Tanıtım Minecraft ReplayMod: Deneyiminizi kaydedip yeniden yaşayın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
356
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

Replay Mod.webp

Merhaba değerli MC-TR ailesi,
Bugün ReplayMod’u anlatacağım. Bu mod, oyun sırasında yaşadıklarını kaydedip istediğin zaman tekrar izlemeni, hatta direkt video hâline getirip paylaşmanı sağlıyor benim en sevdiğim araçlardan biri. İçerik üretenler için neredeyse olmazsa olmaz; hatıra biriktirmek isteyenler için de çok pratik. Tabii her şey gibi bunun da artıları ve eksileri var; ilk açtığımda biraz karışık gelmişti ama birkaç denemeden sonra kullanımı gerçekten kolaylaştı. Rehberi kendi oyunlarımda denediklerime, kullandığım sürümlere ve karşılaştığım sorunlara dayanarak hazırlıyorum; tamamen tarafsız olmaya çalışırım ama zaman zaman kişisel yorumlar da ekleyeceğim. Hadi başlayalım adım adım anlatarak siz de rahatça deneyin.

ReplayMod Nedir?

Replay Mod 2.webp

ReplayMod’u kullanmaya gelince; oyuna girince kaydı başlatmak için genelde R tuşuna basıyorsun. Ama illa öyle olmak zorunda değil, ayarlardan değiştirebiliyorsun. Ben mesela farklı bir tuşa aldım çünkü R bana ters geldi. Mod, sen oyun oynarken her şeyi arka planda kaydediyor: blok koyduğun an, creeper’ın üstüne atladığın saniye, hatta yanından geçen koyun bile görünüyor. Kayıt bittiğinde yeniden görüntüle diye bir ekrana geçiyorsun. Orada zaman çizelgesi var, kamerayı fareyle sürükleyip istediğin açıya getirebiliyorsun. Benim en sevdiğim olay şu keyframe mevzusu. Diyelim ki kamerayı bir kuleye zoom yapıp sonra yavaşça yana kaydırmak istiyorsun, noktaları seçiyorsun, mod da bunları kendi bağlayıp çok pürüzsüz bir şekilde oynatıyor. Sonuç profesyonel gibi duruyor. Dışa aktarırken bitrate, çözünürlük falan seçiyorsun. Ben genelde 1080p 60fps yapıyorum, görüntü çok net oluyor. Ama bilgisayar biraz eskiyse 720p daha güvenli, yoksa kasabilir. Hazırladığın videoyu Replay Center’a yükleyip linkini arkadaşlara yolluyorsun, onlar da izleyip baya şaşırıyor.

Kurulum: Adım Adım Nasıl Yüklenir?

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
tıklayarak Modrinth sitesinin indirme sayfasına ulaşabilrisiniz.
1.14 ve üstü için Fabric öneriyorum, eski versiyonlar için Forge kullanabilirsiniz. Ben son versiyonlarda Fabric'i tercih ediyorum çünkü daha stabil geliyor bana.

Son Olarak

ReplayModu kesinlikle size öneriyorum, örneğin eğer bir mimarsınız ve yapılarınızı arkadaşlarınıza göndermek istiyorsanız bu modu kullanabilirsiniz ilk başta ön yargılıydım moda karşı şimdi tavsiye ediyorum herkese. Konuya sizin yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl