkit, günümüzün Minecraft sunucularında en az kullanılan bir yazılım türüdür. Bunun sebebi ise CraftBukkit'in en eski yazılım türlerinden birisi olması ve güncelleme gelmemesidir. CraftBukkit'de pek fazla güncelleme almadığı için onu Spigot gibi yazılım türleri geçmiştir. Günümüzde ise CraftBukkit yazılımını neredeyse hiç bir sunucu kullanmamaktadır.

Eki Görüntüle 139674

Spigot, günümüzün Minecraft sunucularında daha çok kullanılmaktadır. Hatta tabiri caizse aralarından en popüleri de diyebiliriz... Spigot, CraftBukkit'e göre çok daha üstün bir yazılımdır. Bunun en önemli sebebi ise Spigot'un sürekli kendini güncelleyen ve geliştiren bir yazılım olması ki CraftBukkit böyle bir durumda çok geride kalıyor. Şimdiyse sahi en merak edileni olan PaperSpigot'a gelelim. (PaperSpigot ile normal Spigot'un birbiriyle benzer olan alt yapıları vardır, bakalım.)




PaperSpigot'un Spigot'dan pek fazla farkı yoktur. İşin aslı PaperSpigot, Spigot'dan daha güvenilir bir yazılım türüdür. Bunun sebebi ise normal Spigot'dan çok balon korumalarına dayanıklı olması ve yeni bir tür olması ki Spigot'a en iyi alternatiftir. (PaperSpigot, Spigot'dan biraz daha iyi olsa da bazı sunucu eklentilerini bozabiliyor, kullanımı düşürüyor.)

Eki Görüntüle 139675

Minecraft Sunucularında Eklenti, Skript, Slot ve TPS Kullanımı!
Bu popüler yazılım türlerinin yanı sıra Minecraft sunucularında eklenti kullanılmaktadır. Eklentiler sayesinde de Minecraft sunucularına bir düzen verilir. Hatta bu eklentilerin en büyük destekçisi olarak Skript eklentisi olarak bilinir. (Bu eklentiyi yazılımsal olarak da kullanabilirsiniz.) Eklentiler dışında Minecraft sunucularının hoş Slot olayı vardır. İşin aslı günümüzün Türkiye'sinde pek bu slot olayı kaldı ama yabancı ülkelerde var. Peki, sahi ne bu slot olayı? Slot, Minecraft sunucularının maksimum oyuncu kapasitesinin gösteren bir özelliktir. (Genellikle bu önemli özelliği firmalar, belirli bir ücret karşılığında sunarlar.) Tabii, günümüzün Türkiye'sinde artık Slot olayı yok. Bunun sebebi ise Keyubu, Batihost, Rabisu ve bunun gibi önde gelen firmaların sınırsız slot sağlaması. (Nitrado ve AxiTR gibi Türkiye'den tam çekilen ya da uzak kalan firmalar ise halen slotlu sunucu satıyor.) Şimdiyse her sunucunun olmazsa olmazı olan TPS değerlerine gelelim. (TPS'de önemlidir.)

Eki Görüntüle 139676

TPS, bu Minecraft sunucunuzun kalbi gibi önemli bir özelliktir. Hatta ona sunucunuzun kalbi bile diyebiliriz! TPS özelliği, Minecraft sunucunuzun size son durumunu özetler. Eğer TPS sayınız 20'den düşükse bilin ki sunucunuz çok yoruluyor ve onu yoran bir şey var... Bu şeyi bulmak içinse TPS kaydedici eklentileri ile kayıt alıp forumlardan yardım alabilirsiniz. (TPS sayısı, maksimum 20'yi görür ve en normali 20 olmasıdır.) Hatta baya düşük TPS çözümü için rehber videolarıda vardır.




Minecraft Sunucularının Geniş Tarihçesi!
Minecraft, 17 Mayıs 2009 tarihinde resmen oyun piyasasına sürüldü. Çok oyunculu bölümü ise 31 Mayıs 2009 tarihinde resmen Minecraft'a dahil olmuştu. (Tabii, belli bir süreç içerisinde herkes sunucu açamadı. Beta bir süreçti..) Minecraft'ın ilk beta sunucu Nerd.nu iken, resmi sunucusu da Minecraft Online'dır. Eski Minecraft Online, tam tamına 2010 yılında kuruldu ve aradan 10 sene geçti. (4 Ağustos 2010) Dile kolay ama tamda 10 sene! Bununla beraber sunucunun haritası sürüm atlamalarından dolayı sürekli değiştirildi. Bu yüzden sunucunun hep bir belirgin haritası olmadı. Sunucunun ilk haritasını ismi ise Freedonia olarak geçmektedir. (Minecraft Online sunucusu, Minecraft Çok Oyunculu bölümünün test aşamasından çıkmasından sadece bir saat sonra kurulmuştur.) Minecraft'ın çok eski Minecraft sunucuları ise sırasıyla; Nerd.nu, MinecraftOnline, Minr.org, 2B2T, Crazy Fools UK, Mineplex ve Hypixel'dir. Bu günümüzün en popüler Minecraft sunucuları ise Hypixel, Mineplex, CubeCraft, HiveMC, EarthMC ve 2B2T'dur. (MCSG ve Badlion gibi kapanan efsanevi sunucularda arada yer alabilir.) Alt kısımdaki görsel ise anarşi 2B2T'nın 2013 yılındaki haritasından alınmıştır.

Eki Görüntüle 139680

Türkiye'nin en popüler Minecraft sunucuları ise sırasıyla; CraftRise, SonOyuncu, LegendCraftTR, UnioCraft, BetaCraft, CandyCraft, NoMercyMC, KingFaction, MuzCraft ve Provanas'dır. (Bu sunucuların bir bazıları kapanırken, bazıları da sürekli olarak el değiştirmiştir. Bu yüzden bazı sunucuların sadece adı tarihsel olarak kalmıştır.) Arkadaşlar, son olarak da Minecraft'ın en eski sunucularına dair videoları da aşağıdan izleyebilirsiniz. (Her iki videoda ayrı bir sunucuda geçiyor.)



Açıklayıcı ve bilgilendiri şekilde bütün detayını anlatmışsın eline sağlık.
 

Kaan028

Bir Kömür Göründü Kaptanım!

Discord:

xKaan#2845

Katılım
6 Ağustos 2022
Mesajlar
107
Elmaslar
20
Puanlar
280
Yaş
23
Yer
Almanya
Minecraft
Keltos
Bilgilendiric olmuş başarılar.
 
S

Silinen üye 154677

Ziyaretçi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı