Rehber Minecraft Portlu Sunucu Nasıl Kurarım,Kurulur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MartinM9

Creeper Evimi Patlattı
Elmaslar
192

Discord:

Lykia#1903

Selamlar, MC-TR Değerli Üyeleri.Bugün Sizlere İnternet Üzerinden yani Portlu sunucu nasıl kurarım onu anlatacağım.Dilerseniz Geçelim.

proxy.php

« Portlu Sunucu Nedir? »

Portlu sunucu, sizin internet arayüzünden açtığınız,port ile açtığınız sunuculardandır.Herhangi bir DDOS koruması olmaz.Olsa bile DDOS koruması pasife geçer.Sakıncalı bir iş yani domain eklemeniz gerekmekte.

« Portlu Sunucu Nasıl Kurulur? »

İlk öncelikle Windows'daki arama alanına giriş yapıyoruz.Sanal komut işlem bölümünü yani 'cmd'yi açıyoruz.Alana cmd yazıyoruz.Çıkan bölüme ipconfig yazıyoruz.Oradan IPV4 Adresinde bir adres yazacaktır.Örnek 192.168.2.1, sizde yazan bu ipi googlede kısa arama bölümüne yazıyoruz.Bir bölüm çıkacaktır.K.adı ve Şifre istiyecektir.Genellikle k.adları ve şifreler ; k.adı admin şifre ise admin olur.Eğer denediniz ve olmuyorsa internete 'İnternet Arayüz Şifreleri' yazıp kendi modelinizi bulup sisteme girişimizi uyguluyoruz.Gelişmiş Ayarlar'dan veya NAT üzerinden 'Sanal Sunucu' adlı bölüme giriş yapıyoruz.Sanal Sunucu bölümünü bulamadıysanız Port Yönlendirme veya Yönlendirme bölümüne giriyorsunuz.Sanal Sunucu için Sanal Sunucu seçiyoruz, ve bölüme giriş yapıyoruz.Kural Dizini 1'i seçiyoruz.Uygulamaya Minecraft yazıyoruz.Protokol 'TCP' Seçiyoruz.Başlangıç ve Bitiş portumuz 25565 olacaktır.Portlara 25565 yazıyoruz.Yerel IP Adresimizede 'cmd' ye giriş yapıp oradan bulduktan sonra onu yazıyoruz.Kaydediyoruz.1 Port daha açıyoruz.Kural Dizini 2'yi seçiyoruz.Uygulama adımız Minecraft.Protokol ise UDP Olacak.Başlangıç ve Bitiş portları 25565 yazıyoruz.Yerel IP Adresine bulduğumuz gibi yazıyoruz.Şimdi Yönlendirme ve Port Yönlendirme'ye gelelim.Yönlendirme veya Port Yönlendirme alanına giriyoruz.TP-Link'dir büyük ihtimal.Her hangi aynı ekran çıkmıyorsa desteklemiyordur.Ben bu konuyu es geçiyorum.Geneli anlattım, diğerlerini modeminizin modelini 'YouTube'ye yazarak araştırarak yapabilirsiniz.Diğer modemler hakkında bilgim bulunmamakta.TP-LINK Kullanmaktayım.

proxy.php

« Ben Giriş Yapıyorum Fakat Arkadaşlarım Giremiyor? »

Bu sorun herkezin sorunu kesinlikle olmuştur.Bir zamanlar bende 2-3 ay uğraşmıştım.Yapmanız gereken tek şey, ilk öncelikle güvenlik duvarını kapatıyoruz.Sonra Güvenlik Duvarı bölümüde 'Bir uygulamanın veya özelliğin Windows Güvenlik Duvarını geçmesine izin ver' adlı bir bölüm olacaktır.Buna giriş yapıyoruz.Ayarları Değiştir'e tıklıyoruz ve 'JAVA' adlı bölümleri buluyoruz.Java adlı bölümlerin hepsinin yanındaki kutucukları işaretliyoruz.Ayarları kaydediyoruz ve çıkış yapıyoruz.

proxy.php

« Arkadaşlarım Hangi 'IP' Üzerinden Girecekler? »

Bu sorunun cevabı bu sitede ;
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

NOT : Domain eklemeyi unutmayın!

proxy.php

« Domain Nasıl Ekliyeceğim? »

Bunun cevabını 'YouTube'de bulabilirsiniz.'YouTube'ye 'Portlu Sunucuma Domain Nasıl Eklenir' yazmanız yeterli olacaktır.

NOT : Benden bu kadardı.Resim yakında gelecektir.

Güzel bir konu olmuş ama resimli anlatılması daha da iyi olabilirdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl