Minecraft Premium Site Vergi Levhası gerekirmi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Shopier gibi servisleri kullanıyorsanız gerekemiyor. Fakat PayTR gibi servisler istiyor.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Sanal pos şirketleri sizin yerinize verginizi ödüyor diye biliyorum
evet bazı sanal pos şirketleri ondan fazla komisyon alıyorlar

Düzenli bir şekilde yaptığınız ve gelir elde ettiğiniz tüm satış işlemleri için faturalandırma yapmak zorundasınız yani vergi levhası gerekli.

Shopier, PayTR, Payreks, Sonteklif gibi sistemler sadece kendileri için komisyon almaktadır sizin vergi borcunuzu ödemeyecektir.

Onun dışında oyun sunucularında VIP, Eşya vb. ürün satışları "Bağış" adı altında geçtiği için her hangi bir vergi ödemesi olmuyor aslına bakarsan sistemin açığı diyebiliriz.

Yani eğer sen bu işi yapacaksan gidip 200 250₺ vererek bir şahıs şirketi kurabilirsin fakat 18 yaşını doldurman gerekmekte.

Düzenli bir şekilde yaptığınız ve gelir elde ettiğiniz tüm satış işlemleri için faturalandırma yapmak zorundasınız yani vergi levhası gerekli.

Shopier, PayTR, Payreks, Sonteklif gibi sistemler sadece kendileri için komisyon almaktadır sizin vergi borcunuzu ödemeyecektir.

Onun dışında oyun sunucularında VIP, Eşya vb. ürün satışları "Bağış" adı altında geçtiği için her hangi bir vergi ödemesi olmuyor aslına bakarsan sistemin açığı diyebiliriz.

Yani eğer sen bu işi yapacaksan gidip 200 250₺ vererek bir şahıs şirketi kurabilirsin fakat 18 yaşını doldurman gerekmekte.
belli bir limiti yokmuydu vergi levhası alma şartının gelmesi için?
benim bildiğim fazla geliri olan sitelerden alıyorlar vergiyi

belli bir limiti yokmuydu vergi levhası alma şartının gelmesi için?
benim bildiğim fazla geliri olan sitelerden alıyorlar vergiyi

T.C Sınırları içerisinde düzenli satış ve kâr elde eden herkesin vergi ödemesi zorunlu halde. İstiyorsan hiç para kazanma ben vergi levhası çıkartacağım diyerek muhasebe şirketlerine başvur yine de alabilirsin levhanı.

Çok yanlış cevaplarda verilmiş, shopier bilmem ama yinede ne satarsan sat vergini ödemek zorundasın ve vergi levhanında olması zorunda

Bu konu tartışmaya kapalı ürün satan kişi gelirinin %20sini vergi dairesine vermek durumunda

Online avukat sitesinde bir avukata Minecraft sunucularının veya dijital satışların vergi ödemesi gerekiyor mu diye sorduğumda vergi ödemesi gerekiyor demişti

Merhaba arkadaşlar Minecraft premium , discord Nitro, spotify pre ve steam key satacağım bir site kuracam bunun için vergi levhası şartım vergi levhası gerekiyor mu
Çok acil yardımcı olun.
Minecraft premium , discord Nitro, spotify pre ve steam key ve epin bunlar karşı tarafın ödediği vergidir. Bunlar için vergi ödemenize gerek yok.

Online avukat sitesinde bir avukata Minecraft sunucularının veya dijital satışların vergi ödemesi gerekiyor mu diye sorduğumda vergi ödemesi gerekiyor demişti
Sen minecraftta yarattiğin elektronik birşey icin vergi ödüyorsun ama epin gibi sitelerde karşı taraf zaten vergiyi ödediği için zorunlu değilsin.

Premium, Discord Nitro, Spotify Premium ve Steam Key satacağınız bir site kuracaksanız, vergi levhası almanız gerekiyor. Vergi levhası, Türkiye'de bir işyeri açtığınızı ve vergi mükellefi olduğunuzu gösteren bir belgedir. Vergi levhası almak için, bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvurmanız gerekir. Başvuruda, kimlik belgeniz, işyeri ruhsatınız ve vergi mükellefiyet beyannameniz gibi bazı belgeleri sunmanız gerekir. Vergi levhası almak için gerekli belgeler ve başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi için, bağlı bulunduğunuz vergi dairesine veya Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesine başvurabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl