minecraft pluginleri yazarak javada (ileri seviye örn:andrioid uygulama yapmak) gelişebilirmiyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MuroDev

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
5
Minecraft
Murofly

Discord:

murodev31

merhaba ben minecraft pluginleri yapıyorum ama aklımda bir soru geldi şimdi bu java üzerine kurulu ya arkadaşlar ve sunucudaki herkes evet yazabilirsin dedi ben ne olur ne olmaz sorayım dedim acaba minecraft pluginleri yazarak javada ileri seviye gelişebilirmiyim?

Neredeyse öğrenebilirsin ama tamamen hakim olamazsın
Gerçekten detaylı bir yazılım dili

Bende senin gibi pluginler geliştiriyorum fakat javayı tamamrn öğreten herhangi bir kues bilgisine sahip değilim. Bulursan benimlede paylaşır mısın

Dostum önce ki açtığın konuyada cevap vermiştim. Şimdi sana tekrardan açıklayayım. Java bir yazılım dili ve dilin sınırları çerçevesinde istediğin her şeyi yapabilirsin, yani buna imkan veriyor. Ama Minecraft eklentileri bir API kullanıyor. Sadece bu API'ı bilmek seni profesyonel yapmaz. Bu API'da istersen en başından en sonuna kadar bilip gelmiş geçmiş, tarihin en iyisi sen ol yine de sadece bir API bilerek Android kodlaması yapamazsın. Java çok geniş bir yelpazede program geliştirmene olanak sağlayan bir dil ve bu dil üzerine kodlanmış sadece Minecraft'ta online sunucu açmanı sağlayan bir API seni profesyonel yapamaz. Bu İMKANSIZDIR !

Eğer sen ben hem java hakkında detaylı bilgiye sahip olmak hemde Minecraft eklentileri kodlamak istiyorum diyorsan, bunun için hem SpigotAPI'ına hakim olmalı hemde diğer yandan Java diline hakim olmalısın. Java dilinde hiçbir temelin yoksa bir Minecraft eklentisi kodlayamazsın ya da küçük bir eklenti kodlar ve çok zorlanırsın.

Benim sana tavsiyem öncelikle Java'nın geliştirici şirketinin sitesinden "
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
" güzelce bir temel oluşturman olacaktır. Daha sonra bazı küçük java projeleri yapmaya çalış. Bunun içinde şu kaynakları inceleyebilirsin "
".
Unutma bir yazılım dili hangisi olduğu farketmeksizin işlevselliğe geçerek öğrenilir.

Neredeyse öğrenebilirsin ama tamamen hakim olamazsın
Gerçekten detaylı bir yazılım dili
Yanlış bilgiler verip lütfen insanların teşvikini kırma sevgili dostum.

Ben şimdiye kadar kazandığım tüm mesleklerimi, şimdiye kadar bu kadar ülke gezmemi sağlayan bu paraları bu oyunun öğrettiği şeylerle kazandım.

Gayet güzel mimariye sahip ciddi üst seviye Android uygulamaları da yapabiliyorum ve hatta 4 senelik Android'ciler hayran kalıyor ve bunu da Minecraft'a borçluyum.

Mesele nasıl öğrendiğin. Öyle amele gibi sadece plugin yapıp geçer, dilde kullandığın şeyleri niye kullandığını bilmez, dilin kendisini araştırmaz ve daha çok şey öğrenmek için sürekli uğraşmazsan mümkün değil.

Ama bunları yaparsan kesinlikle.

Bol başarılar diliyorum sana.

Yanlış bilgiler verip lütfen insanların teşvikini kırma sevgili dostum.

Ben şimdiye kadar kazandığım tüm mesleklerimi, şimdiye kadar bu kadar ülke gezmemi sağlayan bu paraları bu oyunun öğrettiği şeylerle kazandım.

Gayet güzel mimariye sahip ciddi üst seviye Android uygulamaları da yapabiliyorum ve hatta 4 senelik Android'ciler hayran kalıyor ve bunu da Minecraft'a borçluyum.

Mesele nasıl öğrendiğin. Öyle amele gibi sadece plugin yapıp geçer, dilde kullandığın şeyleri niye kullandığını bilmez, dilin kendisini araştırmaz ve daha çok şey öğrenmek için sürekli uğraşmazsan mümkün değil.

Ama bunları yaparsan kesinlikle.

Bol başarılar diliyorum sana.
ben onları harbidende kendi kendime soruyorrum aslında :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl